Şefika Kutluer ve Filistin Genç Müz

Şefika Kutluer ve Filistin Genç Müz

Tarihler: 05 Aralık 2018 Çarşamba ~ 05 Aralık 2018 Çarşamba 05 Aralık 2018 20:30

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Platinum Sahnesi

Ücret: 1. Kategori - 110.00 TL 2. Kategori - 90.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0850 222 67 76

Web: http://www.zorlucenterpsm.com

E Posta: info@zorlucenterpsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 5, 2018 ~ Ara 5, 2018
Filistin Genç Müzisyenler Orkestrası
Daniel Barenboim ve yakın arkadaşı Filistinli entellektüel Edward Said Filistin Ramallah’ta genç müzisyenlerden oluşan Barenboim – Said Vakfı’na bağlı çalışan bu orkestrayı kurdu. Bu güne kadar Ramallah, Kudüs, Bethlehem’de dünyaca ünlü şefler eşiliğinde konserler veren ve ülkemize ilk kez gelecek olan Filistin Genç Müzisyenler Orkestrası Filistin’in dünyaya açılan yüzüdür.

Eugeniy Chevkenov (Orkestra Şefi)
6 yaşında keman çalmaya başlamıştır. Birçok uluslararası ödül alan ve hem solist hem de şef olarak, yaklaşık 40 ülkede, New York’daki Carnegie Hall ve Viyana’daki Musikverein gibi önemli konser salonlarında konserler vermiş olan Eugeniy Chevkenov 2014’ten bu yana Viyana Ekonomik Forum Kültür Komitesi’nin başkanı ve  Ensemble Concertante Vienna’nın kurucusu ve müzik direktörüdür.

Şefika Kutluer, (Flüt)
Unicef’in İyi Niyet Elçisi olarak dünya çocuklarına yönelik birçok projeye imza atan uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer; İtalya Cumhurbaşkanı’ndan“İtalyan Devlet Nişanı”nı, Avusturya Cumhurbaşkanı’ndan “Avusturya Altın Liyakat Nişanı”nı, “Kazakistan Devlet Kültür Nişanı”nı ve Slovak Devlet Altın Madalya’sını aldı.

Birçok uluslar arası ödül alan sanatçı, Viyana’da Uluslararası Flüt Yarışması’nda dünya birincisi oldu. Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü ilk alan sanatçı olan Kutluer’e, 1998 yılında Devlet Sanatçısı unvanı verildi.

Sony Classical tarafından çıkarılan  “Carmen Fantasy” adlı albümü “Altın CD” ödülüne layık görüldü. Kutluer’in “Bach Sonatas” CD’si “American Record Guide” kritikleri tarafından yılın en iyi CD’leri arasında gösterildi.  Ayrıca Gallo International firmasından “Gallo Altın CD Koleksiyonu”  ödülü aldı, Gallo Kutluer’in  bütün CD’lerini “Altın CD Koleksiyonu” etiketi ile yayınlamaktadır.

New York Times eleştirmeninin taktığı unvan “Sihirli Flüt”  diye tanınan Kutluer, 5 Kıtada sayısız ülkede çeşitli konser turnelerine çıktı, uluslararası müzik festivallerine katıldı, radyo-televizyon programları yaptı, çok başarılı eleştiriler aldı. Uzmanlık sınıfı ve atölye çalışmaları yaptı.

Dünyada sağladığı popülarite ile müzik organizasyonları ve festivallerin aranılan sanatçısı haline gelen Şefika Kutluer’in dünya piyasasında bulunan 17 CD’si Pan Classical, Gallo International, Naxos ve Sony Classical firmaları tarafından yayınlanmaktadır. Kutluer Berlin Filarmoni Orkestrası ile 2, İngiliz Royal Filarmoni Orkestrası ile bir CD kaydı gerçekleştirmiştir.

Kutluer doğduğu kent Ankara’da, 2010 yılından itibaren her yıl,  “Doğu Batı ile Buluşuyor” temalı “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”ni (www.sefikakutluerfest.com ) düzenlemektedir. Festivalin bazı konserleri İstanbul’da tekrarlanmaktadır. Festivalin 8.si 2017 Aralık ayında gerçekleşmiştir.

Avrupa Birliği Oda Orkestrası Kutluer’i sürekli solisti olarak ilan etmiştir.  Şefika Kutluer T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist sanatçısıdır.

Dünya çapında çok ilgi görmekte olan Mevlana CD’sinde, Kutluer, Türk kültüründeki geleneksel ile evrensel değerlerin bir sentezini sergilemektedir.  

Ud sanatçısı Bakr Khleifi:
Kudüs doğumlu Filistinli genç müzisyen öğrenimine Ramallah, Tel Aviv ve Hollanda’dan sonra New York ve Avrupa’da devam etti. 12 yaşında Barenboim’ın “West Eastern Divan Orkestra”sının üyesi olmayı başaran Khleifi dünyanın önemli konser salonlarında konserler Verdi. 7 yaşından itibaren Ud çalan sanatçı aynı zamanda kontrabas da çalmaktadır. Ud solisti olarak Mısır, Irak, Fas, Filistin ve Türkiye’den erkek ve kadın bestecilerin eserlerini zengin ve renkli icralarla seslendirdiği Avrupa ve Filistin’de çeşitli konserler verdi. Bu çok yönlü sanatçı Ud ve Kontrabası ile klasik, çağdaş ve geleneksel müzik alanlarında farklı repertuarlarla konserler vermektedir. Kendi bestelediği ilk eserin dünyadaki ilk seslendirmesini 2018 Haziran ayında Kudüs’te Willy Brandt Merkezinde yapan Bakr’ın ilham verici performansları çeşitli müzik tarzları ve ritimleri ile dinleyiciyi dünyanın farklı gölge ve ülkelerinde seyahate çıkarmaktadır.






- 8  yaş ve üstü katılımcılar için uygundur.- Etkinlik başladıktan sonra salona seyirci alınmayacaktır.- Zorlu Performans Sanatları Merkezi, indirimli bilet satın alma koşullarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.- Etkinlik mekanına yiyecek ve içecek sokmak yasaktır.- Mekan etkinlik alanı ve etkinlik saatinde değişiklik yapma hakkına sahiptir.- Organizasyon firması etkinlik için uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Öğrenci bileti Öğrenci kimliği ile geçerlidir. Etkinlik günü kimlik ibraz edilmesi gerekmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT