Radical Noise 20. Sene Özel Konseri

Tarihler: 09 Haziran 2012 Cumartesi ~ 09 Haziran 2012 Cumartesi - Saat: 20:00

Yer: Indigo

Ücret: 1. Kategori - 18.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, İndigo

Adres: Tomtom Mah. Istiklal Cd. Akarsu Sk. No:1-2-4-5, Beyoglu, 34433 İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 85 67- 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 9, 2012 ~ Haz 9, 2012

20. senesi şerefine “Radical Noise” 5 şarkılık bir EP ile geri dönüyor! Yıllar süren sessizliğin ardından grup, dönüşünü büyük bir konserle taçlandıracak. Organizasyonunu Bohemian Office’in üstlendiği konser, Dream Tv, Rock Fm ve Blue Jean Headbang desteği ile 9 Haziran Cumartesi günü Beyoğlu “Indigo”da gerçekleşecek. Konserde Radical Noise’a eşlik edecek olan diğer gruplar Lifelock, Chopstick Suicide ve Lecture olacak.

Grup, 1992 yılında ex-Necrosis elemanları Emre Şahin ve Sinan Ünal tarafından kuruldu. Aynı yıl ex-Disembowled elemanı Serdar Asker gruba bas gitarist olarak alındı. 1993 yılında kaydedilen «Approved» adlı demo yerli ve yabancı underground ortamlarda oldukça ilgi topladı. 1993-94 yılları arası pek çok şehirde konserler veren grup, 94 yılında 4 parça kaydetti ve Necrosis ile beraber bir split 7» haline getirdi. «End of sustain» adlı bu çalışma, Çek firma View Beyond Records tarafından yayınlandı. Bu EP, grubun bir çok yabancı underground dergide yeralmasına önayak oldu. Gelen olumlu tepkilerle işi daha da fazla ciddiye alan topluluk, o ana dek davulcu Emre tarafından yapılan vokallerin yetersizliğine inanarak Kerem Onan’ı vokalist olarak gruba aldı.

Bu kadro ile ilk albüm olan «14 More Reasons To Burn Us Down» 1995 yılında kaydedildi. Çalışma, underground hardcore’un önemli firmalarından SOA Records tarafından yayınlandı. Oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan albüm, grubun yurtdışında olduğu kadar yurt içinde de tanınmasını sağladı. Bu albümün kapağı, daha önce Fury of Five, Buzz-oven, Next StepUp gibi gruplara kapak yapan Carlos Batts tarafından hazırlandı. Albümden alınan 7 parça, AskItWhy adlı grupla split kaset olarak Türkiye’de de yayınlandı… Radical Noise adı artık tüm Türkiye’de duyulmaya başlamıştı. Gruba katılan vokalist Kerem, grubun crustcore etkilenimli tarzını daha çok Cleveland hc diye nitelendirilen bir yöne kaydırdı. Grubun sert ve ironik sözleri Kerem’le daha da belirginleşti. 95-98 yılları arasında Agathocles ve Mastic Scum’ın da aralarında olduğu pek çok grupla konserler veren Radical Noise, aynı sene Zihni Müzik’ten oldukça yüksek bütçeli bir teklif alınca hemen yeni albüm çalışmalarına girişti. Türkiye’nin en önemli stüdyolarından biri olan Civciv’de yapılan kayıtlar, o ana kadarTürkiye’de gerçekleştirilen en iyi yapımlardan biri olarak nitelendirildi. Daha önce pek çok pop albümünde ve Pentagram’la çalışmış olan Civan the Dude yapımcılığında kaydedilen albüm, 98 Kasımında «Make a Wish» adıyla yayınlandı. Albüm kapağı ilk albümde olduğu gibi Carlos Batts tarafından hazırlandı. Grup fotoğraflarını ise ünlü fotoğrafçı Cemil Ağacıkoğlu çekti…

Aynı sene Türkiye’nin tanınan hiphop gruplarından Rapor2 ile yaptıkları «Çiz» adlı parçaya çekilen klip televizyonlarda rotasyona girdikten sonra değişik kesimlerden gruba olumlu tepkiler gelmeye başladı. «Make a Wish» albümünün 2. parçası «Chaos Flows»a Yıldıray Çınar tarafından çekilen klip, undergound çevrelerde oldukça büyük ilgi gördü. Türkiye’nin önemli metal dergilerinden Nonserviam da, okuyucu oylarıyla belirlenen rock oskarlarında «en iyi albüm», «en iyi albüm kapağı» ve «en iyi davulcu» ödüllerini kazanan grup, pek çok konser teklifi almaya başladı. Sahnedeki etkiyi daha güçlü kılabilmek için gruba ikinci gitarist olarak ex-Cultus Cenk Açıkgöz alındı. Anathema, Overkill gibi grupların konserlerinde ön gruplar arasında yer alıp başarılı performanslarıyla göz dolduran topluluk, önemli Türk gruplarıyla da pek çok konser gerçekleştirdi… Bu olumlu ilerlemenin sonucunda Hammer Müzik’ten albüm teklifi alan grup, 3. albüm «Plan-B»’yi hazırlamaya başladı. Bu albüm öncesi grupta kadro değişikliği de yaşandı. Ayrılan gitarist Cenk’in yerine Ersin, bassist Serdar’ın yerine ise Engin geldi. Bu albüm için de yine tercih edilen stüdyo Civciv’di. Bu sefer mikserin başında Ayhan Sayıner ve İskender Paydaş yeraldı. Türkiye’de yapılmış en iyi soundlu albümlerden biri olarak göze battığı söylenir. Bu albümde 3 tane de Türkçe parça yer alıyor.

Grup «Plan B» albümünden sonra davulcu Emre’nin eğitimi için Almanya’ya yerleşmesi sonucu bir çeşit ara döneme girmiştir. Grup 2002’de Emre’nin yurda ziyaretine denk getirilen reunion konserinde Alman fastcore grubu Yacöpsae ile Kemancı’da çalmıştır. Büyük ilgi gören grup, bu konserden sonra tekrar bir suskunluk dönemine girdi. Gitarist Sinan’ın işi gereği ve geçici olarak, basçı Engin’in de kişisel sebeplerden dolayı Amerika’ya taşınması, suskunluk döneminin 2008’in başlarına kadar sürmesine neden oldu. Grup son olarak, 2002’deki konserden sonra Ocak sonlarında (2008) İstanbul Karavan Rock Bar’da UÇK Grind ve Ofisboyz ile sahne aldı.

2008 konserinden sonra grup elemanları, farklı projelerde yine birlikte çalmaya devam etti. Ersin Çağlayan, Serdar Asker ve Emre Şahin’in yer aldığı İhanet Mimarı; Ersin Çağlayan’ın Türkçe punk rock türündeki grubu Shiva; Kerem Onan’ın sludge/crossover grubu Pigs Of The Empire geçtiğimiz yıllarda dağılarak tarihe

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT