Seda Röder

Tarihler: 17 Aralık 2010 Cuma ~ 17 Aralık 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Tam: 23,50 TL, Öğrenci: 18,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Taksim, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2010 ~ Ara 17, 2010

"Listening to Istanbul"
Seda Röder , piyano

Müzisyen bir ailenin tek kızı olan Seda Röder piyano eğitimine on yaşında İstanbul`da başladı. Daha on üç yaşındayken Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası`nın açtığı Genç Yetenekler yarışmasında başarılı olan Röder ilk orkestra konserinde Mozart`ın K488 La-Majör konçertosunu seslendirdi.

2001 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı`nda Lisans eğitimini başarıyla tamamlayan Röder, Avusturya Liseliler Vakfı`ndan (ALV) aldığı burslarla Salzburg Mozarteum Üniversitesi`nin yaz akademisine katıldı. Burada Christoph Lieske ve Jacop Lateiner gibi önemli pedagoglarla çalışma fırsatını yakalayan Röder aynı zamanda bu kurumun Konser Piyanistliği Bölümü`nde Rolf Plagge`nin sınıfına kabul edildi. Eğitimi süresince Andras Schiff ve Karl-Heinz Kammerling gibi ünlü isimlerle de çalışan Röder, Avusturya Eğitim Bakanlığı ve ALV`den aldığı üstün başarı burslarıyla 2006`da pek iyi dereceyle Mozarteum`dan mezun oldu.

Salzburg`daki eğitiminden sonra Almanya`ya geçen Röder, ünlü piyanist Gerhard Oppitz`in Münih Müzik Yüksek Akademisi`ndeki sınıfına elli kişi arasından kabul edilen iki adaydan biri oldu. Bu kurumda özellikle Brahms ve Schubert`in müziklerine yönelen Röder, aynı zamanda Bruno Weil`in şeflik sınıfını takip etti. Aynı yıl Almanya`nın en prestijli burslarından biri olan Wagner bursunu kazanan Röder, Bayreuth`da Wagner Festivali’ni ziyaret etme hakkını kazandı.

2007 yılında Münih Müzik Yüksek Akademisi`nden pek iyi dereceyle mezun olan Röder, aynı yıl Harvard Üniversitesi Müzik Bölümü`ne araştırma görevlisi olarak davet edildi.

"Müzikal zekası" ve "mükemmel piyano tekniği" Gerhard Oppitz ve Dennis Russell Davies gibi müzik otoritelerinin övgü alan Röder, Harvard`da çağımızın en önemli bestecileriyle yakınen çalışma fırsatı yakalamış ve özellikle çağdaş müzik konusunda uzmanlaşmıştır. Bu çalışmalarının yanısıra Seda Röder, Amerika`nın en önemli üniversitelerinden biri olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nde (MIT) piyano dersleri vermektedir.

Halen Harvard ve MIT`teki görevlerine devam eden Seda Röder aynı zamanda yoğun bir tempoyla aktif konser hayatını sürdürmektedir.

Program: Tolga Yayalar, Turgut Erçetin, Zeynep Gedizlioglu, Murat Yakın, Tolga Tüzün, Özkan Manav

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT