Raul Midon

Tarihler: 21 Kasım 2014 Cuma ~ 21 Kasım 2014 Cuma 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 21, 2014 ~ Kas 21, 2014

Dünya starı, ipeksi tenor vokali ve usta gitar tekniğiyle, caz, blues, folk ve R&B tarzlarını sıradışı yorumuyla harmanlayarak müzik dünyasına yeni bir soluk getiren Raul Midon, 21 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.

"O, gitarını orkestraya, sesini ise koroya dönüştürebilen tek kişilik bir grup..." - New York Times

1966 New Mexico doğumlu, doğuştan görme engelli olan Raul Midon, profesyonel müzik hayatına Enrique Iglesias, Shakira, Jennifer Lopez, Christina Aguilera, Ricky Martin, Julio Iglesias gibi ünlü starların vokalistliğini yaparak başladı. 2002 yılında solo kariyerine başlamak üzere New York'a taşınan Midon'ın, kendine has ve deneysel vokali ve virtüözik gitar tekniği, Grammy ödüllü prodüktör Arif Mardin'in dikkatini çekti ve 2005 yılında çıkan albümü State of Mind'da Stevie Wonder, Jose Feliciano, Jason Mraz gibi ünlü isimlerle çalışarak kariyerinin en önemli başarısını elde etti. Daha sonraki yıllarda Herbie Hancock ve Stevie Wonder gibi efsanelerle çalışan Midon; Queen Latifah, Snoop Dog ve Jason Mraz'ın albümlerinde de yer aldı. Avrupa, Amerika ve Japonya'da konserler verdi. Bu zamana kadar 7 albümü bulunan sanatçı, özel bir yazılım sayesinde son albümünün kayıtlarını ve prodüktörlüğünü de kendi üstlenmektedir.

4 yaşında davul çalmaya başlayan Midon, daha sonra abisi ile gittiği görme engelliler okulunda gitar çalmaya başladı. Devamında Miami Üniversitesi'ne seçildi ve caz bölümüne girdi. Mezuniyetinin ardından Raul Midon, artık Julio ve Enrique Iglesias, Shakira, Ricky Martin ve Alejandro Sanz gibi dünyaca ünlü starların back vokalistliğini yapmaya başladı. Sanatçı, daha sonra solo kariyerine başlamak için New York’a taşındı. Yavaş yavaş tanınmaya başlayan Midon, prodüktör Arif Mardin'in dikkatini çekti ve kendisi ile çalışmaya başladı. Mardin'in yardımcı prodüktörlüğünü üstlendiği "State of Mind" albümü dünya çapında başarıya ulaştı; folk, soul, latin ve caz tınılarını birleştiren bir albüm haline geldi. Bu albümde Midon, ünlü isimlerlerle işbirliği yaptı. "Expression of Love" parçasının gitar sololarında Stevei Wonder, "Keep on Hopin" parçasında düette Json Mraz ve Latin caz flütisti Dave Valentine gibi ünlü isimlerle çalıştı.

Raul Midon, ilerleyen yıllarda Amerika, Avrupa ve Japonya’da konserler veren dünya çapında isim yapmış bir müzisyen haline geldi. 2007 yılında Joe Mardin (Arif Mardin'in oğlu) prodüktörlüğünde ikinci albümü A World Within A World'ü çıkarttı. 2009 yılında ise Joni Mitchell, Herbie Hancock gibi ünlü isimlerle çalışan sanatçı, Larry Klein prodüktörlüğünde "Synthesi" albümünü çıkarttı. Bu albüm ise diğerlerinden farklı olarak daha akustik bir albüm oldu. Bununla ilgili ise sanatçı; "Geçmişte olduğu gibi daha organik kayıt olsun istedim" dedi. All Music Guide ise albüm için; "Eğer duygu dolu ozan Raul Midon'un sihrini öğrenmek istiyorsanız, Don't Be a Silly Man'i dinleyin" açıklamasını yaptı.

Miami'de geçen 15 ve New York'ta geçen 7 yılın ardından Midon, son 5 yıldır Maryland'de yaşamaktadır. Bunca yıl boyunca ünlü isimlere yaptığı vokaller ve işbirliği, albümleri Midon’ı dünya çapında tanınan saygın bir müzisyen yaptı. Öyle ki Midon bir röportajında şu sözleri ifade etti: "Çıkardığım 3 albüm bana dünya çapında bir hayran kitlesi yarattı. Indiana'dan Hindistan'a, Amsterdam'dan Japonya'ya... Hatta Bulgaristan'da hayranlarım olduğunu bile bilmiyordum; ama bütün şarkılarıma eşlik ettiler."

Midon, 8. albüm çalışmalarını hazırlarken, artık şarkıcı-gitarcı unvanlarına, prodüktör ve mühendisi de ekliyor. Çünkü özel bir yazılım sayesinde son albümünün kayıtlarını ve prodüktörlüğünü kendi üstleniyor. Bu projesinde caz ikonu Bill Waters, R&B şarkıcısı Lizz Wright, Kamerunlu cazcı ve basçı Richard Bona ile genç ikili the Bailen Bros sanatçıya eşlik ediyor.

Hayatı boyunca ona; görme engelli bir insana, söylenen "Yapamazsın" sözlerini onlarca defa yıkıp geçen biri olarak Midon, başarısıyla gereken cevabı müzik dünyasına yeni bir soluk getirerek verdi.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT