Romanya Gençlik Orkesterası

Romanya Gençlik Orkesterası

Tarihler: 05 Aralık 2017 Salı ~ 05 Aralık 2017 Salı 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2017 ~ Ara 5, 2017

İstanbul „Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi, „Romanya Gençliği” Ulusal Sanat Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Milli Günü dolayısıyla görkemli bir kutlama hazırlıyor.

5 Aralık 2017, Salı günü, saat 20.00'den itibaren Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Romanya’nın ünlü orkestra şefi, Cristian Mandeal’in müzik önderliğinde ve genç solist kemancı İoana Goicea’nın katılımları ile, Romanya Gençlik Orkesterası sahne alacaktır.

Konser programın, çok değerli Romen eserlerinin yanı sıra evrensel repertuarınan da kompozisyonlara da yer verilecektır. Böylece Programa bir sınırlama getirmeden, İstanbul’daki konser programı aşağıdaki eserleri içerecektir.

Gioacchino Rossini - Sevil Berberi Uvertürü; Ciprian Porumbescu - Keman ve Orkestra için kompozisyonu; Antonín Dvořák - Slav Dansı, Op. 46, no. 8; George Enescu - Romen Rapsodisi, Op. 11, no. 2, Re Major; Johannes Brahms - Macar Dansı, no. 5; Camille Saint-Saëns - Introduction ve Rondo Capriccioso, Op. 28; Aram Khachaturian - Spartacus Balesi’nden Adagio; Sabin Pautza - Rus Medley/ Karışık; Johann Strauss - İmparator Valsı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük Konser salonlarından biridir ve özellikle klasik müzik için tasarlanmıştır. Büyük Türk bestecisi Cemal Reşit Rey'in adını taşımaktadır ve Mart 1989 yılnda açılmıştır. 860 kişilik kapasitesi ile ve olağanüstü akustiği ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bir çok konsere, bale ve dans gösterisine ev sahipliği yapmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin himayesi altında bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Romanya Milli Günü’nü kutlamanılması için düzenlenen konserlere üçüncü yıl ev sahipiliği yaparak İstanbul „Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi’nin en önemli partnerlerinden biridir.

Romanya bestecisi Enescu’nun ruhunu ve Avrupa geleneğini taşıyan - Romanya Gençlik Orkestrası, „Müzik dünyasının dostları - Serafim Antropov” derneği ve Lanto İletişim'in desteğiyle kemancı Marin Cazacu ve orkestra şefi Cristian Mandeal'in girişimiyle 2008 yılında kurulmuştur.

Ardından Paris, Strazburg, Roma, Berlin'de önemli uluslararası konserlere imza attılar. Ayrıca, olağanüstü sanatsal özelliklerinin tanınması olarak, Romanya Gençlik Orkestrası 2011 yılında Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu - EFNYO'ya üyesi oldu.

2014 yılından bu yana „Romanya Gençliği” Ulusal Sanat Merkezi, orkestrayı kuran Marin Cazacu tarafından kurumun devralınması ile birlikte Romanya Gençlik Orkestrası'nın aktivitesini yönetir hale geldi.

Romanya Gençlik Orkestrası, keman, viyolonsel, kontrbas, klarnet, trompet, viyola, fagot, trombon, tuba, saksofon, arp, piyano, perküsyon gibi 100'den fazla enstrüman çaşaln sanatçılardan oluşmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT