Nilüfer Açıkalın

Tarihler: 14 Şubat 2014 Cuma ~ 14 Şubat 2014 Cuma 22:00

Yer: The Mekan Teras

Ücret: 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Atıf Yılmaz Cad. Küçük Bayram Sok. No:1, Kat: 2 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 11 41

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2014 ~ Şub 14, 2014

Nilüfer Açıkalın, Başka Şarkılar ile 14 Şubat'ta The Mekan sahnesinde...

On yıldır sessiz sessiz biriken Başka Şarkılar, Nilüfer Açıkalın ve Gökhan Dabak tarafından hazırlanan 40 şarkılık çalışmanın ilk aşaması... Kiraz Gömlek ve Pusula adlı üç şarkıdan oluşan bu single'ın ardından delice ve şaşırtıcı şarkıların devamı da gelecek. Ütopya Müzik tarafından dinleyiciye sunulacak olan Başka Şarkılar, gönüllere taht kuracak gibi görünüyor.

Leman Dergisi çizerlerinden Gökhan Dabak, 1999 yılında yazıp bestelediği eserlerden oluşan Reçel adlı 5 şarkılık albümünü yine Leman Müzik etiketiyle çıkarttıktan sonra sırra kadem bastı. Bir süre Londra'da yaşayan Dabak, İstanbul'a döndükten sonra da Leman'da çizmeye ve müzik çalışmalarını Nilüfer Açıkalın'la sürdürmeye devam etti.

Bu sırada hayatına öyküler yazarak devam eden Nilüfer Açıkalın'la birlikte şarkı yazmaya ve söylemeye başladılar. 

Nilüfer Açıkalın bu süreci değerlendiriken, "Bir oyuncunun her zaman sahneye çıkmak için hazır olması gerektiğini kafama kazıyan hocalarım Müşfik Kenter ve Zeliha Berksoy sayesinde onların inancını ve direncini örnek alarak hergün düzenli çalışıyor; yoga, meditasyon yapıp bir yandan da Gül Sabar'dan şan dersleri alıyordum. Öyküler yazabiliyor olmak hayatla olan bağımdı. Bir yandan yazma eyleminin gerektirdiği şekilde yalnızdım. Ailem ve çok eski birkaç arkadaşım dışında kimseyle görüşmüyordum. Gökhan da çok eski arkadaşımdı, onun isteği ve ısrarı üzerine o dönem yaptığı şarkıları birlikte söylemeye başladık. Birkaç yıl sonra birlikte şarkılar yazıp söylüyorduk. Birçok kayıt yaptık. Gökhan gerçek bir ozan ama o da son derece mahçup bir insan, birbirinden ilginç ve şahane şarkılarımız olmuştu ki projeye ara verdik. Nereye gittiğimizi göremez olmuştuk. Bir işin içine çok fazla dalınca bazen uzaklaşıp dışarıdan bakma ihtiyacı duyulabiliyor. Şarkılarımızı demlendirip en güzel şekilde dinleyiciye sunmanın zamanını beklemekle iyi etmişiz çünkü Ütopya Müzik bizim için çok doğru bir yer, doğru bir karar. Başka Şarkılar kırk tane. Kiraz Gömlek ve Pusula Anadolu punk türünün ilk örnekleri... Müzikle çok değişik, çok başka bir yolculuk yaptık, Başka Şarkılar söylemeye, Gökhan Dabak'la beraber yazıp bestelemeye başlayana kadar sahneye çıkıp şarkı söylemek hiç aklımda yoktu. Şarkıcı değilim, müzikle hikayeler anlatacağım."

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT