Rüya ve Maskeler

Tarihler: 03 Nisan 2019 Çarşamba ~ 03 Nisan 2019 Çarşamba 03 Nisan 2019 20:00

Yer: Süleyman Seba Kültür ve Sanat Merkezi

Ücret: 1. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Beşiktaş İstanbul

Telefon: (212) 215 60 37

Web: http://www.fulyasanat.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2019 ~ Nis 3, 2019
Tan Sağtürk’ün sanat danışmanlığını  yaptığı Rüya ve Maskeler dans projesi sizlerle...

Gösterimiz bu sene 4.sezonunda olup 150den fazla sergilediği oyun ile büyük ilgi ve talep görmektedir. İzleyenlere empati yapabilme ve farkındalık yaratma anlamında çok etkili, gitar ve mandolin ile canlı müzik eşliğinde, mandolin, gitar ve flütte Kerim ve Selim Altınok ikiz kardeşler (kendileri görme engellidir), kemanda Dr. Şafak Tunalıoğlu (görme engelli) profesyonel ve engelli dansçılarımızdan oluşan bir gösteridir. 

Toplu bilet alımında kamu yararına dernek olduğumuz için tarafımızdan kesilen bağış makbuzu vergi indiriminde kullanılabilir. 

RÜYA ve MASKELER HAKKINDA;
Rüya ve Maskeler Tan Sağtürk’ün Sanat Danışmanlığı’nı yaptığı, dans projemizde:
Engellenerek yaşamaya, zorunlu bırakılmış amatör bir dansçının, toplum baskısı olmaksızın, özgürce ve dışlanmadan dans edebilmek için verdiği mücadelede karşılaştığı güçlükleri anlatıyor.  

https://www.youtube.com/watch?v=9RjM86XwBTM
https://www.youtube.com/watch?v=qZeFk_SLm9U

Gerçek yaşamdan esinlenerek oluşturulan “Rüya ve Maskeler”in hikayesi, abartılmış gibi dursa da, çağımız insanının,  insan sorununa/engelliye olan ilgisizliği, ötekileştirmedeki başarısı ve  yabancılaşmasını ele alıyor. Hikayenin özü, bize, mücadele edildiğinde, toplum üzerinde nasıl da etkileyici rolde olunabildiğini, empati yapıldığında birlikte aşılamayacak hiçbir engelin bulunmadığını anlatmayı amaçlıyor.

Engelsiz dansçıların empati yaparak, engelli dansçıların sorunlarını aşmada oynadıkları rolün de anlatıldığı bu projede; Rüya ve Maskeleri Sergileyen Ekip; 5 ortopedik engelli, 1 işitme engelli, 7 engelsiz, Toplam: 13 dansçıdan oluşmaktadır.

Oyunun geliri; TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’ne (Gürpınar-Beylikdüzü) destek amaçlıyla sergilenmektedir. Kurumlar vergi indiriminden faydalanabilmektedirler.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği; ağır bakıma muhtaç, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde olan omurilik felçlilerine ücretsiz hizmet sunmak üzere, 2009 yılında, İstanbul Beylikdüzü-Gürpınar’da, 24 yatak kapasiteli, 16 kişilik profesyonel kadronun yer aldığı ve duyarlı iş adamı merhum Hüsnü Ayık’ın büyük destekleri ile tamamladığı Bakım Merkezi Projesi’ni hayata geçirmiştir. Ağır engelli grubunda yer alan omurilik felçlilerinin, yaşadıkları en önemli sorunlardan biri  bakım hizmetidir. Büyük bir çoğunluğu başkalarına bağımlı yaşamak zorunda kalmaktadır. Bu durum, hem omurilik felçlisi için, hem de bakım hizmetini veren aile bireyleri için oldukça zorlu süreçler içermektedir. Bu nedenle psikolojik, sosyal ve ekonomik birçok problemle karşı karşıya kalmaktadırlar.  

Bakım Merkezimiz kalan kişilere; sadece barınacak  bir yer sağlamakla kalmamakta; psikolog yardımı ile terapi hizmeti, fizyoterapi uzmanı eşliğinde fizik tedavi hizmeti, irtibatta olduğu hastane ve sağlık kurumları aracılığı ile ameliyat ve tedavi hizmetleri,  kişisel bakımlarına yönelik tüm ihtiyaçları,  sosyal yaşama katılımlarını geliştirmek üzere mesleki, kişisel gelişim ve hobi kursları vermekte, spor etkinlikleri ve gezi programları düzenlemektedir.  Ve tüm bu hizmetler ücretsizdir.

TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nden; 18 yaşını doldurmuş, bakımını üstlenecek kimsesi olmayan, Türkiye’nin çeşitli illerinden, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde olan omurilik felçlileri yararlanmaktadır.  

Bakım merkezinin giderleri toplumsal dayanışma, bağışlar, yapılan ulusal ve uluslararası projeler ile karşılanmaya çalışılmaktadır.

TOFD Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nin tanıtım videolarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=H0rfAxC9yU4

- Biletinizi yazdırmayı unutmayınız- Numarasız oturma düzeni vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT