Şarkılar ve Masallar

Tarihler: 07 Mart 2012 Çarşamba ~ 07 Mart 2012 Çarşamba - Saat: 19:30

Yer: Albert Long Hall

Adres: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Rumelihisarüstü Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212-350 58 00-132

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2012 ~ Mar 7, 2012

Albert Long Hall’e kıyılardan ‘Şarkılar ve Masallar’ geliyor

Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall İlkbahar Konserleri’nde, 7 Mart Çarşamba günü, İngiliz sanatçılar, soprano Hannah Medlam ve piyanist Jean-Michel Dayez, Fransa-İspanya kıyılarındaki masalları anlatacaklar.

Finansbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 7 Mart Çarşamba günü, “Şarkılar ve Masallar” temalı konseriyle, soprano Hannah Medlam ve piyanist Jean-Michel Dayez’i ağırlıyor. Sanatçılar konserde, Ravel’den “Şehrazad”, Debussy’den “Prelüdler”, Ravel’den “5 Yunan Halk Şarkısı”, Delibes’den “ s filles de Cadix”, Listz’den “3 Petrarca Sonesi”, Ravel’den “Kaddish”, De Falla’dan “7 İspanyol Halk Şarkısı”ndan oluşan bir programla sahnede olacaklar.
Şarkılar ve Masallar” konseri 19.30’da başlayacak.

Hannah Medlam ve Jean-Michel Dayez

1988 doğumlu soprano Hannah Medlam, aynı zamanda usta bir kemancı olarak bugüne kadar birçok değerli orkestra ile keman konçertoları seslendirdi. Daha sonraki yıllarda şan çalışmaya da başlayan Medlam, Ravel Akademisi’nin Pierre Bernac ödülüne sahibi oldu. Ailesinin topluluğu olan London Baroque ve soprano Emma Kirkby ile Avrupa turlarına çıkan sanatçı 2011'de National Reisopera'da (Almanya) Puccini'nin La Bohem operasındaki “Mimi” rolünü seslendirdi. Yanı sıra Florence Guignolet ve Valerie Guillorit gibi ünlü şan sanatçılarıyla çalıştı. Halen London Baroque ve Medlam Dörtlüsü'nde Avripa’nın dört bir yanındaki konserlerine devam ediyor.

Jean-Michel Dayez ise doğduğu kent Valensiya’da ilk müzik eğitimini aldı. Brüksel Kraliyet Konservatuvarı, Kraliçe Elizabeth Chapelle Musique ve Paris’teki Conservatoire National Supérieure de Musique’in kompozisyon ve eşlikçilik dallarından ödüllerle mezun oldu. Sanatçı Brüksel Filarmoni Orkestrası, 'Festival des Arcs', Lille Piyano Festivali gibi etkinliklere davet edilmekte, özellikle oda müzikçisi olarak aranmakta. Konçerto dağarcığı ise Beethoven’dan Berio’ya kadar geniş bir yelpaze kapsıyor.

Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri hakkında

15 yıldır düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, geçtiğimiz yıldan bu yana Finansbank tarafından destekleniyor. Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, her Çarşamba gecesi okulun Albert Long Hall adlı tarihi binasında öğrenci, öğretim üyesi ve İstanbullu müzikseverleri biraraya getiriyor. Albert Long Hall, eşsiz akustiği, 120 yıllık dev orgu, iki Steinway marka konser piyanosu ile hem dinleyicilerin hem de sahneye çıkan sanatçıların belleklerinde özel bir yer ediniyor.

BÜMED Telefon: 0212-350 58 00-132

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT