Pastoral Konserler - Sayaka Shoji / Sofya Solistleri

Tarihler: 29 Mayıs 2012 Salı ~ 30 Mayıs 2012 Çarşamba - Saat: 20:00

Yer: Topkapı Sarayı

Ücret: 1. Kategori - 138.00 TL 2. Kategori - 112.00 TL 3. Kategori - 83.00 TL Minder - 67.00 TL 4. Kategori Öğrenci - 56.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, Topkapı Sarayı Gişe

Adres: Cankurtaran Mah. Soğuk Çeşme Sok. 7 Sultanahmet İstanbul Fatih İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2012 ~ May 30, 2012

Topkapı Sarayı’nda “Pastoral Konserler”
En Yeşil Bahar, En Güzel Yaz

Baharın en güzel yeşilini sunan Topkapı Sarayı bahçesi, mevsime en yaraşır konserleri ağırlayacak. Yaz boyu sürecek “Pastoral Konserler” Mayıs sonunda başlıyor.

Yenilikçi projelerin, geniş katılımlı açık hava etkinliklerinin öncüsü ve unutulmaz konserlerin düzenleyicisi olan Hakan Erdoğan Prodüksiyonun gerçekleştireceği “Pastoral Konserler” Kültür Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Geçmişte düzenlenen müthiş Topkapı Sarayı konserlerine katılanların hafızalarında yer eden eşsiz atmosferi yeniden canlandıracak konserler izleyicilere yine unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

26 Mayıs tarihli ilk konser, dünyaca ünlü genç bir starı ağırlayacak: Sayaka Shoji. Sir Colin Davis ve Zubin Mehta dahil en iyi şefler yönetiminde sahneye çıkan, kayıtları Deutsche Grammaphone tarafından yayımlanan Shoji’ye, dünyanın en iyi oda orkestralarından, bu sene 50. yılını bir dünya turnesiyle kutlayan Sofya Solistleri eşlik edecek. Konser programının ilk bölümünde, mevsime ve mekâna en çok yakışacak eser yer alıyor: Vivaldi, Dört Mevsim. Konserin ikinci bölümünde ise izleyicileri klasik müziğin çok sevilen eserlerinden oluşan bir seçkiyle müthiş bir orkestra performansı bekliyor.

29 ve 30 Mayısta ise, Avrupa’nın en iyi Barok topluluklarından Das Kleine Konzert’i dinleyeceğiz. Konserlerinin yanı sıra yayımladıkları 60’tan fazla CD’leriyle de tanınan bu tarihi müzik uzmanı topluluğun İstanbul programı çok renkli: Bu iki konserde, Telemann’dan Vivaldi’ye, Haendel’den Johann Christoph Friedrich Bach’a Barok müziğin en büyük ustalarının en sevilen eserleri seslendirilecek.

Dünyanın kültür turizmi başkentlerinden İstanbul’un tam kalbinde, Topkapı Sarayı avlusunun yüksek ağaçları altında, istenirse çimlerin üzerine serpiştirilmiş minderlerde, en iyi sanatçılardan en güzel eserler dinlenerek geçirilecek birkaç saat, bahara bahar katacak.

Sayaka Shoji

1999 yılında Paganini Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan sanatçı - en genç artist ve ilk Japon ünvanıyla - o tarihten itibaren Vladimir Ashkenazy, Sir Colin Davis, Charles Dutoit, Mariss Jansons, Lorin Maazel, Zubin Mehta ve Antonio Pappano gibi dünyanın önde gelen şeflerinin yanısıra Berlin Filarmoni, Bayer Devlet Orkestrası, İsrail Filarmoni, New York Filarmoni ve Bamberg Senfoni Orkestrası gibi orkestralarla konserler vermiştir.

Yoğun konçerto performanslarına ek olarak Sayaka meslektaşları Vadim Repin, Lang Lang, Itamar Golan, Yefim Bronfman, Gianluca Cascoli ve Steven Isserlis ile düzenli olarak resital ve oda müziği projelerinde yer almaktadır. Katıldığı festivaller arasında Verbier, Schleswig-Holstein, Evian, Annecy, The Estate Musicale del Garda, Fêtes Musicales en Touraine, Folles Journées in Nantes ve Tokyo bulunur.

Sayaka Shoji Deutsche Grammophon firması için kayıt yapmaktadır. Zubin Mehta ve İsrail Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği ilk CD kaydı Paganini, Chausson ve Waxman’ın eserlerini içerir. Bu albümü Auditorium de Louvre’da gerçekleştirdiği ilk resitalinin canlı kaydı, sonrasında Prokofıev ve Şostakoviç’in eserlerine adanmış bir diğer albümü izlemiştir (her iki kayıtta da kendisine Itamar Golan eşlik etmektedir).

Sayaka son olarak Myung-Whun Chung yönetiminde Fransa Radyo Filarmoni Orkestrası ile Mendelssohn ve Çaykovski keman konçertolarını, piyanist Gianluca Cascioli eşliğinde ise Beethoven’ın keman ve piyano sonatlarını kaydetmiştir. Sayaka’nın çalıştığı öğretmenler arasında Zakhar Bron, Sashko Gawriloff, Shlomo Mintz, Uto Ughi ve Riccardo Brengola (oda müziği) bulunur. 2004 yılında Hochschuele fur Musik Köln’den mezun olan sanatçı Avrupa’da ikamet etmektedir. 1729 Elman Stradivarius çalan Sayaka Shoji’ye bu enstrüman Dr. Ryuzo Ueno (Ueno Fine Chemicals Industry Ltd. Onursal Başkanı) tarafından ödünç verilmiştir.

Sofya Solistleri Oda Orkestrası

Sofya Solistleri Oda Orkestrası, Bulgaristan Sofya Operası’ndan bir grup genç müzisyen tarafından 1962 yılında kurulmuştur. Mart 1962’de Michail Angelov yönetiminde gerçekleştirdikleri ilk konserleri ile Sofya dinleyicisinin ilgi ve sempatisini kazanan topluluk, bundan kısa bir süre sonra yurtdışı konser turnelerine başlamıştır.

Orkestranın gelişimi ve kendine özgü sesi yaratma sürecinde üç orkestra şefi önemli rol oynamıştır. Bunlar Vassil Kazandjiev (1964-1978), Emil Tabakov (1979-1988) ve 1988 yılından günümüze Plamen Djouroff’tur. Uzun dönem yürütülen bu müzikal işbirliği orkestranın büyümesinde önemli bir etken oluşturmuştur.

Sofya Solistleri Oda Orkestrası (SSCO) dünya çapında 3000’i aşkın konser gerçekleştirdi. Almanya ve Fransa’nın başlıca festivallerinde dinleyiciden tam not alan orkestra, günümüzde San Sebastian ve Santander (İspanya), Zagreb ve Dubrovnik (Hırvatistan), Città di Castella (Italya), Louvain (Belçika), Bergen (Norveç) gibi Avrupa’nı

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT