Şarkılarla Yüzyılın Hikayeleri

Tarihler: 12 Şubat 2013 Salı ~ 12 Şubat 2013 Salı 21:00

Yer: Trump Towers Mall

Ücret: Tam 45.00 TL-Ögrenci 35.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Trump Towers Mall gişe

Adres: Karkuyusu Sok. Kuştepe Mecidiyeköy Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2013 ~ Şub 12, 2013

Müzisyenler
Suzan Kardeş: Solist
Fehmiye Çelik: Solist
Ceren Gülbudak: Vokal
Burcu Şener: Vokal
Bekir Sakarya: Akordeon
Murat Tırnak: Kaval, Zurna
Tevfik Çekiç: Keman
Samet Kocamemiş: Saksafon
Ayhan Akkaya: Bas Gitar, Akustik Gitar
Engin Gürkey: Perküsyon
Türker Çolak: Perküsyon 

Rumeli ve Balkan müziklerinde önemli çalışmalara imza atan Suzan Kardeş, Engin Gürkey ve Fehmiye Çelik, Ayhan Akkaya (Gayda Istanbul) özel bir konser projesinde bir araya geldi. "Şarkılarla Yüz Yılın Hikayeleri" adını verdikleri bu projede Trakya - Balkanlar - Rumeli’de farklı dillerde söylenen şarkılardan oluşan sıradışı bir repertuar hazırlayan sanatçılar, Balkanlar'da yaşanan savaş ve göçlerin yüzüncü yılında şarkılarla dostlukların izini sürüyorlar. Konserde, Balkan coğrafyasında birbiriyle kaynaşmış şarkılar, ortak hayatlara dair hikayeler eşliğinde sergileniyor. 

Proje Hakkında Genel Bilgiler

Balkanlar... Rumeli... Anadolu...  Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlar'dan çekilişi, Balkan Savaşları'nın sonrasına rastlar ve takvimler 1912`yi göstermektedir...  Ve aradan tam yüz yıl geçer... Ve bugün, yüz yıl da geçse Balkanlar'dan Anadolu`ya uzanan ortak bir tarih söz konusu... 

“Balkan” kelimesi, dağ anlamına gelen Türkçe kökenli bir kelimedir. "Romalılar'ın Ülkesi" anlamına gelen “Diyâr-ı Rûm” ise, Anadolu’nun tarihteki adlarından biri… Bugün iç içe geçmiş bu terimler, geçmişimizdeki tarihsel birlikteliklerimizin önemli bir göstergesi değil mi?..  Balkanlar, pek çok acıya ve ayrılığa sahne olsa da, çoğul hayatların pekâlâ bir arada yaşayabileceğini de ispatlamış bir dünyadır! Ve müzik, insanları birbirine bağlayan en güçlü bağdır. Süregelen birlikteliklerdeki dostlukların izi, müziğin ışığında açığa çıkar… 

Söz konusu konser projesi, kültürel ve sosyal benzerlikleri vurgulayarak, Balkanlar'da kalıcı bir barış ortamı için ortak bir sanatsal dil geliştirme sürecine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. 

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT