Otizmli Gençlerden Anneler Günü Konseri

Otizmli Gençlerden Anneler Günü Konseri

Tarihler: 12 Mayıs 2018 Cumartesi ~ 12 Mayıs 2018 Cumartesi 11:30 - 14:30

Yer: Tanfer Sağlık Grubu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 12, 2018 ~ May 12, 2018

“Beraber çalmamıza engel yok! Otizm eksiklik değil, sadece farklılıktır” diyerek bundan dört yıl önce kurulan ‘Otizm Orkestrası’ bu kez annelerine özel bir konser vererek duygu dolu anlar yaşatacak.

12 Mayıs Cumartesi günü Otizmli gençler, hayatlarını kendilerine adayan anneleri için ‘Anneler Günü’ konseri verecek. Tanfer Sağlık Grubu ev sahipliğinde gerçekleşecek olan etkinlikte otizmliler ve üniversiteli gençler, FMV Işık Lisesi’nden arkadaş olan iki Işıklı Prof. Dr. Sıddık Yarman ve Dr. Nihat Tanfer ile birlikte sahneye çıkacak. Konser sonrasında Otizmli çocuklar, annelerine plaket de verecek.

Türkiye'de ilk kez dört yıl önce Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi gönüllü öğrencilerinin kurduğu ‘Otizm Orkestrası Kulübü’ bir ilke imza atarak 'Özel Çocuklar Festivali' düzenledi. Festivale sadece otizmli çocuklar değil, bedensel ve zihinsel engelliler, down sendromlular da katıldı.

Üniversite öğrencileri ile müziğe ilgili otizmliler ilk kez dört yıl önce 2 Nisan Dünya Otizm Günü'nde üniversitede düzenlenen 'Özel Çocuklar Festivali'nde sahne aldı. Şimdi düzenleyecekleri konser ile kendilerini bir gün olsun yalnız bırakmayan fedakar annelerine unutulmaz bir ‘Anneler Günü’ yaşatmaya hazırlanıyorlar.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, “Bu teklif bize geldiğinde çok heyecanlandım. Türkiye’nin en güzide okullarından birinin mensubu olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapabilmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Bu mutluluğumu benim gibi Işıklı sevgili kardeşim Prof. Dr. Sıddık Yarman ile birlikte yapabilmenin heyecanını hissettim. Böylesine özel bir orkestranın kurulabilmesindeki önemli başarıyı kutlayarak katkıda bulunabileceğimizi hissetmek, Tanfer Sağlık Grubu olarak bizleri gururlandırdı. Tüm annelerimizin ve bu orkestrada, sahnede birlikte olacağımız otizmli çocuklarımızın da annelerinin Anneler Günü’nü kutlayacağımız için çok mutluyuz” diyerek ekip olarak böylesine bir projede yer almaktan onur duyduklarını belirtti.

Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sıddık Yarman; “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da otizmli kardeşlerimizle müzik yapmak bizim için keyif verici olacak. Bu gençlerimizin kabiliyetlerine birçok vesile ile tanık oluyoruz. Sahnede müzik yaparak gençlerin önünde engel olmadığına hep birlikte şahitlik yapacağız. Ayrıca bugün bu çok özel günde tüm annelerin Anneler Günü’nü ve bilhassa otizmli gençlerin annelerinin bu kutsal gününü kutlayacağız” dedi.

Annelerine özel bir konser düzenleyecek olan ‘Otizm Orkestrası’ ilk günkü kadar heyecanlı. Sadece İstanbul'dan değil, Türkiye’nin çeşitli illerinden de orkestraya katılan çocuklar ile yoğun provalar yapılıyor. Otizm Orkestrası Şefi Onur Urfalı, "Provaların sayısı arttıkça çocukların kendilerine güvenleri, sorumluluk alma duyguları, el becerileri, başladıkları işi bitirme, konsantre olma gibi yetenekleri de günden güne gelişiyor ve bizler üniversite öğrencileri olarak bunu birebir gözlemlemekten mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT