Okay Temiz - 8.Ritmin Günü Konseri

Tarihler: 02 Şubat 2010 Salı ~ 05 Şubat 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1.Kategori: 60,00 TL, 2.Kategori: 40,00 TL, 3.Kategori: 30,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi:(0216)556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye, Şişli İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2010 ~ Şub 5, 2010

Okay Temiz , dünyaca tanınan büyük ritim ustalarını, 2 Şubat Salı, saat 20:00’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda, İstanbullu müzikseverlerle buluşturuyor.

OKAY TEMİZ’den 8. “RİTMİN GÜNÜ” KONSERİ

Karnataka College of Percussion Grubu featuring Ramamani (vokal), Harald Swensson (Piyano), Yamar Thiam (Talking Drum), Ahmet Özden (zurna), Burcu Karadağ (Ney) Çağdaş Oruç ( Sax ) Rüstem Çembeli (asma davul), Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe) , ALGO-RİTMO Perküsyon Grubu, 80 kişilik “Okay Temiz Ritim Atölyesi” ve birçok usta müzisyen aynı sahnede...

2002 yılından itibaren her yıl usta müzisyen Okay Temiz’in doğum gününde, gerçekleşen “Ritmin Günü” konseri, bu yıl sekizinci yılını dünyaca tanınmış ritim ustalarıyla kutluyor. 5 Şubat Cuma, saat 20:00’de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin katkılarıyla, Dap Yapı`nın sponsorluğunda Cemal Reşit Rey Konser Salonun’da yapılacak konserin biletleri Biletix’den satılmakta.

Her yıl geleneksel olarak yapılan “Ritmin Günü” konseri, dünyanın usta ritimcilerini ve farklı müzik çevrelerini bir araya getirerek dünya ritimlerinin buluştuğu coşkulu bir müzik şöleni ve ritim festivaline dönüştürmekte.

Yurtdışında uzun yıllar yaşayarak sayısız konser ve albüme imza atan ve ardından 1998’de Türkiye’ye dönen Uluslararası müzik yıldızlarımızın başında gelen vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz; Hindistan’dan Senegal’e, İngiltere`den Küba’ya ve de Türkiye’ye dünyaca ünlü virtüöz sanatçıların katılımıyla dünya ritimlerini İstanbul’da buluşturmaya devam ediyor. Farklı kültürlerin ve ritimlerin buluştuğu bu etkinlik ve workshoplar ile sanatın evrensel değerlerini müziğin birleştirici gücüyle buluşturarak bugüne kadar dünya çapında birçok önemli yıldızı ülkemizde konuk eden konserler çok renkli görüntülere ve performanslara sahne olmakta.

Bugüne kadar dünyaca ünlü birçok değerli müzisyen ve grubu, ritme meraklı müzikseverleri buluşturan etkinlik, dünyada ritmin babaları olarak nitelendirilen çok değerli usta müzisyenleri İstanbullu müzikseverler ile buluşturdu.

8. “Ritmin Günü” konserinde Okay Temiz (Percussion), Hindistan`nın en önemli Perküsyon Grubu olan Karnataka College of Percussion ve benzersiz doğaçlama kadın vokal tekniğine sahip lideri, en önemli eğitmeni ve parlak bestecisi Ramamani yeralıyor. Özellikle doğaçlama türünde, son derece karışık bir teknik sunuma sahip vokaliyle, geleneksel Konnakol adı verilen perküsyon vokal dilinde harikalar yaratan Ramamani, aynı zamanda iki farklı şekilde, çok ender rastlanan bir üslup ile bestelerinde ritmik dönüşleri başarıyla gerçekleştiriyor. Batı formlarındaki müziğin ve bestelerin birkaç melodik ve ritmik Ramamani, dünyada hem yerel hemde Uluslararası jazz gruplarıyla performanslar gerçekleştiren ilk Karnatik vokalistlerden olmasıyla dikkati çekmekte, Senegal’den Konuşan Davul ustası Yamar Thiam, İsveç’ten Harald Swensson(Piano), ayrıca Ahmet Özden (Zurna), Rüstem Çembeli (Asma Davul), Ebru Ayarcı (Djembe), Tom Camidge (Djembe), Algo-Ritmo Perküsyon Grubu ve 80 kişilik Okay Temiz Ritim Atölyesi öğrencisi sahne alacaklar.

Gecenin ilk bölümünde ayrıca konuk olarak Ebru Ayarcı liderliğindeki ALGO-RİTMO perküsyon grubu Afrika ritimleriyle izleyenleri coşturmak için sahne alıyor...

Farklı kültürler, farklı yaşamlar ortak bir dilde, ortak bir şölende, RİTİM’de buluşacak. Dünyanın her yerinden gelen müziğin ritimleri ile jazz tınılarının buluşması, ustaların ilginç sahne şovlarıyla seyircilere unutulmaz anlar yaşatacak.

Dünyada ilk kez Okay Temiz’in önderliğinde İstanbul’da aynı sahnede yer alacak ritim üstadlarını izlemek ve kış mevsiminin getirdiği rehaveti atıp enerji toplamak isteyen İstanbul’lular için kaçırılmaz bir etkinlik fırsatı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin katkılarıyla ve Dap Yapı`nın sponsorluğuyla 5 Şubat Cuma, saat 20.00’de CRR`de, Okay Temiz’in liderliğinde ritim şöleninde görüşmek üzere…..

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT