Peter Jablonksi -  İstanbul Resitalleri

Tarihler: 13 Mart 2014 Perşembe ~ 13 Mart 2014 Perşembe 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2014 ~ Mar 13, 2014

İsveç'in uluslararası arenadaki gurur kaynağı piyanist Peter Jablonski, 13 Mart'ta The Seed sahnesinde...

İsveç Kraliyet Madalyası taşıyan Peter Jablonski, karizmatik ve sağlam virtüözitesi ile ülkesinin uluslararası arenadaki gurur kaynağı. Washington Post, Jablonski'nin piyanizmini "Hayatınızda bir veya birkaç kez böyle bir şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir müzisyen, olağanüstü bir yetenek, size çok iyi bildiğinizi sandığınız bir eseri yeniden, yeni baştan düşündürür. İşte bu büyük yetenek, İsveçli piyanist Peter Jablonski..." sözleriyle anlatıyor.

İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ile Cadogan Hall'da (Londra) verdiği ve ayakta alkışlanan konserinin ardından İstanbul Resitalleri 7. sezonunun başlamak üzere olduğu günlerde Sunday Telegraph'dan "Rahmaninov'un sonsuz çekiciliğini anımsatan bir piyanizm" şeklinde övgü dolu haberleri İstanbul'a ulaştı. Seul, Kopenhag ve İstanbul'un ardından sanatçının ajandasında yine Londra var. 20 yılı aşkın konser piyanistliği kariyerinde müzik eleştirmenlerince övgü dolu sözlerle karşılanan Peter Jablonski, izleyiciyi büyüleyen performansları ile beş kıtada büyük bir ilgiyle takip ediliyor. 

Bugüne kadar yayınlanmış 27 albümü bulunan sanatçı, dünyanın en prestijli salonlarında resital ve konserler veriyor; en büyük orkestra ve şefleri ile aynı sahneyi paylaşıyor. Tokyo'dan Londra'ya, Paris'ten New York'a uzanan resital ve konserleri ile uluslararası klasik müzik arenasının gözde piyanistleri arasında yer alan sanatçı, Queen Elisabeth Hall (Londra), Berlin Konzerthaus (Berlin), Berwaldhallen (Stokholm), Suntory Hall (Tokyo) ve Lincoln Center (New York) gibi dünyanın prestijli salonlarında sahneye çıkıyor. Peter Jablonski, Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Varşova Filarmoni, Stokholm Kraliyet Filarmoni, BBC Senfoni, Los Angeles Filarmoni, Fransa Ulusal Orkestrası, Tokyo Senfoni ve La Scala Filarmoni gibi büyük orkestralarla; Vladimir Ashkenazy, Riccardo Chailly, Charles Dutoit ve Valery Gergiev gibi dünyaca ünlü şeflerle aynı sahneyi paylaşıyor.

1998 yılında Warsaw Autumn Festival'de Orpheus Ödülü alan Jablonski'nin Decca tarafından yayınlanan, Bir Paganini Teması Üzerine Rachmaninov Rhapsodisi ve Shostakovich 1. Piyano Konçertosu kaydı Edison Ödülü'ne layık görüldü.

Deutsche Grammophon için Anne Sofie von Otter ve Bengt Forsberg ile Chaminade çalışmalarını kaydetmek üzere stüdyoya girdiği albümü 2002 yılında Gramophone Ödülü kazandı. Peter Jablonski, 2005 yılında İsveç Kralı tarafından ‘Litteris et Artibus’ Madalyası ile onurlandırıldı. Jablonski'nin son dönem kayıtları arasında Tchaikovsky (2010), Kilar (2011) ve Shostakovich (2012) bulunuyor. Sanatçının Kraliyet Filarmoni ile kaydettiği son albümü Decca etiketiyle yayınlandı. 

Peter Jablonski'nin piyanizminden örnekler, resital programı ve geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. http://www.istanbulresitalleri.com/1314/resital/jablonski.html

İstanbul Resitalleri 2013-2014 Sezonu diğer konserleri için lütfen burayı tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
Alkış arasında kapılar açılmaz.
Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
Konukların resital başlama saatinden en az 30 dk. önce salonda bulunmaları önerilir.

- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT