Şefika Kutluer- Peter Breiner

Şefika Kutluer- Peter Breiner

Tarihler: 21 Aralık 2015 Pazartesi ~ 21 Aralık 2015 Pazartesi 21 Aralık 2015 20:00

Yer: Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 250.00 TL 2. Kategori - 200.00 TL 3. Kategori - 150.00 TL 4. Kategori - 70.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 21, 2015 ~ Ara 21, 2015
Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, “Virtuosi di Praga” (Prag Virtüözleri) Orkestrası eşliğinde, Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (SEV) bağlı okulların burs fonu yararına 21 Aralık'ta Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde konser verecek.

Kutluer’in dünya piyasasındaki en sevilen CD’lerinden olan ve sevilen tango melodilerinin senfoni orkestrası eşliğinde dünyada ilk defa flüt ile seslendirildiği Tango Goes Symphony CD’sindeki eserler, Kutluer’in flütü ile İstanbullu sanatseverlere ulaşacak.

“Sihirli Flüt”, “Türkiye’nin İncisi”, “Flütün Prima Donnası”, “Zengin, etkileyici ve kışkırtıcı”,  “Dikenler arasında öne çıkan gül” ve  “Büyüleyici ve keyif verici”  gibi ifadelerle anılan dünyaca ünlü flüt sanatçımız Şefika Kutluer; Türkiye’de bir buçuk asrı geride bırakan Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ile SEV Amerikan Lisesi’nin bağlı olduğu Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) burs fonu yararına vereceği konserde sihirli flütüyle İstanbul’u büyüleyecek. 

Çek Cumhuriyeti’nden gelecek olan “Virtuosi di Praga” Orkestrası eşliğinde verilecek konserin şefi, tango aranjelerini de yapmış olan Peter Breiner olacak. Breiner’in piyano da çalacağı konserde; Astor Piazzola, Rodriguez ve Canaro gibi ünlü bestecilerin La Cumparsita, Libertango, Milonga ve Adios Nonino gibi klasikleşen tangoları seslendirilecek. Konserde, ayrıca, Amerika’da yaşayan Meksikalı besteci Jose Elizondo’nun Kutluer için bestelediği  “Şefika’s Menuetto” isimli eseri ile “Autumn in Buenos Aires” isimli tangosu da seslendirilecek. 

Tango Goes Symphony; tango gibi halkın çok severek dinlediği popülerleşmiş eserleri klasik müzikle buluşturmak, bu eserleri senfonik orkestra eşliğinde, flüt için aranje ederek klasik müzik dinleyici kitlesini arttırmak ve bu önemli tangoları da klasikleştirerek ölümsüzleştirmek düşüncesi ile yaratıldı. Şefika Kutluer ve uzun yıllardır birlikte projeler gerçekleştirdiği aranjör Peter Breiner, titizlikle seçtikleri tangoları klasik formda aranje ederek Razumovsky orkestrası eşliğinde kaydettiler. Uzun ve özverili çalışmaları sonucunda,  “Tango Goes Symphony” adlı CD yaratılmış oldu. Albüm, yayınlandığı günden itibaren, başta Japonya ve Amerika olmak üzere bütün dünyada satış sıralamalarında hep üst seviyelerde bulunmaktadır.

Bugüne kadar 150’nin üzerinde CD kaydı gerçekleştiren ve birçok film müziğine de imza atan Peter Breiner’ın “Beatles Go Baroque” CD’si de satış rekorları kırmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT