PSM Caz Festivali: Portico Quartet

Tarihler: 09 Mayıs 2019 Perşembe ~ 09 Mayıs 2019 Perşembe 09 Mayıs 2019 20:30

Yer: %100 Studio

Ücret: Tam - 95.00 TL Öğrenci - 75.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 9, 2019 ~ May 9, 2019

İlk albümüyle prestijli Mercury ödülüne aday gösterilen Londralı ekip, geleceğin cazını sahneye taşıyacak.

Portico Quartet’in “modern caz” tanımının tek başına ifade etmede yetersiz kalacağı kadar geniş bir yelpazede açılan müziği, electronica, ambient, klasik müzik ve dans müziğinin farklı renklerini kapsayarak sinematik bir evren yaratıyor.

Grubun 2005’te Londra National Theatre binası önünde müzik yaparak başlayan hikayesi, 2007’de ilk albümleri Knee-Deep in the North Sea’yi yayınlamalarıyla birlikte isimlerini Radiohead, Robert Plant ve Elbow’un yanına yazdıran Mercury adaylığıyla devam etti. “Hang” isimli vurmalı metal çalgıya yer veren kurulumlarıyla da dikkat çeken grubun, sonraki iki albümüne ev sahipliği yapacak efsanevi Real World Records ile anlaşması da bu döneme tekabül ediyor.

Jack Wylie (soprano, tenor saksafon), Duncan Bellamy (davul, hang), Milo Fitzpatrick (kontrbas) ve Keir Vine’dan (klavye, hang) oluşan Portico Quartet, Vine’ın gruptan ayrı kaldığı 2014-2016 yıllarında yoluna Portico adıyla devam etti ve köklü plak şirketi Ninja Tune çatısı altında, elektronik pop dehlizlerinde deneysel keşiflere daldı. Keir Vine’ın ekibe yeniden katılmasının ardından Quartet, 2017’de Art in the Age of Automation albümüyle müzik camiası tarafından ayakta alkışlanan görkemli bir dönüş yaptı. Avrupa’nın dört bir yanında tıklım tıklım salonlarda karşılanan grup yalnızca akustik ve elektronik ögeleri tek vücut haline getiren özgün bir müzikal dilin yaratıcısı değil, aynı zamanda bu dili basılan her notaya geçirmeyi de başarıyor.

Portico Quartet’in modern cazı yaşadıkları büyük kentte onlara ilham veren tüm seslerle besleyerek yarattığı benzersiz müziği, Studio sahnesine geniş açıyla çekilmiş ses manzaraları yansıtacak.

“Caz dinlemeyenler müziğimizi caz olarak, caz dinleyenler ise cazdan çok daha başka bir şey olarak tanımlıyor.”

Keir Vine, 2012

20.30 Kapı Açılışı
20:45 Portrait and a Dream 
22:00 Portico Quartet

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı seyircilerimiz etkinliğe ebeveynlerinin (anne ve-veya baba) refakatinde katılabilirler.- Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.- Belirtilen saat kapı açılış saatidir.- Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Mekan, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT