Scorpio Rising - Wingmen - Aysu - The 4th World

Tarihler: 22 Temmuz 2013 Pazartesi ~ 22 Temmuz 2013 Pazartesi 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 1. Kategori - 23.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, mekan gişe

Adres: Hayal Kahvesi-Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han, No:19 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58

Faks: 0212 292 78 37

Web: http://http://www.hayalkahvesibeyoglu.com

E Posta: info@hayalkahvesibeyoglu.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 22, 2013 ~ Tem 22, 2013

Scorpio Rising

“Yaptığımız müziği Psychedelic tarzda etnik motiflerin de içinde yer aldığı bir eksende tanımlayabiliriz…”
Bu sözler, İngiliz müzisyen Sean B.W. Parker’a ait. Müziğin kalbi Londra’dan yola vurup, kendini İstanbul’da bulan Sean Parker’ı bilenler, onu ‘Sean Parker Band’ grubuyla hatırlar. Ancak bugünlerde kendisi farklı bir proje başlatmış durumda.
Sean Parker Band’i noktalayan ve yeni grubu Scorpio Rising’i kuran Sean, bu yeni grubuyla çok daha farklı renkler içeren, daha etnik bir damar yakalamak istiyor… Zira Sean Parker Band, müzik otoriterleri tarafından İngiliz modern rock müziğinin İstanbul’da vücut bulmuş hali olarak gösteriliyordu. ‘A gun to the temple’ albümlerinin ardından ‘Culture’ı yayınlayan ve büyük beğeni toplayan Sean Parker Band’in dağıldığını ilk duyduğumda “Neler oluyor, yoksa Sean müziği bırakıyor mu?” diye düşündüm.

Ancak Damon Albarn gibi kendisinin de proje insanı olduğunu atlamış olacağım ki Sean bana, çoktan yeni grubunu kurduğunu ve Scorpio Rising ile stüdyoya girdiğini söyledi. Kendileri stüdyoda dinleme şansım da oldu. İlk izlenimim; Sean’un da ifade ettiği gibi Scorpio Rising’in çok renkli bir sound’a sahip olduğu yönünde. Keza grup İngiliz, Amerikan ve Türk müzisyenlerin bir araya gelmesiyle kurulmuş. Kendileri de bu ekseni referans alarak müziğe döküyorlar notaları…

Sean Parker grubun solisti. Aynı zamanda gitaristi de...kemanda İngiltere’den Jenny Miller ve bence yaptıkları müziği en çok Türk makamına yaklaştıran. Geri vokallerde ise Nazlı Şensoy ile Meltem Işın’ı görüyoruz.

Wingmen

Pendor Corner, Beyoğlu’nun en eski barlarından biridir. Benim de gençliğimin büyük bir çoğunluğunun geçtiği bu mekanda, bu yıl bir grupla tanıştım. Grubun ismi Wingmen… Ağırlıklı olarak yabancılardan oluşuyor… Sahnede coşuyor, coşturuyor ve babalar gibi cover yapıyorlar.

İrlandalı Rod McKee’nin öncülüğünde bir araya gelen grup, yaklaşık 7 yıldır çeşitli barlarda sahne alıyor. Son durakları ise Pendor Corner… Yeni bir albüm hazırlığında olan Wingmen, kısa zaman sonra internet üzerinden ilk albümlerini de yayınlayacak. Yolunuz sonbahar sezonuyla birlikte Beyoğlu’na düşerse ve canınız da canlı müzik dinlemek istiyorsa, mutlaka bir ara uğrayın ve Wingmen’i dinleyin derim…

Grubun vokali Rod McKee’yi bir ara yakaladık ve “Wingmen’i anlat bize” dedik, o da anlattı.

Aysu & The 4th World

Aysu Çöğür, Avustralya’da Victoria Üniversitesi’nin Güzel Sanatlar Dans ve Tiyatro Bölümünde eğitim almasının ardından 2003 yılında ilk grubu “Funk The Distance”ı kurdu. 2006 yılında kurduğu “Aysu Souls” isimli tamamen kadın sanatçılardan oluşan grubunda, doğu makamlarıyla cazı bir araya getirdi. ‘Aysu Souls’ Avustralya çapında düzenlenen AACA National Band Competition ve Nova FM yarışmalarında birincilik elde etti. “Trio baklava” grubunda ise Balkan müzikleri ve Flamenko üzerine çalıştı. 2005’te caz ve müzik bilgisini geliştirmek amacıyla Victorian College of the Arts da müzik eğitimine başladı.

2009 yılında, “Aysu Proje” isimli ilk EP’si yayınlandıktan sonra Melbourne ve Avustralya çevresinde turnelere çıkarak, dünyaca ünlü sanatçılarla çeşitli uluslararası etkinliklerde yer aldı. Gotan Project, Duoud, Cirque du Soleil, Ömer Faruk Tekbilek, Groove Armada, Natacha Atlas, Sister Bliss (Faithless) ve prodüktör Smadj gibi grup/müzisyenlerle olan çalışmaları, Aysu’nun müziğe daha farklı bir tutkuyla yaklaşmasını sağladı.

2009 yılına gelindiğinde Aysu, Türkiye’ye yerleşip kendine ait kompozisyonlarının üzerinde çalışmaya başladı ve kısa bir süre ardından ‘Aysu Çöğür: 4. Dünya’ grubunu kurdu. Bazen grubu ile bazen de tek başına; loop/effekt pedalı ve vurmalı enstrümanlar eşliğinde sahne almakta.

2010 yılından bu yana İstanbul, Ankara, İzmir ve bunun yanı sıra İspanya ve İtalya’da farklı projelerle performanslar sergileyen Aysu, Etno-caz, funk, neo-soul, trip hop ve deneysel caz tınılarını bir araya getirerek performanslar sergilemekte.

Aysu Çöğür: vokal, loop pedal, perküsyon
Çağatay Barkın: bas 
Koray Taşcılar: klavye 
Baran Yıldız: davul 
Konuk Sanatçı: Natalia Mann

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT