Ölçüler

Ölçüler

Tarihler: 26 Ekim 2018 Cuma ~ 26 Ekim 2018 Cuma 26 Ekim 2018 20:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2018 ~ Eki 26, 2018
Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından ilham alan “Yeni Sesler” başlıklı müzik projesini sunuyor.

Müze koleksiyonlarını farklı ifade olanakları kılan mecralarla yeniden keşfetmeyi amaçlayan projede, çeşitli müzik türlerinde üretim yapan besteci, müzisyen veya sanatçılar “Oryantalist Resim Koleksiyonu”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kütahya Çini ve Seramikleri” koleksiyonlarından esinlenen üretimler yapıyor. Proje kapsamında Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz, Burak Özdemir, Mehmet Yaranona ve Koray Erkan, Alican Çamcı ile Meriç Artaç’ın besteleri Ekim 2018 – Mayıs 2019 sezonunda bir dizi performans ve ses enstelasyonu aracılığıyla sunuluyor.

Şirin Pancaroğlu ve Bora Uymaz’ın “Ölçüler” başlıklı konseri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinleniyor. Konserde, ağırlık ve uzunluk ölçü isimlerinin verdiği ilhamla ortaya çıkan enstrümantal müziklerin yanı sıra divan ve halk şairlerinin konuyla ilgili bestelenmiş şiirlerine emprovize icralar eşlik ediyor. Ölçülerin ticaret gibi günlük hayatla kesiştiği ortamlar, Erdem Helvacıoğlu’nun eski kayıtlardan derleyerek oluşturduğu elektronik ses tasarımlarıyla yeniden canlandırılıyor. 

“Ölçüler”

Beste: Şirin Pancaroğlu & Bora Uymaz
Elektronik Ses Tasarımı: Erdem Helvacıoğlu

Konser Programı:
Adalet 
İki dirhem bir çekirdek
Okka
Mîzan
Altın ile seng
Evzan
Arşın arşın
Endaze
Elli dirhem

Müzisyenler:
Şirin Pancaroğlu, arp
Bora Uymaz, vokal ve bendir
Mehmet Bitmez, ud

Şirin Pancaroğlu hakkında
1968 yılında Ankara’da doğan Şirin Pancaroğlu Avrupa’daki eğitimini Cenevre Konservatuvarında, ABD’deki eğitimini ise Indiana Üniversitesi Jacobs Müzik Fakültesi’nde dünyaca ünlü pedagog Susann McDonald’ın rehberliğinde yüksek lisans derecesiyle tamamladı. 1988’ten bu yana yurt içi ve dışında Hasret Bağı, Kuyruklu Yıldız Altında, Barokarp, Telveten, Eski Dünya-Yeni Dünya, İstanbul’un Ses Telleri, Elişi, Resonating Universes, Çengnağme, Cafe Tango ve Eternal Love başlıklı albümleri yayınlandı. Türkiye’deki tüm uluslararası festivallerin yanı sıra dünyanın dört bir yanında konserler verdi; uluslararası arp yarışmalarında jüri görevi yaptı.
Çalgısının Türkiye’deki tanıtımına katkıda bulunmak ve kullanımını yaygınlaştırmak için 2007 yılında Arp Sanatı Derneğini kuran sanatçı, kültürel sermaye, sivil toplum kuruluşlarının işleyişi, fon kaynakları, işbirlikleri, müziğin Türkiye’ye özgü kültürel ve sektörel dinamikleriyle iç içe olduğu bir yöneticilik sürecinin de içine bulunmaktadır. Bir dönem akademisyenlik yapan Pancaroğlu, bunun yanı sıra uzun yıllar eğitimci kimliğiyle çocuklar ve yetişkinlerle bir arada oldu. Bu birikimlerini çeşitli mesleki yayınlarda ve gazetelerde kaleme aldığı müzik yazılarıyla okurlarla paylaşan sanatçı, Dünya Arp Kongresi’nin de yönetim kurulu üyesidir.

Bora Uymaz hakkında
1994 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nı birincilikle kazanıp, 1999 yılında aynı başarı ile mezun olan Bora Uymaz eğitimi süresince, Cinuçen Tanrıkorur, Akın Özkan, Vefik Ataç ve Rehâ Sağbaş gibi sanatkarlarla çalıştı. 2000 yılında Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sınavını kazanıp atandığında tam donanımlı bir bestekâr, ses sanatçısı ve tanburiydi. Bursa’nın ardından İzmir’e tâyin olan sanatçı, burada Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Türk Din Musikisi Bölümü’nde yüksek lisans derecesini almış ve halen aynı bölümde başladığı doktora çalışmalarını sürdürmektedir. 

Sanatçı halen İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solist olarak görev yapmakta olup 2014-2016 yılları arasında TRT Nağme’den haftada bir kez canlı olarak yayınlanan “Aşk-u Muhabbet” başlıklı tasavvuf müziği programının müzikal yönetmenliğini ve solistliğini gerçekleştirmiştir. Bora Uymaz, 2013’ten bu yana arpist Şirin Pancaroğlu ile pek çok projede iş birliği yapmaktadır.

Erdem Helvacıoğlu hakkında
Erdem Helvacıoğlu dünyaca tanınan film ve elektroakustik müzik bestecisidir.
Ümit Ünal, Melisa Önel, Belma Baş, Ömür Atay, Sefa Öztürk, Peter Sasowsky, Eileen Hofer, Luli Bitri, Hani Saqr, Ece Soydam, Sinan Kesova, Aslıhan Ünaldı gibi yönetmenler ile çalıştı ve onlarca uzun metraj dökümanter, kurmaca ve kısa filme müzik besteledi. Film müzikleri ile Rotterdam, Lokarno, İstanbul, Berlin ve Cannes gibi uluslararası festivallere katıldı. Ses tasarımını üstlendiği Belma Baş'ın filmi “Poyraz” 2006 yılı Cannes Film Festivali resmi seçkisinde yer aldı. 

New Albion, Sub Rosa, Innova gibi prestijli plak şirketleri tarafından yayınlanmış olan 13 solo ve duo çalışması All About Jazz, Guitar Player, Textura, Cyclic Defrost, Culture Catch, Exclaim! ve Perfect Sound Forever gibi müzik dergileri tarafından “yılın albümü” seçildi. Elektroakustik müzik eserleri de, Luigi Russolo, MUSICA NOVA ve Insulae Electronicae Elektrokustik Müzik gibi yarışmalardan ödüller aldı. Müzik prodüktörü, remixer ve ses mühendisi olarak Gorillaz, AronChupa, Nina Persson, Sezen Aksu, Vega, Rashit, Timuçin Esen, Mehmet Akbaş, Şirin Soysal gibi sanatçı ve gruplar ile çalıştı. Helvacıoğlu çalışmalarını halen New York ve Istanbul'daki stüdyolarında sürdürmektedir.

“Ölçüler” başlıklı konser Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleştirilecektir. Biletler Biletix’ten veya etkinlik günü Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT