Pablo Marquez

Tarihler: 10 Aralık 2014 Çarşamba ~ 10 Aralık 2014 Çarşamba 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2014 ~ Ara 10, 2014

Ünlü gitarist Pablo Marquez 10 Aralık'ta Akbank Sanat'ta sevenleriyle buşuyor...

“Pablo Marquez zengin tonal çeşitliliği olan mükemmel bir gitarist. Bu kayıtta hissedilen virtüözite, canlılık ve duyarlı anlatımcılık karşısında büyülenmemek elde değil.”
Gramophone (Lionel Salter, 2000, “Histoire du Tango” kaydı üzerine)

Bu sene kaydettiği ve ünlü Arjantinli folk bestecisi Gustavo Leguizamon’un eserlerini yorumladığı ECM CD’siyle tekrar dikkatleri üzerine toplayan ünlü gitarist Pablo Marquez Arjantin'de doğdu. Buenos Aires'te Jorge Martinez Zarate ve Eduardo Fernandez’le çalıştıktan sonra, eğitimini tamamlamak üzere Avrupa'ya gitti ve Javier Hinojosa’dan Erken Dönem Müziği, Eric Sobzyck’ten şeflik eğitimi aldı. Aynı zamanda, üzerinde en kalıcı ve sürekli etkiyi yapmış olan efsaneleşmiş piyanist György Sebök’ün derslerini takip etti.

Paris Radio France, Rio de Janeiro Villa-Lobos, Cenevre, Münih gibi çok önemli uluslararası yarışmalarda aldığı pek çok ödül, Pablo Marquez’in dünya çapındaki parlak solo kariyerini başlattı. Marquez, Dino Saluzzi, Anja Lechner, Anne Gastinel gibi önemli sanatçılara, Ensemble Intercontemporain, the Rosamunde Quartett, Musicatreize gibi prestijli topluluklara eşlik etti. The Bayerische Rundfunk Orchestra, the Nordwest Deustche Philharmonie, the Orchestre Philharmonique de Radio France gibi orkestralar, Josep Pons, Susanna Mälkki, Roland Hayrabedian gibi şefler eşliğinde çaldı. Kendini Latin Amerikalı bestecilerin oda müziği eserlerinin yorumlanmasına ve ilk seslendirilişlerinin yapılmasına adayan Ensemble AlmaViva'yı kurdu.

Pablo Márquez, Luciano Berio, György Kurtág ve Mauricio Kagel gibi zamanımızın önemli bestecileriyle çalıştı ve  eserlerini yorumladı. 1995'te, İtalyan besteci Berio’nun 70. doğum günü  münasebetiyle, Berio’nun "The Sequenza XI" adlı eserini yorumlaması için ünlü besteci ve şef Pierre Boulez'den davet aldı.

2007’de, prestijli ECM Firması’nın, ECM New Series kapsamında gerçekleştirdiği ilk gitar kaydı, Marquez’in Luys de Narvaez’in eserlerini yorumladığı yorumladığı "Musica del Delphin" başlıklı CD oldu. Pablo Marquez bu kayıtla, New York Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung da dahil olmak üzere, tüm dünya basınında eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. 2008’de, Kairos Firması, Luca Francesconi'nin "A Fuoco" adlı eserini Susanna Malkki yönetimindeki Ensemble Intercontemporain eşliğinde yorumladığı kaydını yayınladı. Bu kayıt, Musica Dergisi’nce Ekim ayının "Ayın CD"si seçildi ve 5 yıldızla ödüllendirildi. Bunun yanı sıra, the Charles Cros Academy tarafından verilen "The Grand Prix du Disque" ödülünü kazandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT