Pera'da Camerata

Tarihler: 25 Ocak 2020 Cumartesi ~ 25 Ocak 2020 Cumartesi 25 Ocak 2020 17:00

Yer: Pera Müzesi

Ücret: Atölyede Sohbet + Konser - 45.00 TL - Tükendi Konser - 40.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Meşrutiyet Cad. No.65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Web: http://www.peramuzesi.org.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 25, 2020 ~ Oca 25, 2020
Pera Müzesi oda müziğini sergi salonuna taşıyor!

Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen “Pera’da Camerata” konser serisinin dördüncü performansında Hakan Ali Toker, 25 Ocak'ta dinleyiciyle buluşuyor.

Klasik Batı Müziği, Türk Müziği ve cazla içli dışlı piyanist, besteci Hakan A. Toker bu kez türk Halk Müziği ve Barok Müziği bir araya getiriyor. Türünün ilk örneği olacak bu konserde dinleyiciler iki farklı “eski" birleşiminden doğan yepyeni bir üretime tanıklık edecek.

Üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler içinse konserden önce “Atölyede Sohbet” sınırlı sayıda müzikseveri bekliyor. Ocak ayı etkinliğinde Hakan Ali Toker gelenek ve yenilik arasındaki kopmaz bağlar üzerine odaklanacak.

16.00 – 16.45 Atölyede Sohbet
17.00 – 18.00 Konser

Hakan Ali Toker
Hakan A. Toker, ilk piyano derslerini Meral Hamamioğlu’ndan aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda resmi müzik eğitimine başladı. 1997’de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ndeki öğrenimini yarıda keserek ABD’ye gitti ve Indiana Üniversitesi Müzik Fakültesi klasik piyano ve kompozisyon bölümlerinden lisans derecesiyle mezun oldu. Bu kurumda caz ve elektronik müzik de çalıştı. Resmi öğreniminin yanı sıra, doğaçlama ve Türk müziği gibi konularda büyük ölçüde kendi kendini yetiştirdi.

ABD’de Salaam, Orquesta son, Silk Road gibi dünya müziği gruplarıyla konser, albüm ve atölye çalışmaları yürüttü; bununla birlikte solo etkinliklerini sürdürdü, doğaçlama resitaller yaptı, sessiz filmlere müzik yaptı ve pek çok özgün projede yer aldı. 2006’da Türkiye’ye döndükten sonra Tanini, Yıldız İbrahimova, Dilek Türkan, Abra gibi gruplar ve sanatçılarla çalıştı; Toker Trio, Caz Faslı, Şehir Hayatı, Senfonik Fasıl, Aşk Valsleri, Toker Klasikleri Kurcalıyor, Evlerinin Önü Klavsen gibi yeni projeler üretti ve uluslararası konser, albüm ve eğitim çalışmalarını sürdürdü. 

2013'te 1. Mersin Kültür Festivali kapsamında “Yaşayan Değerlerimiz” ödülüne layık görüldü. 2019’da ABD’de çıkan “Toker Messing Around” albümüyle “Global Music Awards” ödülüne layık görüldü. Klasik Batı müziği, Türk müziği, caz ve türlü dünya müzikleri alanlarında çalışmakta olan sanatçı, bu türlerin her birinde konser, albüm, beste ve düzenleme çalışmalarını sürdürmekte. Bugüne kadar 28 ülkede konser verdi. Altında imzası bulunan 18 albümden 6’sı kendi özgün çalışmalarını içermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT