Pan Flüt Eşliğinde - Maria Tanase'ni Anma

Tarihler: 23 Kasım 2013 Cumartesi ~ 23 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2013 ~ Kas 23, 2013

23 Kasım 2013, Cumartesi günü, saat 20:00’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda pan flütün üstadı Romen Nicolae Voiculet ve grubu eşliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı solist Arzu Bozkurt’un da katılımıyla ‘Pan Flüt Eşliğinde – Maria Tanase'nin 100. Yaş Günü’ nü anma konseri gerçekleşiyor. Etkinlik Romanya Millî Günü dolayısıyl Romanya İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul ‘Dimitrie Cantemir’ Romen Kültür Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Golden Bridge Uluslararası Kültür ve Organizasyon Şirketinin işbirliğiyle düzenleniyor.

“Pan Flüt Eşliğinde - Maria Tanase'nin 100. Yaş Günü’nü anma konseri” adlı proje Romanya' nın her bölgesinden toplanan 400'den fazla otantik şarkının kaynağından ortaya çıkan büyük Romen sanatçının kişiliğini ön plana çıkarıyor. Proje Romen geleneksel değerlerini günümüze taşıyarak Türkiye'ye tanıtmayı ve yüzyıllar boyunca Romen kültürünün Avrupa'ya sunduğu kültür zenginliğini göstermeyi amaçlıyor. Hem Romen halk müziğinin hem de Romen tangosunun kraliçesi olan Maria Tanase, ülkesinin her köşesinde kendine özgü şarkılarını icra etmeyi başarmıştır ki böylece onun eserleri yeni nesil sanatçılara ilham kaynağı olmuştur. Kendi ülkesinin dışında diğer ülkelerde de (özellikle Avrupa ve Amerika'da) tanınan bu sanatçının seslendirdiği ulusal şarkılar dünyanın her tarafında sevilmiş ve yorumlanmıştır. Sanatçının şarkılarının Fransız dilinde diske kaydedilmesi büyük bir yankı uyandırdı ve böylece Romen türkülerinin esas duygusunu sanatsal ifadenin üstün bir seviyesine taşımayı ve yaymayı başardı. Maria Tanase 1941 yılı ilkbaharında Istanbul'a geldi ve bir süre Taksim Gazinosu'nda da şarkı söyledi. Aynı yıl Türkiye turnesine çıktıktan sonra Türkiye fahri vatandaşlık ünvanı ile ödüllendirildi.

30 yıldan beri dünya sahnelerinde konserler veren dünyanın en başarılı pan flüt yorumcusu Gheorghe Zamfir'in öğrencisi olan Nicolae Voiculet, Romen folkloruna yeni bir bakış getirerek pan flüt sanatında devrim yapan genç kuşak müzisyenlerden biridir. Bu konserde Romen sanatçı kutsaldan profana, sonsuzluktan çağdaşa, kır tanrısı Pan’ın efsanesinden bugünün canlı temposuna kadar uzanan pan flütün tarih içindeki gelişimine vurgu yapıyor. Romen müziğinin karekteristik sesi olan Pan flüt yetenekli sanatçılar, örf ve geleneklerin aracılığıyla dünyanın en büyük sahnelerinde Romen kültürünü tanıttı.

Romanya kökenli, İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı, solist Arzu Bozkurt’un repertuarında Maria Tanase’nin pek çok şarkısının yer alması, sanatçının Romen geleneksel müziğine olan büyük ilgisinin göstergesidir. Arzu Bozkurt 2011 yılında İstanbul Romen Kültür Merkezi’nin katkısıyla gerçekleşen Fanfare Shavale & Friends isimli proje çerçevesinde Romen müzisyenlerle başladığı işbirliğine devam ediyor. Türk sanatçı bu sefer, Romen panflütçu Nicolae Voiculet ile düet yaparak Maria Tanase’nin eserlerini ilk kez Romence olarak seslendirecektir. Programda Maria Tanase ile ilgili kısa bir belgeselin yanısıra büyük sanatçının yıllar sonra Romen pan flütünün usta yorumcusu Nicolae Voiculet ile yaptığı bir düeti de yer alacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT