Sa Chen - İstanbul Resitalleri

Tarihler: 11 Nisan 2014 Cuma ~ 11 Nisan 2014 Cuma 20:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 120.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42 Emirgan Sarıyer İstanbul

Telefon: 012 277 22 00

Faks: 0212 229 49 14

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 11, 2014 ~ Nis 11, 2014
Sa Chen - İstanbul Resitalleri

"Çin'in En Önemli 10 Kadın Sanatçısı" arasında gösterilen, katıldığı yarışmalardan ödülle dönen ünlü piyanist Sa Chen, İstanbul Resitalleri kapsamında 11 Nisan'da the Seed'de

Dünyanın en prestijli üç uluslararası piyano yarışmasından birden (Leeds-Chopin-Van Cliburn) ödülle dönen ilk piyanist ünvanına sahip Sa Chen, L’OFFICIEL dergisi tarafından 2009'da "Çin'in En Önemli 10 Kadın Sanatçısı" arasında gösterildi.

Piyanonun büyük ustası Emmanuel Ax tarafından "Çok parlak bir piyanist!" olarak yorumlanan sanatçının Japon NHK Senfoni Orkestrası ile seslendirdiği Tchaikovsky'nin 1 numaralı piyano konçertosu hala hatırlarda.

Sa Chen'in 2014 ajandasında İstanbul Resitalleri öncesinde Londra Filarmoni Orkestrası ile Royal Festival Hall görünüyor. Müziğe beş yaşında başlayan 1979 doğumlu Sa Chen, Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin'in himayelerinde Sichuan Konservatuarı'na gitti; 1997'de Londra'ya taşınarak müzik eğitimini sürdürdü. 

İlk ödülü, Çin Uluslararası Piyano Yarışması Birinciliği (1994) olan sanatçının, 1996 yılında ödülle döndüğü Leeds Uluslararası Piyano Yarışması'ndaki başarısı aynı zamanda onun uluslararası arenadaki ilk ciddi performansı oldu. Bu performans BBC'den canlı yayınlandı. Aynı yıl Uluslararası Frederick Chopin Piyano Yarışması'nda dördüncülük ödülü de Chen'in oldu. 2000 ve 2001 yıllarında 20'nin üzerinde konser için Japonya'ya davet edildi. Tokyo'daki "20.yüzyılın en büyük 100 piyanisti" adlı prestijli bir dizide sahneye çıktı. Ünlü keman virtüözü Gidon Kremer ile konserler verdi. 2005 yılında ise klasik müzik alanındaki en prestijli yarışmalardan olan ABD'deki Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışmasında üçüncülük kazandı. Chen'in yıldızının parlamasını sağlayan bu ödüller onun uluslararası kariyerinin de başlangıcı oldu.

Avrupa, Çin, Japonya ve ABD'de izleyicilerin büyük beğenisini kazanan sanatçının sahneye çıktığı salonlar arasında İngiltere'nin en prestijli salonlarından Wigmore Hall, Avusturalya'da Sidney Opera House, New York'ta Carnegie Hall, Washington D.C.'de Kennedy Center, Londra'da Barbican Centre, Varşova'da Philharmonic Hall, Milano'da La Salla Verdi, Berlin'de Broadcast Hall, Zürih'te Tonhalle ve Boston'da Symphony Hall yer alıyor. Sa Chen, Duszniki Chopin Festival, Lockenhaus Chamber Festival, Le Musiques Festival ve Beijing Music Festival gibi festivallerden davetler alıyor.

Bugüne kadar yayınlanmış 4 albümü bulunan Sa Chen, Sir Simon Rattle, Leonard Slatkin ve Long Yu gibi dünyaca ünlü şeflerle; Los Angeles Filarmoni, Stockholm Kraliyet Filarmoni Orkestrası, Milwaukee Senfoni Orkestrası, Pittsburgh Senfoni, Bremen Filarmoni ve Hong Kong Filarmoni gibi dev orkestralarla aynı sahneyi paylaşıyor.

Sa Chen'nin piyanizminden örnekler, resital programı ve geniş bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. http://www.istanbulresitalleri.com/1314/resital/chen.html

İstanbul Resitalleri 2013-2014 Sezonu diğer konserleri için lütfen burayı tıklayınız.

- Resitaller, tam belirtilen saatte başlar ve kapılar kapanır.
Alkış arasında kapılar açılmaz.
Geç kalan konuklar resitalin ikinci yarısını izleyebilirler.
Ara verilmeyen resitallerde bu uygulama yapılamamaktadır.
Konukların resital başlama saatinden en az 30 dk. önce salonda bulunmaları önerilir.

- İstanbul Resitalleri, tarih sanatçı ve yer değişikliği yapma hakkını saklı tutar.

- 12 yaşından küçükler alınmaz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT