Opeth

Tarihler: 19 Nisan 2009 Pazar ~ 19 Nisan 2009 Pazar - Saat: 19:30

Yer: Maçka Küçükçiftlik Park

Ücret: Normal Bilet: 39,00 TL - Sahne Önü: 56,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Etkinlik günü Küçükçiftlik Park Gişe

Adres: Kadırgalar Caddesi No:5 Maçka İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 19, 2009 ~ Nis 19, 2009
OPETH 2009 TÜRKİYE TURNESİ İSTANBUL KONSERİ
Ön performans: NEOMA
Kapı Açılış Saati 19:30

Sınıflandırılamayan tamamen özgün tarzıyla Opeth, her alanda post çağların yaşandığı günümüzde, herkesten farklı ve benzersiz olmayı başarmış, çoğu hayranınca “müzikten öte” olarak görünen gerçek bir efsane halini almış ve her albümü, her şarkısıyla dinleyenlere farklı kapılar açan, heyecanlar yaratan bir grup. Özellikle “Morningrise” albümü ile müzik dünyasında ilk şoku ve depremi yaşatan Opeth, fanatik hayranların taptığı Mikael Akerfeldt ve diğer elemanlarıyla, gelecekte de kendi tarzında müzikal standartları belirleyecek gibi gözüküyor.

1999 yılında progresife ağırlıklı konsept albümleri “Still Life”ın çıkışıyla grup Milwaukee Metalfest’te ABD’deki ilk konserini veriyordu. Daha sonra 70’lerin duruşunu içinde barındıran “Blackwater Park” 2001 yılında yayınlandı. Bu albüm ile birlikte Opeth, sadece metal sahnesinin değil, uluslarası müzik piyasasının da sayılı gruplarından biri olmuştu. Üretken grubun bir sonraki stüdyo kaydı ise o kadar yüklüydü ki, iki albüm haline piyasaya sürüldü. Sert ve teknik parçaların yer aldığı “Deliverance”, duygusal ve akustik ağırlıktaki “Damnation” ile arka arkaya piyasaya çıktı. Bu iki albüm ekseninde grubun Londra Shepherd’s Bush Empire’da verdiği şov Lamentations adıyla DVD olarak raflardaki yerini aldı. Grubun konser performansı ve albümlerin aldığı tepkiler o kadar etkileyiciydi ki, dünya rock müzik piyasasının en büyük şirketlerinden Roadrunner Records grupla anlaştı, MTV Headbangers Ball’da iki kez özel Opeth programı ile yer aldılar. 2005 yılında “Ghost Reveries”i, 2008 yılında ise dokuzuncu stüdyo albümleri “Watershed”i Roadrunner etiketiyle yayınladılar.

Neredeyse her albümü hayranlarınca kült statüsüne sokulmuş olan Opeth, hayran kitlesi için diğer tüm gruplardan ayrı bir yere konan, sonsuz bir saygı duyulan, kalitesiz ve sıradan bir albüm ya da şarkı yapmayacağı önceden bilinen bir topluluk. Yıllardır dünyanın her noktasında kapalı gişe konserler veren grup, Avrupa’lı birçok metal grubunun aksine dünya medyasında sağlam ve kalıcı bir isme sahip. 2003 yılından beri Türkiye’de verdikleri dört konserle seyircilerine büyülü anlar yaşatan Opeth’i, 2009 yılında verecekleri Ankara konseri için bekleyen hayranları yine hayal kırıklığına uğramayacaklar. Çünkü onlar, genç yaşlarına rağmen şimdiden birer sahne ilahı olmayı başardı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT