Nikolai Demidenko

Nikolai Demidenko

Tarihler: 04 Haziran 2016 Cumartesi ~ 04 Haziran 2016 Cumartesi 04 Haziran 2016 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi the Seed

Ücret: 1. Kategori - 160.00 TL 2. Kategori - 140.00 TL 3. Kategori - 120.00 TL 4. Kategori - 100.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 4, 2016 ~ Haz 4, 2016
İstanbul Resitalleri 9. Sezon Finali, efsanevi Rus piyanist Nikolai Demidenko ile 4 Haziran’da Sakıp Sabancı Müzesi the Seed’de gerçekleşiyor!

Rus piyano ekolünün uluslararası arenadaki en büyük yorumcularından Demidenko, özellikle Rus konçertoları repertuvarındaki hakimiyeti ve etkileyici performanları ile dünya çapında bir kariyere sahip. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 30'u aşkın albümü bulunuyor. Son dönemde Londra'da Wigmore Hall "Pianoforte Series", Barbican Center "Great Performers" ve Southbank Centre "International Piano Series"teki etkileyici performansları ile büyük beğeni toplayan 1955 doğumlu Rus piyanist, müziğe 5 yaşında büyükbabasının eski piyanosunu çalarak başladı. İlk müzik eğitimini 6 yaşında Moscow Gnessin School'da Anna Kantor'dan aldıktan sonra müzik eğitimine Dmitri Bashkirov ile Moskova Konservatuvarı'nda devam etti. 1976'da Montreal Uluslararası Piyano Yarışması ve 1978'de Tchaikovsky Uluslararası Piyano Yarışması finalisti olarak uluslararası arenada dikkatleri üzerine çekti. 1985'te Moskova Radyo Senfoni Orkestrası'yla çıktığı Avrupa turnesi ile Nikolai Demidenko'nun ismi artık klasik müzik dünyasında bilinir oldu.

Demidenko'nun aynı sahneyi paylaştığı orkestralar arasında, Londra Filarmoni Orkestrası, Melbourne Senfoni Orkestrası, Orchestre National de France, Belgrad Filarmoni Orkestrası, Bükreş Filarmoni Orkestrası, 1857'de kurulan İngiliz Hallé Senfoni Orkestrası, Ulster Senfoni Orkestrası, Philharmonia Orkestrası, Queensland Senfoni Orkestrası, Singapur Senfoni Orkestrası, İspanya Ulusal Orkestrası, St Petersburg Filarmoni Orkestrası, Bournemouth Senfoni Orkestrası, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası, Prag Senfoni Orkestrası, Varşova Senfoni Orkestrası, São Paulo Senfoni Orkestrası, West Australian Senfoni Orkestrası, Salzburg Camerata Oda Orkestrası, BBC Wales Ulusal Orkestrası, Helsinki Filarmoni Orkestrası, İsrail Filarmoni Orkestrası, Oslo Filarmoni Orkestrası, İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 1566'da Roma'da kurulan İtalya'nın ilk orkestrası olan Dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia gibi önemli orkestralar yer alıyor.

Birlikte çalıştığı şefler arasında ise düzenli olarak sahneye çıktığı St Petersburg Filarmoni Orkestrası'nın ünlü şefi Yuri Temirkanov'nun yanı sıra Andrey Boreyko, Vladimir Fedoseyev, Thierry Fischer, Daniel Harding, Manfred Honeck, Mariss Jansons, Okko Kamu, YakovKreizberg, Alexander Lazarev, Susanna Mälkki, Tania Miller, Sir Roger Norrington, Gianandrea Noseda, Gerard Schwarz, Leif Segerstam ve Evgeny Svetlanov gibi isimler sayılabilir. Sanatçı, aynı zamanda partneri Dmitri Alexeev ile dört el piyanoda aynı sahneyi paylaşıyor. Hyperion Records etiketi taşıyan albümlerinde Bach-Busoni, Chopin, Clementi, Liszt, Medtner, Mussorgsky, Prokofiev, Rachmaninov, Schubert ve Schumann seslendirdi. 1992'de Polonyalı şef Jerzy Maksymiuk yönetiminde BBC İskoç Senfoni Orkestrası ile Medtner'in 2 (Op.50) ve 3 (Op.60) numaralı piyano konçertolarını seslendirdiği albümü "Gramophone Award"da "En İyi Konçerto" ödülünü kazandı. 2007'de Alman AGPL plak şirketinden çıkan Chopin albümü ise "Preis der Deutschen Schallplatten Kritik "ile ödüllendirildi. 2008'de Onyx Classics'den çıkan Chopin seslendirdiği albümü 2010'da MIDEM Özel Chopin Ödülü'ne layık görüldü. 2009'da çıkan, Chopin'in prelüdlerini ve 3 numaralı piyano sonatını kaydettiği albümünün ardından Evgeny Kissin ile "Chopin Piyano Konçertoları" adını taşıyan albümü 2010'da piyasaya çıktı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış toplam 36 albümü bulunuyor.

İstanbul Resitalleri, "sıra dışı sanatçılar" demektir.

İstanbul Resitalleri 2015-2016 Sezonu diğer konserleri için lütfen tıklayın.

Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz KonserV aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır. - Alkış arasında kapılar açılmaz. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler. Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır. - Konukların resital başlama saatinden en az 30 dakika önce salonda bulunmaları önerilir. - İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar. - 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT