Sade

Tarihler: 09 Haziran 2011 Perşembe ~ 09 Haziran 2011 Perşembe - Saat: 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han No:A-B Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 9, 2011 ~ Haz 9, 2011

“SADE” grubunun temelleri 2003 yılında Deprem Gürdal ve Ertuğrul Kulaksızoğlu’nun kurdukları Rind grubuna dayanmaktadır.

Grup Mayıs 2007`de, jüride Tarkan Gözübüyük, Volkan Başaran, Demirhan Baylan, Murat Beşer, Şafak Ongan ve Hakan Kurşun gibi Türk rock müzik piyasasının önde gelen isimlerinin yer aldığı ve 500’ ün üzerinde başvurunun gerçekleştiği “Sony Ericsson Unistar Müzik Yarışması”’na "Oyun" isimli şarkısıyla katıldı. Ön elemelerde başarı gösterip son 15 finalist grup arasında yerini alan Rind beş ay sonra İstanbul`da düzenlenen final gecesinden de 2.`lik derecesiyle ayrıldı.

2008 yılı Mart Ayında üçüncüsü düzenlenen “Jack Daniel`s Rock Müzik Yarışması”`na "Kelepçe" isimli şarkısıyla katılan RIND, son 10 finalist grup arasına da adını yazdırmayı başardı. Şebnem Ferah, Tarkan Gözübüyük, Rolling Stone Dergisi Müzik Editörü Alper Bahçekapılı, Hive Müzik Editörü Olie Kornelsen, New Order Grubu Bas Gitaristi Peter Hook ve Live Nation Başkan Yardımcısı Phil Bowdery gibi isimlerin yer aldığı seçkin bir kadrodan oluşan jüri ekibi, İstanbul`da düzenlenen final gecesinde grubu 1.`lik ile ödüllendirdi. Bu başarıyı takiben Amerika`da ikincisi düzenlenen “Global Müzik Festivali”`ne davet edilen Rind, dünyanın dört bir yanından gelen 8 amatör rock grubu arasında ülkemizi temsilen yerini aldı. Nashville`de geçirdiği süre zarfında daha önce Barbra Streisand, U2, Julio Iglesias, Shania Twain ve REM gibi ünlü isimlerle çalışan prodüktör David Barbe ile "Kelepçe" isimli şarkısını yeniden kaydetme şansını yakaladı. Lynchburg`daki Jack Daniel`s Damıtım Evi`nde düzenlenen ve 29 ülkeden yaklaşık 450 basın mensubunun ve özel kuruluş temsilcisinin katıldığı festivalde grup performansıyla büyük beğeni topladı.

2009 yılı sonlarına doğru RIND grubu, vokalisti ve davulcusuyla yollarını ayırınca, Deprem Gürdal ve Ertuğrul Kulaksızoğlu yeni bir proje olan “Sade”’yi hayata geçirdiler.

2010 yılı Ocak ayında “Lazım Değil” isimli şarkısıyla Efes Dark’ın düzenlediği Rock’n Dark müzik yarışmasına katılan Sade; Birol Namlıoğlu, Birsen Birdir, Can Sertoğlu, Cağlan Tekin, Cem Sarıoğlu, Cem Özkan, Cihan Yılmaz, Doğu Yücel, Hayko Cepkin, Kaan Volkan, Metehan Mert Çakır, Necdet Dikici, Şafak Ongan, Selim Serezli, Tolga Akyıldız, Yalçın Birol ve Emre Aydın gibi Türkiye’nin önemli müzik isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından Ankara Bölge 1.liğine layık görüldü.

Nisan 2010`da yapılan Rock`n Dark Türkiye finalinde ise SADE en iyi yerli grup seçilerek bir büyük başarıya daha imza attı. Aynı yarışmada grubun solisti ve gitaristi Deprem Gürdal ise en iyi erkek solist ödülünü kazandı.

Şimdilerde Ankara Detay Müzik Stüdyolarında prodüktörlüğünü Volkan Yırtıcı (Zakkum, TNK)nın gerçekleştirdiği ve 2011 yılı içerisinde çıkarmayı planladıkları ilk albümlerinin kaydına başlayan Sade grubu bir yandan Türkiye genelinde canlı performanslarına devam etmektedir.

Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.
Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT