Nicholas Phan - Myra Huang

Tarihler: 23 Ekim 2013 Çarşamba ~ 23 Ekim 2013 Çarşamba 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 73.50 TL 2. Kategori - 63.50 TL 3. Kategori - 53.50 TL 4. Kategori - 43.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2013 ~ Eki 23, 2013

Yüzyılımızın en sevilen Britten yorumcularından Amerikalı tenor Nicholas Phan ve piyanist Myra Huang 23 Ekim'de CRR Konser Salonu'nda...

Nicholas Phan: Tenor
Myra Huang: Piyano

Program:

F. Schubert:  Şarkılar
Frühlingsglaube, D 688
Der Musensohn D 764
Viola D 786
Frühlingssehnsucht D 957
Geheimnis D 491
Ganymed D 544
B. Britten: Winter Words  
B. Britten:  Halk Şarkıları

Amerikalı tenor Nicholas Phan Türkiye’deki ilk konserini CRR Konser Salonu’nda veriyor. Lied (şarkı) alanında çok önemli eserlere imza atmış iki evrensel besteciden, Schubert ve Britten’dan seçkin bir repertuvarla dinleyici karşısına çıkacak sanatçıyla buluşmak için kaçırılmaz bir fırsat.

Müzik tarihinin en verimli lied bestecisi olan Franz Schubert kısacık hayatında altı yüzden fazla lied ve bunun yanı sıra ölümsüz şarkı dizileri besteledi. Bu lied ve lied dizilerinden pek çoğu günümüzde halen hayranlıkla dinlenmektedir. Nicholas Phan, Türkiye’deki konserinde Schubert’in ilkbahar mevsiminin güzelliğine övgüde bulunan ve baharın mutluluğunu yansıtan, atmosferini tılsımlı melodilerle kucaklayan ünlü lied’lerinin yanı sıra lirik ve melankolik ustalığını yansıtan lied’lerine de yer veriyor.

Ünlü İngiliz besteci, orkestra şefi ve piyanist Benjamin Britten’ın doğumunun 100. yılı bu sene tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bestecinin ses için yazdığı en güzel eserlerinden olan “Winter Words”, 19. yüzyılın ünlü İngiliz şair ve romancısı Thomas Hardy’nin şiirleri üzerine bestelenmiş. Britten’ın yaşamında bestelediği en dokunaklı şarkılardan olan “Before Life and After”, “Winter Words” şarkılar dizisinin son parçası olarak bu konserde dinleyiciyle buluşacak. Britten, aynı zamanda halk şarkıları düzenlemesi alanında müzik tarihinin en yetenekli ve üstün yaratıcıları arasındadır. Besteci 40’lı yılların başında memleketinden uzakta, Amerika’da yaşadığı senelerde ülkesine duyduğu özlemi dile getirmek üzere İngiliz halk şarkıları düzenlemelerine başlamış ve yaşamının sonuna kadar diğer bestecilik çalışmalarının yanı sıra halk şarkıları düzenlemeye devam etmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT