Oktay Üst

Tarihler: 11 Temmuz 2018 Çarşamba ~ 11 Temmuz 2018 Çarşamba 11 Temmuz 2018 21:30

Yer: Cemiyet

Ücret: - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Asmalı Mescit Mah. Nergis Sok. No:8 Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 11, 2018 ~ Tem 11, 2018
Karadeniz müziğinin temsilcilerinden Oktay Üst, Cemiyet İstanbul Sahnesinde “Sevduğum Türküler” adlı repertuarı ile sahne alacak.

Oktay Üst hakında;

Aslen Rize'nin Pazar ilçesinden olan sanatçı, ilk çocukluk yıllarında ünlü kemençe virtüözü merhum Ahmet Güngör'ün kemençesinden ninniler ve Lazca ezgiler dinleme şansına sahip oldu. İlerleyen yıllarda köylüsü olan ses ve bağlama sanatçısı Emine Özgürbüz'den aldığı eğitimle müzik hayatına başladı. 1997 yılında Laz müziğimin en önemli temsilcilerinden Birol Topaloğlu ile tanışarak otantik Karadeniz müziği çalışmaları yaptı. 2002 yılında Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi. Aynı yıl TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nün açmış olduğu Akitli Kemençe ve Kabak Kemane Sınavı'nı da kazanarak 3 yıl boyunca okul eğitimiyle TRT'nin çeşitli televizyon ve radyo programlarına katıldı. Daha sonra üzerinde yoğunlaştığı kemençe ile çeşitli grup ve sanatçılara eşlik etti.

2007-2014 yılları arasında Şevval Sam'a kemençesi ile eşlik ederken, Karadeniz müziğinin en sevilen gruplarından KARMATE'yi müzisyen dostlarıyla hayata geçirdi. 2013-2014 yıllarında "Karadeniz'e Kalan 1 ve 2" projesini hazırlayarak Karadeniz müziğinin evrensel boyutlara taşınmasına, yeni seslerin ve değerleri fark edilmeyen türkülerin tanınmasına ayak oldu. 2013 yılından itibaren çalışmalarına yalnız devam eden üst, kemençe ve bağlama çalıp aynı zamanda kendi derlediği ve bestelediği türküler üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.- Etkinlik düzeni ayaktadır.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Organizasyon şirketi, bilet fiyatlarını değiştirme hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT