Okay Temiz - Doğaya Saygı

Tarihler: 20 Ekim 2018 Cumartesi ~ 20 Ekim 2018 Cumartesi 20 Ekim 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 86.25 TL 2. Kategori - 56.25 TL 3. Kategori - 36.25 TL 60 yaş üstü - 26.25 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 20, 2018 ~ Eki 20, 2018
Okay Temiz - Doğaya Saygı konseri CRR Konser Salonu'nda...

‘’İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Eşliğinde’’

Erol Erdinç şef
Okay Temiz perküsyon
Yıldız İbrahimova vokal
Volkan Topakoğlu bas gitar
Çağdaç Oruç saksafon
Ahmet Kaya ney
Erhan Seçkin davul
Akay Temiz perküsyon 
Karvo Ritzo tamburin 

Doğa kusursuz döngüsüyle, canlıların varlığını sürdürmelerini  sağlayan komplike bir sistem. Ancak, doğaya karşı yıkıcı davranan sadece tek bir tür var. O da insan. Şehirlerini ormanların üstüne kuran da, yüksek miktarda ürettiği zararlı gazlarla ozon tabakasına zarar veren de o. Gezegenin ısınmasına ve iklimin değişmesine yol açan da... Konserimiz ise tüm bu pervasızlığın ortasında  doğanın temel unsurlarından ritmi kullanarak tasarlanmış  bir saygı duruşudur. Bize tüm canlılar adına daha sürdürülebilir bir yaşam şekli bulmamız ve doğaya hassasiyet göstermemiz gerektiğini  hatırlatmak için...

Erol Erdinç
Erol Erdinç müzik eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nda A. Adnan Saygun'un kompozisyon sınıfında başladı. Kompozisyon bölümünden mezun olduktan sonra aynı okula öğretim görevlisi olarak atandı. 1969 yılında Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde Bale piyanisti olarak çalışmaya başladı. Altı yıl sonra 1975 yılında Fransa'ya gitti. Paris Konservatuarı'nda Jean Martinon ile başladığı orkestra şefliği çalışmalarına, Ecole Normale de Musique de Paris'de Pierre Dervaux ile devam etti. Pierre Boulez ve Kiril Kondrashin'in “master-class”larına katıldı. Ayrıca Pierre Pontier ile piyano eşlikçiliği, Nadia Boulanger ve Pierre Petit ile kompozisyon çalıştı. 1980 yılında ülkesine dönerek Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefliğine atandı. 1983 - 2000 yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi ve müzik direktörü olarak görev yaptı. 

Eğitime çok önem veren sanatçı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Üniversite Orkestrası'nı dört yıl çalıştırdı ve orkestrayı profesiyonel bir düzeye getirdi. Belçika'da Brüksel Kraliyet Konservatuarı'na, Polonya'da Warsova Frydryk Chopin Müzik Üniversitesi’ne, Portekiz'de Porto Devlet Müzik Fakültesi'ne ve Brezilya'da Londrina Festivali'ne konuk profesör olarak davet edildi. 2000 - 2002 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik Fakültesi Dekanı oldu. 2002 senesinden bu yana, Türkiye’de ilk kurulan Müzik Okulu ve eğitim kalitesi açısından bir lider olan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanı oldu. Kanada Uluslararası Müzik Yarışması ve Romanya'da Enescu Orkestra Şefleri Yarışması da dâhil olmak üzere, çok sayıda uluslararası yarışmada birçok kez jüri üyeliği yaptı. Eşlikçi piyanist olarak dünyanın birçok yerinde konserler vermiş olan Erol Erdinç'in caz müziğine büyük bir tutkunluğu vardır. Konservatuar'da henüz bir öğrenci iken, değişik formasyonlarda caz piyano çalmaya başlamıştır. Yıllar sonra, İstanbul Devlet Senfoni ile yaptığı "İlkbahar Konserleri" vasıtasıyla Türkiye'ye senfonik caz'ı tanıtmıştır. 1998 yılında St.Petersburg Filarmoni Orkestrası eşliğinde Gershwin’in “Rapsody in Blue” adlı eserini çalmıştır. 2010 senesinde Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Caz Bölümünü kurdu. 

1992 - 1995 yılları arasında T.C.Kültür Bakanlığı Sanat Danışmanı olarak görev yaptı. 1998 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanını aldı. 2012 senesinde "Mavi Nota" müzik dergisi tarafından yılın "En İyi Orkestra Şefi" seçildi. Aynı sene Hacettepe Üniversitesi "Sanat Ödülü" aldı. 2013'te Fransa Hükümeti tarafından uluslarası üne sahip sanatçılara verilen "Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres" nişanını aldı. Erdinç'in St.Petersburg Filarmoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Bulgaristan Radyo Orkestrası, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası gibi topluluklarla CD kayıtları bulunmaktadır. Halen Hacettepe Devlet Konservatuarı'nda Orkestra Şefliği ve Hacettepe Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü görevlerini sürdürmektedir. 2011 - 2013 yılları arasında T.C. Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörlüğü yapmıştır.

Okay Temiz
1939 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, Türk Müziği ile ilgili ilk tınıları musiki eğitimi almış annesi Naciye Temiz’den aldı. Yine annesinin desteği ile Ankara Klasik Müzik Devlet Konservatuvarı’nda vurmalı çalgılar ve timpani eğitimi aldı. 1955’te profesyonel müzik yaşantısına adım attı. 1957-1959 yıllarında Tophane Sanat Enstitüsü’nde eğitim çalışmalarını sürdürmüş ve buradaki eğitimi sayesinde kendine has karakterleri ve tınıları olan davulunu kendisi yapmıştır. Temiz 1993 yılından sonra çalışmalarını Finlandiya’da sürdürdü ve orada kendisini ve çalışmalarını çok farklı boyutta etkileyen eşi Anna Temiz’le beraber oğlu Tom’un hayatına girişi gerçekleşti. Aynı yıllarda Finlandiya’da “Magnetic Band” isimli albümü kaydetti. Cazın doğaçlama ruhunu Afrika, Güney Amerika ritmi ile renklendirip geleneksel Türk ezgileri ile birlikte yorumlayan bir albüm çalışması oldu. Bu çalışma Yunanistan’da CD olarak basıldı. Ayın albümü seçildi ve aynı sene plak “Down Beat” isimli caz dergisinde beş yıldız aldı. Okay Temiz 30 senelik İskandinavya’daki aktivitelerini İsveç Kültür Bakanlığı desteğiyle tüm dünyaya İsveç üzerinden dünya müzisyenleriyle ortak çalışmalar yaparak yaydı. Türk motiflerinin cazcılar tarafından keşfedilmemiş örneklerini büyük bir heyecan ve ilgiyle caz ailesinin tınılarına katmak için ciddi bir çalışma içerisine girmişlerdir. Elde edilen 
bu tarz İskandinavya’da kısa sürede kendini kabul ettirip Avrupa turnelerindeki festivaller, plak çalışmaları, kültürel konserlerle 1998 yılına kadar gelmiştir. Tüm bu çalışmaları Türkiye’den dünyaya yaymak ve daha çok Türk müzisyeni ile beraber olmak amacıyla 1998 yılında uzun süreli kalamadığı Türkiye’ye Kültür Bakanlığının desteği ile yerleşti ve buradaki çalışmalarına başlamıştır.

Bitmek bilmeyen enerjisi ve sürekli kendini aşma tutkusuyla edinmiş olduğu tecrübeleri peş peşe yeni projeler için devreye sokar. Bunlar arasında Kültür Bakanlığı ve Banvit sponsorluğunda, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile kaydettiği Kendi bestelerinden oluşan “Kuzeyden Güneye Yansımalar” adlı albüm, T.C. 75. yıl anısına “Kutlama” isimli CD ve Banvit firmasının 30. yıldönümü anısına “Yaşamın Ritmi” CD çalışması yer almaktadır. Okay Temiz’in Başarı Elektronik’in 2000 yılı kültür etkinlikleri kapsamında tanıtım amaçlı 5 Cd’si hazırlanmıştır. Selanik, Atina, Barcelona, Budapeşte, Zürih, Ljubliana, Amsterdam, Roterdam, Lahey, Lizbon gibi Avrupa’nın önemli sanat merkezlerinde Türk ve dünya ritimleri tanıtım programları, seminerleri düzenlemiştir. Ayrıca Kültür Bakanlığı Türk Müziği Topluluğu’nda kadrolu sanatçısı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de çeşitli konserler verdi. Okay Temiz yıllar boyunca topladığı ve yaptığı bir çok farklı enstruman dahil tüm vurmalı çalgıları kendine özgü bir biçimde yorumlamakta ve en basit ritimleri bile çarpıcı bir anlatıma dönüştürebilmektedir. Okay Temiz Avrupa, Amerika ve Hindistan’da yaklaşık 3300 konser verdi ve 350 festivale katıldı. Afrika’nın, Güney Amerika’nın ve Hindistan’ın ritimlerini en iyi çalanlarıyla tanışıp görerek, dinleyerek, beraber çalarak ve onların çaldıkları aletler olan quicca, berimbau, parmak piyano, konuşan davulu yapabilmesini ve çalabilmesini öğrenmiştir. Kendi el yapımı olan bakır davullar, “Elektrikli Sihirli Piramiti”, deve ve koyun çanlarında yaptığı “Artemiz” isimli metal aleti de içeren geniş bir etnik ve elektronik çalgılar koleksiyonu var. 34 senelik caz ve dünya müzikleri kapsamındaki tecrübelerini Türkiye’de bir bir hayata geçirmek için çalışmaktadır.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT