Rüya Taner & Dinçer Özer

Tarihler: 06 Nisan 2019 Cumartesi ~ 06 Nisan 2019 Cumartesi 06 Nisan 2019 18:00

Yer: Arsu Güzel Sanatlar Akademisi

Ücret: - Tam 50.00 TL, Öğrenci 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Fener Kalamış Caddesi, Sinan Apartmanı, No: 93/6, Fenerbahçe Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 336 70 40

Faks: 0216 336 70 15

Web: http://www.arsuguzelsanatlar.com

E Posta: bilgi@arsuguzelsanatlar.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 6, 2019 ~ Nis 6, 2019
Rüya Taner - Piyano & Dinçer Özer - Vurmalı Çalgılar, Arsu Güzel Sanatlar Akademisi'nde!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin önde gelen yeni kuşak konser piyanistlerinden ve Steinway and Sons sanatçısıdır. İlk Müzik çalışmalarına babası Yılmaz Taner ile başlamış; küçük yaşta girmiş olduğu Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Piyano öğrenimini Mithat Fenmen ve Tulga Çetiz ile sürdürmüştür. 11 yaşında “Üstün Yetenekli Çocuklar Yetiştirme Yasası” ‘ından yararlanarak Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti Devlet Bursu ile Londra’da bulunan Guildhall School of Music and Drama’da Prof Joan Havill’in öğrencisi olmuş, AGSM ve ARCM diplomaları ile birlikte ender verilen “Konser Piyanisti” ünvanını alarak bu okuldan mezun olmuştur.

Öğrencilik yıllarında, ünlü piyanist Pascal Devoyon (Londra) ve Pascal Roge (Nice)’nin perfeksiyon kurslarına katılmış ve Kuzey Kıbrıs Bellapais Manastır’ında Pascal Roge ile birlikte vermiş olduğu iki piyano resitali, müzik çevrelerince büyük yankı uyandırmıştır. İngiltere çapında katılmış oldu festivallerde farklı yorumlarıyla da dikkati çeken Rüya Taner, “Ulusal Mozart Yarışması”, ”Oxford ve Hatfield Yarışmaları”, “Franz Liszt Yorumları”birincilik ödülleriyle,  “Wigmore Hall”’da vermiş olduğu Debut resitali ile muzik eleştirmenlerinden övgüler almıştır.

Rüya Taner uluslararası alandaki çalışmalarına ağırlık vermiş bu çerçevede yurtdışında en çok konser veren konser piyanistlerimizdendir. Wigmore Hall resital sonrasında, Londra’da St. Johns Smith Square Hall ve Fairfield Hall gibi İngilterenin ünlü konser salonlarının yanısıra ülkesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye’nin birçok kenti başta olmak üzere, şu ana kadar 70’e yakın ülkede, ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İran, İskoçya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Umman, Ukrayna ve Yunanistan’da solo resitaller oda müziği konserleri vermiş ve orkestralar eşliğinde solist olarak yer almıştır.

Konser vermiş olduğu orkestralar arasında Türkiye’nin Tüm Devlet Senfoni orkestralarının yanısıra özel orkestralar ,TSK armoni mızıkalarıyla, Macaristan MAV Orkestrası, Belçika Kralıyet Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Filibe Filarmoni Orkestrası, Ukrayna, Bosna Hersek , Makedonya Filarmoni Orkestraları, Bulgaristan Opera Orkestrası, Minsk Oda Orkestrası, Selanik , Azerbaycan ,Özbekistan , Kazakistan , Kırgızistan ,Türkmenistan senfoni orkestralari ve Umman Sultanlık Orkestrası yer almaktadır. Rüya Taner’in yurtdışındaki konserleri Kuzey Kıbrıs, İtalya, Slovakya, Bosna-Hersek, Makedonya, Azerbaycan, Türkiye ve KKTC’deki ulusal radyo ve televizyon kanallarında yayınlanmıştır.

Solistik kariyeri’nin yanı sıra, yeni nesil solist arkadaşlarıyla ve “Adap”a bağlı piyanistlerle birlikte “Oda Müziği” konserleri vermektedir. Rüya Taner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı “Özel Sanat Danışmanlığı” yanı sıra, “Kuzey Kıbrıs Bellapais Müzik Festivali” Sanat Danışmanlığını da yürütmektedir. Rüya Taner’in “Wigmore Hall Resitali” Londra canlı kayıtları ve Prag’da Rudolfinum Salonundaki ilk stüdyo kaydı olan “Avrupa’nın Tatlı Suları” başlıklı CD leri, basın ve müzik çevrelerinden büyük övgü almaktadır. 

DİNÇER ÖZER
İlk çalışmalarına babası Erdem ÖZER’le başladı. Daha sonra Ankara Devlet Konservatuarı Vurma Çalgılar Bölümü’nü kazanarak Muzaffer ERBERİK ve Haşim YEDİCAN’la çalışmaya başladı. Ögrencilik yıllarında bir çok solo çalışmanın yanı sıra, sonradan ikili olarak çalışmalarını sürdüreceği vurmalı çalgılar topluluğunun ilk konserlerini de o yıllarda vermeye başladı. Vurma Çalgılar Yüksek Bölümü’nü basarıyla bitirdikten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın açmış olduğu sınavı kazanarak vurma çalgılar üyeliğine hak kazandı.

Daha sonra merkezi Fransa’da bulunan Akdeniz Gençler Orkestrası’nı birincilikle kazanan sanatçı, solist olarak konserlere katıldı ve aynı zamanda orkestrada grup şefi olarak görev aldı. Avrupa’nın en iyi vurma çalgıcısı ünvanına sahip Sylvio GUALDA ile de Master Class yaptı ve sanatçının Paris’deki sınıfına davet edildi. Amerika Birleşik Devletleri’nde S. Saunders SMITH’le Modern Müzik ve Jazz, Dannis KAIN ile Senfonik Müzik, Peter ERSKIN ile Jazz, Lois CONTE ile Latin müzik, Kenneith ANOFF’la Rock Müzik dallarında çalıştı ve Amerikan basınında başarıyla yer aldı. İsviçre Hükümeti’nin burs sınavını sınav yapılan tüm ülkeler içinde birincilikle kazandı. Cenevre Konservatuarı’nda Baget Percussion’da Yves BRUESTAUXT, Mallet Percussion’da William BLANC ve Latin Percussion’da John MAYER ile çalıştı. Aynı süre içinde dünyaca ünlü Swiss Roman Orkestrası’na davet edildi ve birçok konser turnesine katıldı. Ayrıca Uluslararası Cenevre Vurma Çalgılar Topluluğu’na da girerek bir çok konsere katıldı; CD ve TV kayıtları yaptı. Başta İtalya, Çekoslavakya, İspanya, Almanya, Japonya, İngiltere, Suriye, Pakistan gibi ülkeler olmak üzere birçok ülkede konserlere katılan sanatçı ülkesine dönüşte, çalışmalarına ara vermiş olduğu Vurma Çalgılar Topluluğu’nu tekrar bir araya getirerek Soner ÖZER ile ikili olarak konserlere başladı. Modern Dans Toplulukları, Halk Dansları ve Bale Topluluklarıyla çalışan ve müziklerini yazan Dinçer ÖZER, Vurma Çalgılar ikilisi olarak yurt içi ve yurt dışında birçok konsere katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Bela Bartok iki piyano perküsyon ve orkestra için konçertosunu Soner özer ile ikili Türk vurma çalgıcılar olarak Türkiye’deki ilk seslendirmesini yaptılar. Amerika Birleşik Devletleri’nde bir çok festivale ikili olarak davet edilerek konserler verdiler kayıt ve konser teklifleri aldılar. New York Üniversitesi Vurmalı Çalgılar Bölümü Baskanı Jonathan HAAS’ın daveti üzerine üniversite öğrencilerine Türk Ritimlerine ilişkin performanslar sergilediler ve toplulukla konser yaptılar. 2005 yazında İspanya’nın Mallorca Adası’nda yapılan uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali’ne davet edilerek vurmalı çalgılar dersleri vermiş ve konserler yapmıştır. Sanatçı, çalışmalarında Türk Motiflerini klavyeli Vurma Çalgılar’a uyarlayarak bir ilke de imza atmıştır. Birçok okulda vurmalı çalgı bölümlerinin açılmasına öncülük etmiş, enstrüman nota ve araç gereçlerini bizzat sağlayarak kurulmasını ve yaşamasını sağlamıştır. İkili olarak da ünlü besteci Ulvi Cemal ERKİN’in “Köçekçe” adlı eserini Türk Motiflerinin en iyi kullanıldığı eserlerden biri olduğu düşüncesiyle yaptıkları yeni çalışmayla dünyaya taşıma arzusundadırlar.

Yurtiçi ve Yurtdışındaki konserlerine  devam etmekle birlikte Halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Vurma Çalgılar Grup Liderliğini yürütmektedir. 2007 yılından itibaren düzenlemeye başladığı uluslararası vurmalı çalgılar festivali ile Ülke içinden ve dışından birçok çocuk ve genc öğrenciye ulaşmış,kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamına kavuşmalarını sağlamıştır.Bu kapsamda Türk eğitim sisteminde, müziğe girişte vurmalı çalgıların kullanımı konusunda öncülük etmekte, milli eğitim bakanlığı ile ortaklaşa çalışmalar sürdürmektedir. Kendi kurduğu Vurma Çalgılar Merkezinde, geliştirdiği metotlarla öğrenciler yetiştirmekte, Vurma Çalgılarla ritim terapi olarak adlandırdığı aktiviteler yapmaktadır.

PROGRAM:
Zeybek Ulvi Cemal Erkin
(Percussion Arr. Dincer Ozer)

Un Sospiro F.Liszt
La leggierezza F.Liszt

Izmir in daglarinda    (Arr. percussive colours duo)

Liebeslied     Kreisler-Rachmaninoff

Aman Avci     ( Arr. Percussive Colours Duo)

Reflets dans L eau     Debussy

Song    Nazim Hidayetoglu
(Perc.Arr.Dincer Ozer)

Lesghinka     S. Liapunov

Canakkale    (Arr.Percussive Colours Duo)

Piyano parcasi no 6    Sayram Akdil Perc.Arr.Dincer Ozer

- Numarasız oturma düzeni vardır.- Öğrenci bileti alan seyircilerin, etkinlik girişinde öğrenci belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT