PSM Caz Festivali: Terry Riley

Tarihler: 03 Mayıs 2019 Cuma ~ 03 Mayıs 2019 Cuma 03 Mayıs 2019 21:30

Yer: Zorlu PSM - Touche

Ücret: Tam - 130.00 TL Öğrenci - 90.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Levazım Mahallesi, Koru Sokağı No:2 Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2019 ~ May 3, 2019

Elektronik ve akustik seslerle kurulan batı ve doğu melodilerini baba-oğul ilişkisinin hakkını veren muhteşem bir uyumla dinleyeceksiniz.

20. yüzyılın yaşayan en önemli bestecilerinden biri kabul edilen Terry Riley, özellikle “In C” isimli eseri ve A Rainbow In Curved Air albümü gibi hem minimalist klasik müziğe hem de elektronik müziğe öncülük eden işleriyle tanınıyor. Minimalist akımın yanı sıra Hint klasik ve Raga müziklerinden beslenen üretimler de ortaya koyan Riley’nin etkileyici diskografisi otuzun üzerinde albüm kaydı ve sayısız besteden oluşuyor. Terry Riley’nin en uzun soluklu ve en ünlü iş birliklerinden öne çıkan bir diğeri ise Mills Üniversitesi’nde ders verirken kurucusu David Harrington ile tanışmasıyla başlayan Kronos Quartet. Ünlü dörtlü için on üç beste ve bir konçerto besteleyen 84 yaşındaki Riley, bugün yarım yüzyılı deviren kariyeriyle kelimenin gerçek anlamıyla bir müzik hazinesi.

Terry Riley’nin üç çocuğu arasında müzikle profesyonel olarak ilgilenen tek isim olan Gyan Riley ise eğitimini San Fransisco Müzik Konservatuarı’nda tamamladı. Bugüne kadar Zakir Hussain, Dawn Upshaw, San Francisco Symphony gibi isim ve orkestralarla çalışan Gyan Riley’nin John Zorn’un Tzadik Records şirketinden yayınlanan ilk solo albümü Stream of Gratitude genç müzisyenin babasının izinden emin adımlarla yürüyeceğinin sinyallerini verdi.

2016’da çıktıkları Avrupa turnesiyle izleyicileri büyüleyen baba-oğul ikilisi Terry ve Gyan Riley’nin organik bağlarının desteklediği muhteşem uyumla verecekleri performans Zorlu PSM’nin yeni caz kulübü touché’da bu senenin unutulmazları arasında girecek.

“Kendimi hayatımın hiçbir döneminde bir çerçeveyle sınırlandırmadım. Daima müzikal ufkumu genişletmekle ilgilendim.”

Terry Riley, 2015

Kapı Açılış
18:30
Etkinlik Başlangıç 21:30

- 18 yaş sınırı vardır. 18 yaş altı seyircilerimiz etkinliğe anne ve/veya baba refakatinde katılabilirler.- Biletle birlikte 1 atıştırmalık veya 1 standart içecek ikramdır.- Yemek servisi hafta içi 20:30, hafta sonu 21:00’da bitmektedir.- Mekanda masa ve bistro seçeneği vardır.- Masalar paylaşımlı oturma düzenine sahiptir-aynı masayı başka bir izleyiciyle paylaşmak olasıdır.- Loca veya yemek rezervasyonu için lütfen touche@zorlupsm.com ‘ a mail atın veya 0212 924 01 28’i arayın- Etkinliğin türüne göre sessiz olunması ve telefonların kapalı/sessiz konumda tutulması gerekebilir.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT