Nils Frahm – Neue! Step

Tarihler: 19 Eylül 2019 Perşembe ~ 19 Eylül 2019 Perşembe 19 Eylül 2019 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi

Ücret: 2. Ön Satış Dönemi1. Kategori 275.00 TL Tam, 220.00 TL Öğrenci2. Kategori 245.00 TL Tam, 196.00 TL Öğrenci3. Kategori 195.00 TL Tam, 156.00 TL Öğrenci 4. Kategori 155.00 TL Tam,  124.00 TL Öğrenci - Tükendi5. Kategori 115.00 TL Tam,   92.00 TL Öğrenci - Tükendi1. Ön Satış Dönemi1. Kategori 245.00 TL Tam, 196.00 TL Öğrenci Tükendi2. Kategori 195.00 TL Tam, 156.00 TL Öğrenci Tükendi3. Kategori 155.00 TL Tam, 124.00 TL Öğrenci Tükendi4. Kategori 115.00 TL Tam,   92.00 TL Öğrenci Tükendi5. Kategori   95.00 TL Tam,   76.00 TL Öğrenci Tükendi - - - - -

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2019 ~ Eyl 19, 2019
Melodi ustası, hayallerin mimarı Alman besteci Nils Frahm, dahiyane kompozisyonları ve dinleyenleri yerine çivileyen sahne performansı ile 19 Eylül’de Zorlu PSM’de!

Zorlu PSM’yi  müziğin ve besteciliğin duygulara hitap edecek ilhamıyla baştan sona saracak bir sonbahar festivali Neue! Step, melodinin derin sularına dalarak neo-klasik, avangard ve ambient müziğin açacağı yeni ufukları keşfediyor. Eylül 2019’da PSM’nin çeşitli mekanlarına yayılacak konserler, bugün dünyanın en büyük salonlarını dolduran neo-klasik müzik akımının çığır açan isimlerinin yanı sıra minimal elektronik bir altyapıdan beslenen deneysel tınıların heyecan verici yeni isimlerini de ağırlayacak.Melodi ustası, hayallerin mimarı Alman besteci Nils Frahm, dahiyane kompozisyonları ve dinleyenleri yerine çivileyen sahne performansı ile 19 Eylül’de Zorlu PSM’de!

Bugün yirmi birinci yüzyılın en başarılı bestecilerinden biri olarak anılan Nils’in müziğindeki özgünlük, küçük yaştan itibaren inşa ettiği yeni ve eski geleneği bir arada tutarak yüceltme fikrinden doğdu. Geleneksel piyanistlerin mirasını, çağdaş bestecilerin yapıtlarından edindiği ilhamla aynı potada eriten Frahm, kısa sürede kendi eşsiz tınılarını yaratmaya başladı. Nils Frahm, bugün Funkhaus Berlin’deki stüdyosunda üzerine titrediği zengin melodilerinden beslenen, her gün geliştirdiği müziğini icra etmeye devam ediyor. Yirmi birinci yüzyılın devrimci bestecilerinden biri olan Frahm’ın başarısı, melodileri ile Amerika’dan Afrika’ya, Avrupa’dan Asya’ya dünyanın en prestijli müzik merkezlerini arşınlıyor.

Dünyanın en eski enstrümanlarından biri olan piyanoya getirdiği devrim niteliğindeki reformlar ile alışılmışın ardında ufuklar yaratan, hayallerin mimarı Frahm, yarattığı neo-klasik rüzgar ile dünyada geniş kitlelere hitap etmeye devam ediyor. Takdire şayan bir disiplin ve kontrol ile yarattığı müzikal dünyasının içini yüksek dozda duygu ve karakter ile dolduran Frahm, neo-klasik müziğin sınırlarını sonsuza dek yıkıyor. 2009 yılında Wintermusik ve The Bells gibi solo piyano çalışmaları ve 2010’da cellist Anne Müller ile yaptığı 7fingers projelerinden sonra 2011 yılında tam anlamıyla çıkış yaptığı ilk albümü “Felt”i dünyanın sayılı plak şirketlerinden biri olan, Peter Broderick, Olafur Arnalds ve Kiasmos gibi sanatçıları bünyesinde barındıran Erased Tapes etiketiyle yayınladı. Piyano çekiçlerine yerleştirdiği keçelerin yarattığı tınılar ile oluşturduğu Felt, Frahm’ın iki parçalık Unter/Über denemesinden sonra imza sound’unun omurgasını teşkil etti. Solo synthesizer denemesi uzunçalarları Juno ve Wonders’ı yakın arkadaşı Peter Broderick ile beraber kaydeden Nils, yaşadığı baş parmak rahatsızlığına ragmen 2012 yılında kayıtlarını tamamladığı Screws’ı hayranlarıyla doğum gününde buluşturdu. Erased Tapes etiketiyle daha sonra Luke Abbott ve Clark’ın katkılarıyla Juno Reworked çalışması yayınladı. Canlı performansları ile deneyselliğin derin sularına dalarak dinleyenleri büyüleyen Frahm, 2013 yılında yayınladığı Spaces ile bu deneyselliği stüdyo kayıtlarına ilk defa yansıttı. Eleştirmenler tarafından tam not alan bu işi ile hayranlarına canlı performanslarında vaad ettiği hayal dünyasını sunan Nils, bu albümü iki yıl boyunca dünyanın farklı yerlerinde verdiği konserlerden derledi. Bu süreçte ilk müzik kitabı Sheet Eins’ı yayınlayan Frahm, Ambre ve Said and Done gibi parçalarının notalarını ilk defa paylaştı.

2015 yılında, dünya çapındaki çığır açan piyano işlerini kutlamak ve desteklemek amacıyla yılın seksen sekizinci gününü “Dünya Piyano Günü” olarak ilk defa ilan eden Nils Frahm, günün şerefine ilk dfa ekibi ve müzisyenler arkadaşlarıyla dünyanın en uzun piyanosu Klavins 450’yi üretti. David Klavins tarafından üretilen piyanoların bir versiyonu olan bu piyanoda Frahm, bir oturuşta sekiz piyano motifi çıkararak yarattığı Solo albümünü, ilk defa Dünya Piyano Günü’nde hayranlarıyla buluşturdu.

Aynı yıl içinde Sebastian Schipper imzalı Victoria filminin müziklerinin besteciliğini üstlendi. Alman prodüktör DJ Koze ile kaydettikleri Burn With Me’nin de içinde bulunduğu besteler, German Film Prize for Best Soundtrack’e layık görüldü. Bu başarısını, Royal Albert Hall’da Mary Anne Hobbs küratörlüğünde gerçekleşen BBC Proms’da sergilediği olağanüstü performans takip etti.

Yakın arkadaşı Olafur Arnalds ile müzikal dostluğunu önce Collaborative Works ve bunu takip eden uzunçalarları Stare, Loon ve Life Story Love and Glory ile taçlandırdı. Bu dostluğun en başarılı meyvesi ise 2016 tarihli Trance Frendz oldu. 45 dakikalık bir stüdyo belgeseli olan albüm, eleştirmenler tarafından tam not aldı. 

2016 yılında Londra Barbican’da küratörlüğünü üstlendiği Weekend Festival, yayınladığı ikinci müzik kitabı Sheets Zwei, Woodkid ile işbirliğinden doğan Ellis ve Fransız sanatçı JR’ın kısa filminde yer almasıyla bereketli bir sene geçiren Nils Frahm, 2017 yılını ise Funkhaus Berlin’deki stüdyosunda şu ana kadar çıkardığı en iddialı iş olan All Melody’i hazırlayarak geçirdi. All Melody, Frahm’ın bugüne kadar ustalıkla işlediği en yalın ve en sofistike sound’u ortaya koydu. MOJO, DJ Mag, Mixmag ve pek çokları tarafından “bir başyapıt” olarak anılan albüm, halen eleştirmenler tarafından övgü almakta.

“All Melody” üzerine
“it finds Frahm painting from a rainbow palette”

MOJO **** Lead Album of the Month
“a masterpiece”

Drowned In Sound 10/10
“astounding stuff from a modern master”

The Line of Best Fit 9/10
“his most expansive music yet”

DJ Mag 9/10
“Frahm’s most significant work to date”

Clash 9/10
“one of the most vital modern day composers”

Future Music 8/10
“his masterpiece”

Mixmag 9/10 Album Of The Month
“jazz, house and dub flavours orbit the classically-influenced core”

Q Mag **** Must Buy
“urge to defy expectations”

Uncut 8/10
“virtuoso creator”

Loud & Quiet 8/10
“epic, painstakingly textured music for long winter nights”

The Big Issue
“Nils Frahm’s mesmerising piano music can bring his audience to tears”

The Sunday Times Culture
“cult king of ambient piano…the album of his career”

The Observer
“once his melodies spin, there’s really no stopping them”

DIY ****

Kapı Açılış 20:30
Etkinlik Başlangıç 21:00

- 8 yaş ve üstü katılımcılar için uygundur. - Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır. - Öğrenci bileti kapasiteyle sınırlıdır ve öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.- Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Belirtilen saat kapı açılış saatidir. Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT