Sanat Güneşi Şarkıları ile Anılacak

Tarihler: 24 Eylül 2013 Salı ~ 24 Eylül 2013 Salı 21:00

Yer: Bodrum Antik Tiyatro

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 24, 2013 ~ Eyl 24, 2013

Bodrum Antik Tiyatro’da 24 Eylül 2013 Salı günü saat 21:00’de başlayacak anma konserinde, Ayşe Egesoy’un sunumuyla, Türk Sanat Müziği sanatçısı Gökhan Sezen ve Zeki Müren’in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği korosu, Sanat Güneşi Zeki Müren’in sesinden dinlemeye alışık olduğumuz unutulmaz şarkılar ile eşsiz bir müzik ziyafeti sunacaklar.
Zeki Müren’in tüm mal varlığını bağışladığı, başarılı ve ihtiyaç sahibi Türk gençlerine eğitim imkânı sağlayan TEV ile şehit ve gazi çocuklarına, yakınlarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı ve Bodrum Kaymakamlığının her yıl düzenlediği anma konseri, 24 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilk kez Zeki Müren’in çocukluğundan itibaren tüm hayatını belgeleyen fotoğrafları da Bodrum Kale Kafe’de 17 Eylül’den itibaren sergilenmektedir. Sergi iki hafta süreyle değerli sanatçının sevenlerinin ziyaretine açık olacak. Her yıl olduğu gibi tüm Sanat Güneşi hayranları bu yıl da “Hatıralarda Zeki Müren’’ konserini ücretsiz izleyebilecek ve Zeki Müren’i bir kez daha anacaklar.

Aynı gün, Bursa TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nde ve Emir Sultan Mezarlığı'ndaki mezarı başında da anma töreni yapılacak, Emir Sultan Cami’inde mevlit okutulacak.

Zeki Müren, tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı. Doğduğu şehir olan Bursa’da Zeki Müren için bir Anıt Mezar yapıldı. Devlet Sanatçısı Merhum Zeki Müren’in Bodrum’daki evi Kültür Bakanlığıyla yapılan protokol ile “Zeki Müren Sanat Müzesi”ne dönüştürüldü ve 8 Haziran 2000 tarihinde ziyarete açıldı. TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı, 2002 yılında Bursa’da TEV-TSK Mehmetçik Vakfı Zeki Müren Güzel Sanatlar Anadolu Lisesini yaptırdı ve bu okulda sanatın her dalı ile ilgili eğitim veriliyor. Bugüne kadar TEV Zeki Müren Burs Fonu’ndan 2251 burs verildi. Sadece 2013-2014 öğretim yılında TEV Zeki Müren Burs Fonu ile 201 öğrenciye ayda 400 TL ödeme yapılacak. TSK Mehmetçik Vakfı da bu bağışlar sayesinde bugün itibariyle, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik’in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 34 bin TL, birinci derece bir gaziye aylık 945 TL, üniversite öğrencisi Mehmetçik çocuğuna ise ayda 600 TL yardımda bulunuyor.

TEV bağışçısı olan Merhume Safiye Ayla Targan ile TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı bağışçısı Zeki Müren adına isimlerinin ve hatıralarının yaşatılması, Türk Musikisine genç sesler kazandırılması amacıyla her üç yılda bir ses yarışması düzenleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT