Otto Barok - Tolga Kulak

Tarihler: 02 Nisan 2020 Perşembe ~ 02 Nisan 2020 Perşembe 02 Nisan 2020 21:00

Yer: All Saints Moda Kilisesi-Kadıköy

Ücret: - 60.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Kilise İdari Ofisi: Yusuf Kamil Paşa Sk. Onlar Apt. No. 10/2 Moda Kadıköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 2, 2020 ~ Nis 2, 2020
Kuşağının dinamik yorumcusu Kulak, bu solo resitelinde keman literatürünün önde gelen solistik eserleriyle siz değerli sanatseverlerin dünyasını güzelleştirmek ve renklendirmek üzere karşınızda olacak. Lirik ve büyüleyici tınısıyla ‘masal’ gibi geçecek olan bu özel resital programı, Kadıköy / All Saints Moda Kilisesi’nin büyüleyici atmosferi ve eşsiz akustiği ile bütünleşecek.

Tolga Kulak
1986 yılında İzmir’de doğdu. İlk keman çalışmalarına 1997 yılında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Kartal Akıncı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladı. Eğitimi süresince solo keman repertuvarının başlıca eserlerini önemli orkestralar eşliğinde ‘solist’ olarak seslendirdi. 2000 yılında Yamaha Yaylı Çalgılar Yarışması’nda 2.lik ödülü aldı. Aynı yıl İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği ustalık kursuna kabul edildi ve dünyaca ünlü kemancı Igor Oistrach ile çalışma fırsatını yakaladı. 2006 yılında çalışmalarına Prof. Jerrold Rubenstein ile devam etti ve aynı zamanda Borusan İstabul Filarmoni Orkestrası’nda 1. Keman olarak çalışmaya başladı. Tolga Kulak, birçok solo ve oda müziği ustalık sınıfında Lucas David, Ellen Jewett, Joshua Epstein, Ruşen Güneş, Çiğdem İyicil, Esen Kıvrak ve Özcan Ulucan gibi bir çok ünlü sanatçı ile çalıştı. 2007’de üniversite eğitiminin ardından Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nde ‘keman eğitmenliği’  yapmak üzere davet aldı ve bu görevi ile beraber Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası’nda 2. Keman grup şefliği yapmaya başladı. Genç sanatçı daha sonra Hollanda’ya yerleşti.

Conservatorium vanAmsterdam’da ünlü kemancı Ilya Grubert’in sınıfında aldığı ustalık diplomasının yanı sıra, Ligeti Academy’deki yeni müzik eğitimini başarı ile tamamladı. Ayrıca Hollanda’lı şefler Otto Tausk ve Ivan Meylemans direktörlüğünde CVA SenfoniOrkestrası başkemancısı olarak ve kendi kurduğu yaylı  çalgılar dörtlüsü ile başarılı ve prestijli konserler verdi. Concertgebouw Orkestrası Grup şefleri; Başkemancı LiviuPrunaru, 2. Keman grup şefleri Caroline Strumphler ve Henk Rubingh’den özel dersler aldı. Tolga KULAK, kariyeri boyunca Hollanda, İsviçre, Almanya, İspanya, Singapur, Çin ve Türkiye’de solo ve oda müziği olmak üzere birçok konser verdi.

2014 ve 2015 yazlarında Verbier Festival Orkestrası’na davet edilen sanatçı, burada Martha Argerich, Mischa Maisky, Pinchas Zukerman, Renaud Capuçon gibi dünyaca ünlü solistlerle, Valery Gergiev, Zubin Metha, James Levine, Ivan Fischer, Charles Dutoit, Jaap van Zweden, Daniel Harding gibi dünyaca ünlü şeflerle birlikte çalışma fırsatı yakaladı.
Sanatçı, 2014 yılından itibaren İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrasında kadrolu olarak çalışmakta olup 2019 yılı itibariyle ‘başkemancı’ olarak atandı. Ayrıca başta Yaşar Üniversitesi Oda Orkestrası ve Ayvalık Uluslararası Müzik Festivali Oda Orkestrası olmak üzere birçok önemli orkestrada başkemancılık görevini sürdürmektedir.
Tolga Kulak, 1734 yapımı İtalyan Santo Serafin kemanı ile çalışmaktadır.

Otto Barok topluluğu, sanat yaşamımıza renk ve sıcaklık getirmek niyetiyle Nisan 2019’da Keman sanatçısı ve orkestra şefi Orhan Avcı önderliğinde kuruldu.
Topluluğun yapısında; keman, viyola, viyolonsel, kontrbas, flüt, obua, ritim çalgıları, gitar, arp gibi klâsik çalgıların yanı sıra teorbo, viyola da gamba, lavta, klavsen gibi antik formda enstrümanlar da bulunuyor. Ayrıca vokal içerikli eserleri seslendirmek üzere ‘opera’ sanatçılarına da yer veriliyor.
Topluluğun öncelikli hedefi, Barok dönemden seçme eserleri derleyip yorumlamak ve müzik dünyasında adı pek duyulmamış ve eserleri günümüzde az seslendirilen bestecilere öncelik vermektir. 

Osmanlı İmparatorluğu döneminde yazılmış sözlü eserler ile enstrümantal eserleri otantik yapılarına sadık kalarak ve özgün formlarına titizlikle yaklaşarak yorumlamak, topluluğun ilkeleri arasında yer almaktadır.
Otto Barok, kuruluşundan itibaren Barok dönemin seçkin örneklerini dağarcığına katarak, tüm dünyada tanınan ve müzik severlerin yakından izlediği, dinleyicilerden övgüler alan, sanat eleştirmenlerinden ve köşe yazarlarından tam not alan, önemli başarılara imza atan bir topluluktur.  Seçkin bir müzik topluluğu ve ‘‘Türkiye’nin Erken dönem müzik platformu’’ olma yolunda çalışmalarını büyük bir tutku ve titizlikle sürdürmektedir.

Program
J. S. BACH (1685-1750) Partita No.3 BWV 1006 Mi Major
-Preludio-Loure
-Gavotte en Rondeu
-Menuett I
-Menuett II
-Bourree
-Gigue

G. P. TELEMANN (1681-1767) Fantasia No.1 
J. S. BACH Partita No.2 BWV 1004 “Chaconne”  


- Numarasız oturma düzeni vardır.- Etkinlikte 10 yaş sınırı vardır. 10 yaş ve üzeri bilete tabidir.- PDF biletinizi yazdırmayı unutmayınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT