Niyazi Koyuncu

Tarihler: 25 Ekim 2016 Salı ~ 25 Ekim 2016 Salı 25 Ekim 2016 22:30

Yer: IF Performance Hall

Ücret: - 34.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 25, 2016 ~ Eki 25, 2016
Karadeniz müziğinin sevilen yorumcusu Niyazi Koyuncu, 25 Ekim'de IF Performance Hall sahnesinde...

‘Müziksiz nefessiz kalırım’ diyen Niyazi Koyuncu 1984 yılında dünyaya geldi. Kulağına Lazca ezgiyi abisi Kazım Koyuncu fısıldadı. 1986’da Çernobil faciası olduğunda Niyazi henüz 2 yaşındaydı.

Karadeniz’in çernobili, abisi Kazım Koyuncu’yu kanser edip  25 Haziran 2005 yılında hayattan aldığında, Niyazi Koyuncu abisinin gitar askısını yanına alarak, üniversiteyi kazanıp Eskişehir’e gitti. Bir yandan eğitimini tamamlarken bir yandan da müzikle içli dışlı oldu.

İlk sahneye çıkışı ise kanser hastası bir çocuğa yardım içindi. O gün o sahnede müziğin insan için yaşamını anladı. “Sahne benim her şeyim” dedi. Var olduğu, korktuğu, güçlendiği yerdi. Ama en çok da yaşadığı... Kendisi oluvermişti o sahnede. Çocukluğunda kulağına fısıldanan o ritmik seslerin peşindeydi. Öğrencilik yıllarında Lazca’da karanlıktaki ışık anlamına gelen Seritana’yı kurdu, yıl 2008’di. Grubuyla birlikte sokaklarda şarkılar söylediler, Lazca, Hemşince, Türkçe. Ardından konserler geldi, albümü olmadan Türkiye’nin pek çok yerinde konserlere gitti.

Grupla yollarını ayırıp Niyazi Koyuncu olarak ilk albümü ‘Muço Pa’ 2012 yılında çıkarttı. 2012’den sonra pek çok projede yer aldı. Bunlardan öne çıkan projeler Suat Kuzucu-Susalım Beraber (Zigana-2015), Ahmet Kaya- Bir Eksiğiz-(Doruklara Sevdalandım 2014), Kurtalan Expres- Göğe Selam 2 (Nöbetçinin Türküsü-2014),  Metin Yılmaz-Gökyüzü Mavi Kaldı (Günaydın Gülüm-2013), Ayla Yılmaz-La (Derindur Karadeniz 2012) 4 Yıl aradan sonra Koyuncu ikinci albümü Liva’yı (Kar Suyu)  dinleyicileriyle buluşturdu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT