Rezonans

Tarihler: 25 Mayıs 2019 Cumartesi ~ 25 Mayıs 2019 Cumartesi 25 Mayıs 2019 19:30

Yer: Summart Sanat Merkezi

Ücret: - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Huzur Mah. Fazıl Kaftanoğlu Cad. No:3, Summa Plaza Seyrantepe Şişli İstanbul

Telefon: 0212 278 71 00

Web: http://www.summart.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 25, 2019 ~ May 25, 2019
Rezonans 25 Mayıs'ta Summart Sahne’de müzikseverlerle buluşuyor!

2010 yılında Burak Onur Erdem tarafından kurulan Rezonans, birkaç sezon içerisinde Türkiye'nin uluslararası alanda tanınır korolarından biri oldu. Koro, düzenli olarak Avrupa’nın önde gelen festivallerinde sahne alıyor ve dünyaca ünlü şeflerin yönetiminde konserler vermeye devam ediyor. 

Rezonans, çağdaş dönem eserleri ve Alman romantik dönem eserlerinin yanı sıra, Türk bestecilerin 20. ve 21. yüzyıl eserleri üzerinde yoğunlaşan bir repertuvara sahiptir. Hasan Uçarsu ve Özkan Manav bestelerinin dünya prömiyerlerini gerçekleştiren koro, Kamran İnce’nin Gloria isimli eserini Türkiye’de ilk seslendiren koro oldu. Rezonans ayrıca, dokuzuncu sezonu içerisinde Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ertuğrul Oğuz Fırat Korosu şefi Çiğdem Aytepe’yi konuk şef olarak ağırladı ve birlikte konser düzenledi. 

Koronun çalıştığı yabancı şefler arasında Grammy© ödüllü Eric Whitacre, ünlü İngiliz a capella grubu King’s Singers üyelerinden Nigel Short, American Choral Directors Association Başkanı Jo-Michael Scheibe, Almanya’nın yaşayan en önemli koro şeflerinden Volker Hempfling ve yine Almanya’nın sayılı şeflerinden Georg Grün yer alıyor. 

Rezonans, 9 sezon boyunca İstanbul’da dünyanın en iyi korolarından Yale Schola Cantorum (Şef: Simon Carrington), Salt Lake Vocal Artists (Şef: Brady Allred), ve Junges Vokalensemble Hannover’i (Şef: Klaus-Jürgen Etzold) İstanbul'da ağırlayarak ortak konserler düzenledi. 

Koro, şimdiye dek ülkemizin önemli müzik festivalleri arasında yer alan IKSV Müzik Festivali, Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, SANSEV Korolar Festivali, Çanakkale Korolar Festivali, Ankara Çoksesli Korolar Festival ve Mozart Amadeus İzmir Polifonik Korolar Festivali’nde sahne aldı. 

Rezonans, Avrupa’nın en büyük koro festivali olan Europa Cantat Festivali’nde Türkiye’yi temsil ederek tam 5000 müziksever ile birlikte ülkemizin müziklerini seslendirdi. Bunun yanı sıra, dünyanın en prestijli koro yarışmalarından biri sayılan Cork International Fleischmann Trophy’e Türkiye'den katılmaya hak kazanan ilk koro olarak ikincilik ödülünü ülkemize kazandırdı. 

Andante Dergisi tarafından düzenlenen 7.Donizetti Klasik Müzik Ödülleri (2017) kapsamında “Yılın Korosu” seçilen koro, 2017 yılında European Grand Prix bünyesindeki Arezzo Yarışması’na katılarak finale kalan 6 ülke arasına girmeyi başardı ve 3.lük ödülünü almaya hak kazandı. Aynı zamanda Fano Koro Festivali kapsamında biri açılış konseri olmak üzere 2 özel konser verdi. 

2018 yılında Varna’da düzenlenen International May Choir Competition’a katılarak “En İyi Genç Şef” ödülünü Türkiye’ye kazandıran Rezonans, aynı yıl içerisinde Tallinn’de gerçekleştirilen Europa Cantat Festivali’nde büyük beğeni toplayarak ülkemizi başarıyla temsil etti. 

Koro, uluslararası farklı festival/yarışma organizasyonlarından aldığı davetleri değerlendirmeye devam ediyor. Rezonans, 2019 yılında Almanya’nın Marktoberdorf kentinde gerçekleştirilecek, koro dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Marktoberdorf Koro Yarışması için dünyadan davet edilen 14 korodan biri oldu ve bu yarışmada ülkemizi temsil etmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT