Scharoun Ensemble

Tarihler: 21 Ekim 2014 Salı ~ 21 Ekim 2014 Salı 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 21, 2014 ~ Eki 21, 2014

Avrupa’nın en iyi oda müziği topluluklarından Scharoun Ensemble, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verecekleri bu ilk konserlerinde Schubert ve Henze’nin eserlerini seslendirecek.

1983 yılında kurulan Scharoun Ensemble, kuruluşundan bugüne Avrupa’nın en iyi oda müziği toplulukları arasında haklı bir üne sahip. Topluluğu oluşturan sanatçıların her biri, aynı zamanda efsanevi Berlin Filarmoni Orkestrası’nın daimi üyeleridir. Repertuvarında barok müzikten çağdaş müziğin en güzel örneklerine kadar çok sayıda eser barındıran ve Pierre Boulez, Claudio Abbado, Simon Rattle, Daniel Barenboim gibi yıldız şeflerle çalışmış olan Scharoun Ensemble, şimdiye kadar pek çok besteciye eser sipariş etmiş ve bu eserlerin dünya ilk çalınışlarını gerçekleştirmiştir. Türkiye’de, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verecekleri bu ilk konserlerinde Schubert ve Henze’nin eserlerini seslendirecek olan topluluk, geçmişle günümüzün iki önemli bestecisini  bir araya getiriyor.

Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en üretken ve sevilen bestecilerinden Franz Schubert, yaylı çalgılar üçlüsü için iki eser bestelemiştir. 1816’da yazılan ilk trio, bitirilemediği için tek bölümden oluşmaktadır. Konserde seslendirilecek olan, 1817’de bestelenmiş ve Schubert müziğinin tüm güzelliklerini barındıran ikinci trio ise dört bölümden oluşmaktadır.

Schubert' in 1824’te, ölümünden üç sene evvel yazdığı “Fa Majör Oktet”, bestecinin ünlü “Rosamunde” ve “Ölüm ve Genç Kız” yaylı çalgılar quartet’leriyle aynı dönemde bestelenmiştir ve tam bir olgunluk eseridir. Enstrümantal açıdan Schubert’in yazdığı en kalabalık oda müziği eseri olan “Fa Majör Oktet”, aynı zamanda bestecinin hem en yaratıcı hem de ifade zenginliği en mükemmel eserlerinden birisidir ve oda müziğinin başyapıtlarından kabul edilir.

Scharoun Ensemble, çağdaş Alman bestecilerin eserlerini düzenli olarak seslendirmeye büyük önem vermektedir. Topluluk 2012 senesinde kaybettiğimiz ve aldığı pek çok ödülün yanı sıra Grammy Ödülü (En İyi Çağdaş Klasik Beste) sahibi ünlü kompozitör Hans Werner Henze’nin "Quattro Fantasie" isimli eserini de İstanbul'da ilk kez seslendirecek. Bu seçkin program, Scharoun Ensemble’ın duyarlı ve virtüöz yorumuyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşuyor.

Wolfram Brandl, keman
Christophe Horak, keman
Mischa Afkham, viyola
Richard Duven, viyolonsel
Peter Riegelbauer, kontrbas
Alexander Bader, klarnet
Markus Weidmann, fagot
Stefan de Leval Jezierski, korno

Program:

F. Schubert:  Yaylı Çalgılar Triosu,  Si bemol Majör, D 581
H.W. Henze:  Quattro Fantasie , Oktet için ( 1963)
F. Schubert:  Fa Majör Oktet, D 803

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT