Ricky Ford Orchestra

Ricky Ford Orchestra

Tarihler: 03 Mayıs 2016 Salı ~ 03 Mayıs 2016 Salı 21:30 - 00:30

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş 35 TL, Öğrenci: 20 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 3, 2016 ~ May 3, 2016

Ricky Ford (d. 4 Mart 1954 Boston, Massachusetts) Müziğe davul ile başlayan Ford daha sonra Rahsaan Roland Kirk’ten etkilenerek 15 yaşında saksofon çalmaya başladı. Müzisyeni Boston’daki bir kulüpte dinleyip etkilenen Ran Blake, Ford’u New England Konservatuvarı’nda eğitim alması için ikna etti. (Blake daha sonra Ford’u “Rapport”, “Short Life Of Barbara Monk” ve “That Certain Feeling” gibi pek çok albümde çalması için de davet etti).

1974 yılında Ford, Mercer Ellington yönetimindeki Duke Ellington Orkestrası’na katıldı ve 1976 yılında da Charles Mingus’un grubunda George Adams’ın yerini aldı. Bu grupla birlikte “Three Or Four Shades of Blue” ve “Me Myself An Eye”ı kaydetti.

1970'lerin sonu 1980'lerin başında Dannie Richmond, Mingus Dynasty, George Russell, Beaver Harris, Lionel Hampton ve Adbullah Ibrahim’in Ekaya grubu ile çaldı. Ancak 1977'de çıkış yaptığı ilk albümünden sonra daha çok lider olarak çalıştı, Jimmy Cobb ve eski Ellington üyelerinden James Spaulding ile kayıtlar yaptı. Son kayıtlarında kendisine New England Konservatuvarı’nda hocası olan Jaki Byard da eşlik etmiştir.

Güçlü ve otoriter bir tenor saksofoncu olan Ford’un modern cazın birçok yapısındaki yetkinliğinin kendine özgü bir duyum yaratmasını engellediği iddia edilebilir.

Ricky Ford, 2001 – 2006 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde de saksofon, kompozisyon, doğaçlama ve ensamble dersleri vermiştir. Halen Paris’te yaşamakta ve çalışmalarına devam etmektedir. Bu gece eski öğrencileri ile birlikte nostaljik bir gecede sizlerle olacak.

Ricky Ford (ts), Duru Tuna (as), Serhan Erkol (as), Siney Yılmaz (ss), Barış Ertürk (bs), Volkan Hürsever (b), Ediz Hafızoğlu (d).

Ricky Ford (ts),
Duru Tuna (as),
Serhan Erkol (as),
Siney Yılmaz(ss),
Barış Ertürk (bs),
Volkan Hürsever (b),
Ediz Hafızoğlu (d)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT