Pera Ensemble

Pera Ensemble

Tarihler: 27 Mart 2018 Salı ~ 27 Mart 2018 Salı 27 Mart 2018 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 85.00 TL 2. Kategori - 55.00 TL 3. Kategori - 35.00 TL 4. Kategori - 60 yaş üstü 25.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 27, 2018 ~ Mar 27, 2018
Pera Ensemble, CRR Konser Salonu'nda sizlerle...

Tarihte öyle bir dönem yaşanmıştır ki, Türkler dünyaya hükmetmiş, yön vermiş ve tesir etmişlerdir. Öyle ki, medeniyetimizin zirvesi olan Osmanlı, Avrupa’yı etkisi altına almış ve Avrupa’da Türk modasının (Alla Turca) oluşmasına sebep olmuştur. Bu etkilerin en bilinenleri, ağırlıklı olarak sanatta ve müzikte olmuştur. Akla ilk gelen örnek Mozart’ın Türk Marşı’dır. Bu durum sadece Mozart’ın Türk Marşı’ndan ibaret değildir. Batı müziği bestecileri tarafından Türk müziği motifleri içeren (opera, arya ve oda müziği) 500’ü aşkın eser bestelenmiştir. Bu, tamamen kültür ve medeniyetimizin olumlu tesirleri ile olmuştur. Saraydan Kız Kaçırma operası, bizim bildiğimiz operalardan sadece biridir. Sammartini’nin Mehmet operası (Fatih Sultan Mehmet için bestelenmiştir) ve Hasse’in Solimano (Süleyman) operası bunlardan sadece birkaçıdır. 

Pera Ensemble da kendi kültüründeki değeri bilmekte ve tüm birimleriyle Türk kültür ve müziğine hizmet etmektedir. Bu hizmeti sadece öz müziğimizin enstrüman ve sesleriyle değil; yukarda bahsedilen 500’den fazla eseri de icra edebildiği Batı müziği sazları ve sesleriyle de gerçekleştirebilmektedir. 

Pera, Osmanlı Mûsîkîsinin seslerini ve enstrümantal ustalığını sunarken, bunları Avrupa’nın hem tarihi hem de çağdaş müziği ile birleştirir. Orkestra, Mehmet Cemal Yeşilçay’ın müzik yönetimiyle, müzikte yeni yollarda yürümekte ve böylece, şimdiye kadar bilinmeyen olanaklar ve perspektifler sunmaktadır. Ayrıca eski eserlerin, şimdiye dek keşfedilmemiş veya yeniden düzenlenmiş versiyonlarının sahnelenmesine de yönelmektedir.

Pera bu alanda “araştırmacı” olarak, 15. Asırdan bu yana unutulmuş sanat eserlerini gün ışığına çıkarmakta ve geniş bir kamuoyuna tekrar tanıtmak için çaba sarf etmektedir.

- Konser başladıktan sonra gelen misafirlerimiz balkon kısmına alınacaktır.- 7 yaş ve üzeri bilete tabidir. 7 yaş altı salona alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT