RGG Trio

Tarihler: 13 Kasım 2014 Perşembe ~ 13 Kasım 2014 Perşembe 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam 23.00 TL Öğrenci 13.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 13, 2014 ~ Kas 13, 2014
RGG Trio

Polonyalı caz üçlüsü RGG Trio, 13 Kasım'da Akbank Sanat'ta sahnede...

“ RGG trionun müziğini deneyimlemek, Frederic Chopin’in zamanından günümüze dek Polonya müziğinin niçin her zaman takdir gördüğünü bana çok açık bir şekilde hissettirdi.”
Thomas Gustafsson

“ Sonuç olağanüstü. Başka herhangi bir ECM albümüyle rahatça rekabet edebilecek düzeyde. Dolayısıyla, hangi açıdan bakılırsa bakılsın,bu albüm, bir ECM,  Keith Jarrett Trio albümüyle eş değerde. Bundan daha iyi olamazdı…”
Adam Baruch (“Szymanowski“ albümü için)

RGG, 2001 yılında, Katowice Müzik Akademisi Caz Fakültesi’nin üç öğrencisi tarafından kuruldu: Przemyslaw Raminiak (piyano), Maciej Garbowski (kontrbas), Krzystof Gradziuk (davul).  Bielska Zadymka Caz Festivali Yarışması’nı kazanmaları sonucunda, ilk albümleri “Scandinavia”yı  2003’te yayınlama fırsatını buldular. Doğaçlama müziğe İskandinav yaklaşımına duydukları sevgiyi ortaya koyan bu albüm Katowice Radyosu’nda kaydedildi. Bu albümün hemen ardından, tarihlerinin en büyük projesini, bir üçleme yaparak gerçekleştirdiler.

“Straight Story” (David Lynch’in aynı adlı filminden esinlenerek), “Unfinished Story – Remembering Mieczyslaw Kosz” (1970ler’de zamansız bir şekilde 29 yaşında ölen, olağanüstü yetenekli Polonyalı piyanistin anısına) ve projeyi sonlandıran ve grubun stilinin iyice belirginleştiği “True Story – In Two Acts”.

Özgürce doğaçlama yapılan akustik cazın katmanlarını keşfettikten sonra, RGG elemanları ‘daha organize ve yazılmış’ müziğe dönüş yaptılar. “One” isimli albümleri, üçlemenin bir özeti olarak nitelendi. Bu albüm, birlikte çalan doğaçlamacılar olarak grubun tüm potansiyelini gösterirken, çağdaş müzik ve oda müziğinden de esintiler içeriyordu. Free jazzın kurucularından olan Cecil Taylor’a gönderme yapan hızlı ve dinamik C.T gibi besteler içeren albüm, daha planlı ve dinamik bir albümdü.

2013’te, RGG Trio’nun 12. yılında, piyanist Przemyslaw Raminiak gruptan ayrıldı, yerine, üçlüye yeni bir soluk getiren genç yetenek Lukasz Ojdana gruba dahil oldu.

Grubun 2013’te yayımladığı 6. albümü "Szymanowski" insanı düşünmeye sevk eden bir müzik içeriyor. Sadece Karol Szymanowski’nin eserlerini çok iyi bilenlere değil, bilimsel bir analize girmeden, melodi ve armoninin güzelliğini keşfedebilen herkese hitap ediyor. Mazurkalar, çeşitlemeler, prelüdler ve diğer formlardan oluşan parçalar, RGG’nin müziğiyle birleşip çok katmanlı eserlere dönüşüyor.

Piyano: Lukasz Ojdana
Kontrbas: Maciej Garbowski
Davul: Krzysztof Gradziuk

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT