Ramazan`da Caz - Aydın Esen Group

Tarihler: 26 Ağustos 2010 Perşembe ~ 26 Ağustos 2010 Perşembe - Saat: 21:00

Yer: İstanbul Arkeoloji Müzesi

Ücret: 1. Kategori: 67,00 TL 2. Kategori Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 30,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com

Adres: Osman Hamdi Bey Yokuşu, Gülhane İstanbul Adalar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 26, 2010 ~ Ağu 26, 2010

“Ramazanda Caz”a bekliyoruz!

Hakan Erdoğan Productions’ın, Ramazan vesilesiyle bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Ramazanda Caz”, Müslüman caz sanatçılarının en büyüklerini ağırlıyor. “Ramazanda Caz”, toplumsal barışın, her şeyden önce aynı kültür ürünlerini paylaşmakla kurulduğunu hatırlatacak.

‘Ramazanda Caz’, Topkapı Sarayı’nın I. Avlusu’nun büyülü atmosferinde ve İstanbul’un en çok sevilen açıkhava mekanlarından Arkeoloji Müzesi’nin bahçesinde düzenlenecek sekiz konserden oluşuyor. Festival, dünyaca ünlü Müslüman caz sanatçıları Ahmad Jamal, Anouar Brahem, Abdullah Ibrahim ve Dhafer Youssef’i ağırlayacak. Etkinlikte Türkiye’den de sevilen cazcılar İlhan Erşahin ve Aydın Esen sahneye çıkacak. Esen festivalde, Ramazan temalı ‘Aydın Esen Plays for Ramadan’ başlıklı özel programını seslendirecek. İstanbullu cazseverlerin gayet iyi tanıdıkları bu sanatçılar, bu kez geniş katılımlı konserlerle, her kesimden izleyiciye ve belki de geleceğin cazseverlerine seslenecekler.

Festival kapsamında cazın yanı sıra Dede Efendi de yer alıyor. Günümüzün en iyi eski Türk Müziği yorumcularından Münip Utandı’nın Dede Efendi Ensemble ile Arkeoloji Müzesinde vereceği konser, klasik Türk musikisi meraklıları için az bulunur bir fırsat olacak.

Festivalin son konserindeyse Kudsi Erguner ve topluluğu sahneye çıkacak. ‘Islam Blues’ başlıklı bu konser, farklı müzik formları arasında çalışan sanatçıların dünya kültürüne katkılarını ortaya koymayı hedefleyen ‘Ramazanda Caz’ın son noktası olacak.

2010 Ajansı’nın desteğiyle, ‘Ramazan İstanbul’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Ramazanda Caz”la, Ramazan’ın ve müziğin tadını çıkaralım. Festivalin her konserinde dileyenler için ücretli catering servisi iftar saatinde başlayacaktır.

Aydın Esen
Ülkesi dışında Türkiye’de olduğundan da meşhur olan Aydın Esen, iki yaşında babasının öğrencisi olarak çalmaya başladığı piyanonun dünyadaki en seçkin adlarından biri. Küçük yaşta İstanbul Konservatuvarı’nda piyano ve kompozisyon okudu. On yaşından önce modern müziğin sorunlarıyla ilgilendi. Dönemin akademik kısıtlamalarına karşı sürekli yeni müzik besteledi ve çaldı, hatta konservatuvardayken bazı armoni teorilerinin kurallarını bile değiştirdi. Yirminci yüzyıl bestecilerinin çoğunun kaçındığı elektronik müziği, akustik müziğin vazgeçilmez bir uzantısı olarak kabul etti. 1980’de çalışmalarını sürdürmek için davet edildiği Oslo’ya gitti. 1983’te ise tam bursla kabul edildiği Berklee Müzik Okulu’na girdi, dört yıllık standart eğitimi ödüllü olarak bir yılda tamamladı. Sonra da New England Konservatuvarı’nda piyano ve kompozisyon master’ini yaptı.

Aydın Esen, 1980’lerin sonundan beri, bütün kıtaları dolaşıyor. 1987’de olağanüstü bir sese sahip eşi Randy K. ile New York’a yerleşti. Aralarında Miroslav Vitous, Pat Metheny, Roy Haynes, Peter Erskine, Gary Burton, Trilok Gurtu’nun da yeraldığı müzisyenlerle çaldı, turnelere çıktı, kimiyle kayıt yaptı. Kompozisyon, piyano ve elektronik müzik dallarında pek çok ödül alan Esen’in en değer verdiği ödüllerinden biri 1989’da Paris’teki Uluslararası Piyano Yarışması`nda aldığı birinciliktir. Daha sonra aynı yarışmanın jürisine de davet edilmişti. İnkâr edilmez virtüozitesi, büyük yeteneğiyle Esen’in ismi, çağdaş müzik arenasında ve akademik çevrelerde sürekli telaffuz edilen bir isimdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT