Ophelie Gaillard - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 16 Kasım 2012 Cuma ~ 16 Kasım 2012 Cuma 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Sakıp Sabancı Müzesi Gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42, 34467 Emirgan İstanbul

Telefon: 0212 323 60 50 - 55

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 16, 2012 ~ Kas 16, 2012

Fransız çelist Ophelie Gaillard, 300 yıllık çellosu ile geliyor. Fransa'da "Yılın Sanatçısı" seçilen Gaillard bugün, birincilik ve önemli dereceler kazandığı yarışmaların jüri üyesi koltuğunda oturuyor. Albümleri uluslararası basında geniş yankı uyandıran Barok dönem müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden olan sanatçı, Uluslararası Bach Çello Yarışması'nın da aralarında bulunduğu sayısız ödüle ve Fransız Klasik Müzik Ödülleri'nde kazandığı "Yılın Enstrümantal Solisti" ünvanına sahip.

Avrupa, Japonya ve Amerika'da konserler veren sanatçı 2010'da Münih'te yapılan ARD Uluslararası Çello Yarışması'nda da jüri üyesi olarak yer aldı. Paris Konservatuarı'nda Philippe Muller ile çello, Christophe Coin ile barok çello ve Maurice Bourgue ile oda müziği çalışmalarının her üçünden de en yüksek derece ile mezun olan sanatçı, Sorbonne'da müzikoloji okudu. 10 yıl boyunca Christophe Rousset ile aynı sahneyi paylaştı. Emmanuelle Haïm ve Amarillis Ensemble gibi birçok isimle birlikte sahne aldı. Ophelie Gaillard bugün, Asya, Latin ve Orta Amerika'daki master class ve Versay Konservatuarlarındaki çalışmaları ile yeni çelistlerin yetişmesine katkıda bulunuyor.

Ophélie Gaillard, 2005'te virtüöz solistleri bir araya getirerek dönem müzikleri yaptıkları Pulcinella'yı kurdu. Repertuarında 20. ve 21. yüzyıl eserlerine de yer veren sanatçının dünya basınında geniş yankı uyandıran kayıtları Diapason, Le Monde de la Musique, Répertoire, Scherzo, Goldberg, Crescendo gibi dünyanın belli başlı müzik yayınlarında çok çok olumlu eleştiriler aldı.

Ophélie Gaillard'ın, Amsterdam'da Concertgebouw, Londra'da Wigmore Hall, Tokyo'da Oji Hall gibi dünyanın belli başlı salonlarının da aralarında bulunduğu Avrupa'dan Japonya ve Amerika'ya uzanan konser ve resitalleri büyük bir beğeniyle takip ediliyor. Birlikte sahne aldığı büyük orkestralar ve oda orkestraları arasında Japon Filarmoni Orkestrası, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Polonya Radyo Orkestrası, Romanya Ulusal Radyo Orkestrası, Budapeşte Franz Liszt Oda Orkestrası ve Moskova Oda Orkestrası gibi orkestralar bulunuyor. Davet aldığı festivallerden birkaçı ise Saint-Denis, Quimper, Messiaen/La Meige, Orangerie de Sceaux, Sablé-sur-Sarthe, Beaune, Evian, Montreux, Bach/ Lausanne, October/Normandy, Reims Flâneries Musicales ve Toroella de Montgri. Ophelie Gaillard'ın kayıtları, France Musique, BBC Radio 3, France 2, Mezzo ve Arte gibi radyo ve televizyon kanallarında yayınlanıyor.

Gaillard, 1999'da Schumann'ın tüm çello çalışmalarını kaydetti. 2000'de yayınlanan Bach’ın tüm Çello Süitleri kayıtları uluslararası basından olağanüstü ilgi gördü. 2001'de yayınlanan Kontrastlar albümünde Benjamin Britten'ın Çello sonatını seslendirdi. Aynı yıl 2003'te piyanist Vanessa Wagner ile Benjamin Britten’nin tüm Çello Süitlerini ve Piyano Sonatlarını kaydetti. Bu çalışması, Diapason d’Or ve Choc du Monde de la Musique aldı. 2004'te Fransız besteci ve piyanist Gabriel Faure'nin çello sonatlarını kaydetti. 2006'da Vivaldi'nin eserlerini, 2008'de de İtalyan besteci ve çelist Boccherini'yi kaydetti. Vivaldi’nin Çello Sonatları ve Konçertoları ile Boccherini'nin Çello Konçertoları basında büyük beğeni ve birçok ödül aldı.

2009'da Londra'da efsanevi Abbey Road stüdyolarında Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile büyük başarı getiren Dreams albümünü kaydetti. Bach kayıtları o kadar sevildi ki on yıl sonra aynı kayıtları bu kez de 2011 de farklı bir plak şirketi için kaydetti. Bu albümdeki başarısı Strad Magazine tarafından Diapason (Diapason d’Or) ile ödüllendirildi. 2011'de ayrıca piyanist Edna Stern ile basında büyük ilgi gören bir Chopin albümü yaptı. Ayrıca Pierre Bartholomée’nin solo çello için Oraison'u kaydetti. 2012'de Schumann ve Liszt albümü yayınlandı. Sanatçının bugüne kadar yayınlanmış 11 albümü bulunuyor.

Ophélie Gaillard kendisine Fransa'nın en büyük bankalarından CIC tarafından yaşamı boyunca emanet edilmiş bulunan Francesco Goffriller (1737) yapımı bir çello çalıyor.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz. Bazı resitallerde 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve resital başlama saatinde kapılar kapanır. Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
- İstanbul Resitalleri, tarih, sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- 12 yaşından küçükler etkinliklere alınmaz. Bazı resitallerde 18 yaş sınırı bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT