Ömer Faruk Tekbilek Ensemble

Tarihler: 12 Ekim 2018 Cuma ~ 12 Ekim 2018 Cuma 12 Ekim 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 115.00 TL 2. Kategori - 85.00 TL 3. Kategori - 55.00 TL 60 yaş üstü bileti - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2018 ~ Eki 12, 2018
Ömer Faruk Tekbilek Ensemble, yeni albümü ‘’Love is My Religion’’ ile 12 Ekim akşamı CRR’de...

“Love is my religion”

Ömer Faruk Tekbilek ney, vokal, bağlama, zurna, perküsyon
Bahadır Sener kanun
Yannis Dimitriadis klavye
Federico Fernandina gitar
Chris Wabich davul perküsyon
Murat Tekbilek perküsyon

"Ömer Faruk Tekbilek, Doğu ve Batı kültürlerine ait birçok zenginliği barındıran Adana’da doğar. Onun müzikal dehası daha çocuk yaşlarda kendini gösterir. Tekbilek, ney üzerine ustalaşmaya başlamasına rağmen, çok farklı enstrümanlarla da ilgilenir. İlk hocası ona, müzik dükkânında kendisine yardım etmesi karşılığında bağlama dersleri vermeye başlar. Tekbilek, Türk müziğinin birçok karışık ritmini, makamlarını ve bunları nasıl okuyacağını da bu dükkanda öğrenir.

1967’de 16 yaşındayken İstanbul’a gelen Tekbilek, burada Mevlevi dervişleriyle tanışır. Onların dünyaya bakışlarından, müziği yorumlayışlarından, farklı kültürlere ait sesleri birleştirmelerinden ve ruhlarından etkilenir. Artık, Sufi müziği onun müziğinin temel taşı olmuştur. 

Tekbilek daha sonra müziğe karşı alternatif bakış açılarıyla tanınan müzisyenlerle çalışmaya başlar;  farklı soundlarla tanışır. Bu süreç, Tekbilek’in zihninde sürekli olarak büyüttüğü ve adına “Sabır Ağacı” dediği müziğini daha da zenginleştirmesi ve kendi soundunu yaratmaya başlamasıyla devam eder. 

Sanatçı, 1971’de henüz 20 yaşındayken Türk Klasik Folklor grubunun bir üyesi olarak ilk defa Amerika’ya gider. Böylece Sabır Ağacı da bambaşka bir yönde gelişme yoluna girer.

Tekbilek, New York Metropolitan Museum Of Art’ta sergilenecek olan “Muhteşem Süleyman” sergisi ve filmi için Brian Keane ile birlikte çalışmaya başlar. Bu, ileride onu dünya çapında tanıtacak başarılı sayısız albümün ilk büyük adımı olacaktır.

Bağlama, ney, darbuka, zurna, bendir, def gibi enstrümanları virtüöz derecesinde kullanabilen sanatçı; bütün toplumların kardeşliğini, bütün kültürlerin iç içe olduğunu ve sadeliğin en yüce hayat felsefesi olduğunu insanlara duyurmayı kendisine misyon edinmiştir. Tekbilek bu hayat felsefesini müziğine de taşıyarak,  geniş kitlelere ulaşmıştır. Sanatçı aynı zamanda Türkiye’nin yurtdışındaki fahri kültür elçisidir. Ömer Faruk Tekbilek, albüm kayıt ve konserlerinde birçok ülke ve farklı medeniyetten müzisyenlerle çalıştı. Sanatçı sıklıkla sahne aldığı ABD eyaletleri ve Türkiye dışında Meksika, Avustralya, Brezilya, Çin, Hindistan, Almanya, Fransa, İngiltere, İskoçya, İspanya, İsrail, İtalya, Hollanda, Rusya ve Yunanistan başta olmak üzere birçok kıta ve ülkede verdiği konserlerle hayran kitlesini gün geçtikçe genişletti.Aynı çizgi ve felsefik anlayışla hazırlanmış olmalarına rağmen, yaptığı her albümde farklı soundlar ve farklı ezgileri kendine has yorumuyla sentezleyen sanatçı; bu sayede dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilerine, hep farklı tadlar ve farklı keyifler yaşatabilmiştir."

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT