Sema Moritz

Tarihler: 06 Ekim 2018 Cumartesi ~ 06 Ekim 2018 Cumartesi 06 Ekim 2018 20:30

Yer: Mall of İstanbul MOİ Sahne

Ücret: 1. Kategori - 78.50 TL 2. Kategori - 67.50 TL 3. Kategori - 56.00 TL 4. Kategori - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Mall of İstanbul AVM, Kat: 4 Başakşehir İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 6, 2018 ~ Eki 6, 2018
Sema Moritz, 6 Ekim'de Mall of İstanbul MOİ Sahne'de sizlerle...

"Üniversiteyi bitirdikten sonra 1981 yılında Berlin’e gitti. 1981’de işçi kadınlardan oluşan bir koro kurdu ve yönetti, “yabanel“ grubunu kurdu, Avrupa’da bu grubuyla birçok uluslararası festivallere katıldı. 1984 yılından başlayarak Tahsin İncirci’nin bestelerini ve aynı zamanda şefliğini yaptığı Berlin Kreuzberg Dostlar Korosu’nda solist olarak Nazım Hikmet şarkılarını söyledi, 1987 yılında kendi grubu Sema & Taksim’i kurarak geleneksel Türk müziğini kendi yorumu „jazz a la turca“ olarak seslendirdi, konserlerinde ve albümlerinde Nazım Hikmet bestelerine yer verdi. Giora Feidmann ile ortak çalışmalarla Yiddisch Liedler söyledi, Tunçel Kurtiz’le Nazım Hikmet’in "Şeyh Bedreddin Destanı“nı seslendirdi, ve yurt içinde ve yurt dışında birçok şehirde turneler yaptı.

Otuzuncu yaş gününde Bertolt Brecht’in Berlin’deki mezarını ziyaret ettiğinde kendisini çok etkileyen bir olay oldu. Sema, Brecht’in tam öldüğü gün, neredeyse aynı saatte doğmuştu. Brecht, Sema’ya „el vermiş“ olabilir miydi? İki Berlin’in henüz duvarla ayrıldığı o yıllarda Batı’ya döner dönmez Theatermanufaktur’un ünlü oyuncusu ve Brecht yorumcusu Ilse Scheer’den repertuarını Brecht şarkıları ile zenginleştirmek için ders almaya başladı. Uzun çalışmalardan sonra 1980’li yılların sonlarından itibaren kendine özgü yorumu ile bu projenin de içeriğini oluşturan Brecht şarkılarını söyledi ve o yıllardan günümüze Sema yaptığı her konserinde hem Nazım Hikmet’e, hem de Bertolt Brecht’e özel bir yer verdi. Bu bir tesadüf değildi."

Seçkiler:
2011 D.E.Ü. Sabancı Kültür Sarayı, İzmir’de Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Almanya/Augsburg’da “Brecht Festival”de “Nazım meets Brecht” konserleri
2010 “Kültür Başkenti İstanbul” etkinlikleri çerçevesinde İstanbul’un 7 semtinde 7 Efsane Hanım’a adanmış 7 Konser - “Kültür Başkenti İstanbul” etkinlikleri çerçevesinde “Golden Roots – Evliya Çelebi’nin İzinde” programında Viyana, Frankfurt, Mannheim, Oberhausen kentlerinde ve İstanbul Ses Tiyatrosu’nda “Nazım meets Brecht” konserleri -İsviçre-Luzern’de “Yirmi-On” Festivali’nde ve İstanbul Esma Sultan Yalısı’nda “Antalya Altın Portakal Festivali” tanıtımında “Efsane Hanımlar” konserleri -Portekiz/ Portimao’da “Festival Pontes de Istanbul” da “Hommage to Istanbul” konseri -İKSV Salon “İstanbul’da Bir Aşk” konseri
2009 Aralık Berlin Martin Gropius Müzesi’nde açılan “TASWIR-İslamische Bildwelten und Moderne” sergisi kapsamında Süleyman Çelebi’nin Mevlid’i sunumu
2009 Kasım “Anneler-Ninniler” Avrupa Komisyonu destekli Festival Temps D’images (görüntü zamanı) ile Garajistanbul’un ortak projesi “Namus Oyunları-Honour Games” Buluşması’nda ilk gösterisini sundu
2009 Brecht’in Ekho’su – Bertolt Brecht gösterisi Ekim 2009-Nisan 2010 tarihleri arasında Goethe Enstitüsü’nün “Alman Edebiyatı Anadolu’da” adlı projesi kapsamında Erzurum ve Ankara’da konserler
2009 Temmuz/Ağustos İKSV ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansı ortak projesi olarak gerçekleştirilen, başrolünü Jeanne Moreau’nun oynadığı Amos Gitai’nin projesi “Işığın Oğulları ile Karanlığın Oğulları”nın oyununda Cüneyt Türel ve Sedef Ecer ile birlikte rol aldı.
2009 Mayıs “ekho” konseri , Lille/Fransa
2008 Şubat “Aşk Şarkıları” konseri, garajistanbul
Mayıs Urfa “İlahiler ve Nefesler” konseri
Haziran Strasburg “İlahiler ve Nefesler” konseri
Haziran Bonn Bienali “ekho” konseri
Haziran Köln colombo müzesi “Mevlid”
2007 Mayıs Bremen “ekho” konseri / Ekim İzmir “Brecht şarkıları” / garajistanbul “ekho” konserleri
2006 Şubat, Antwerpen/Belçika 0090 Festivali’nde Arjantin, Belçika ve Romanyalı
müzisyenlerden oluşan grupla “Efsane Hanımlar”ı “TangoSpirit” başlığı altında yeniden yorumladı.
2006 Mart, Almanya/Nürnberg “Türkei/Deutschland” Film Festivali Kapanış Konseri.
2006 Nisan, Almanya/Bremen’de “Efsane Hanımlar” Konseri.
2006 Mayıs, Belçika Yaz Festivali’nde “TangoSpirit” konserinin tekrarı.
2006 Mayıs, Almanya/Dresden “Glauben” Festivalinde “İlahiler ve Nefesler” Konseri
2006 Mayıs, Almanya/Bochum “Glauben” Festivalinde “İlahiler ve Nefesler” Konseri
2006 Temmuz, Almanya/Lörrach “StimmenFestival”de üç gün boyunca günde üç kez iki ayrı sanatçı ile birlikte üç ayrı kilisede Süleyman Çelebi’nin “Mevlid”ini okudu.
2006 Ağustos, İsviçre/Zürich “Theaterspektakel” Festivalinde “Mevlid”i Gessner Allee Tiyatrosu’nda a-capella okudu.
2006 Eylül İstanbul ve Ankara’da “Türkiye-Finlandiya/Tangoda Beraber” Festivalinde “Efsane Hanımları” seslendirdi.
2006 Ekim, Almanya-Mülheim “Theater an der Ruhr” 25. Kuruluş Yıldönümü için açılış konseri, Ekho programı
2005 İsviçre, Bern’de “La Mer Blanche” Festivali’nin kapanış konserini “Efsane Hanımlar” programıyla yaptı.
2005 Ağustos aynı programla Zürcher Theaterpektakel festivaline davet edildi.
2004 Nisan ayında Macaristan Mediawava festivalinde festivalin açılışını Şeyh Bedreddin Destanı ile yaptı.
2003 İstanbul Müzik Festivali’nde “İlahiler ve Nefesler” projesini 20 Haziran’da Koç Müzesi’nde gerçekleştirdi.
2003-2009 yılları arasında bu oyunla Almanya, Hollanda, İsviçre ve Danimarka’da çeşitli festivallere katıldı.
2003 Mustafa Avkıran rejisinde sahnelenen “Aşura” gösterisi için müzik konseptini hazırladı ve oyunda rol aldı. Bu oyun 2003 yılında Zürich Theater Spektakel festivalinde, Hollanda Rotterdamse Schowburg, Utrecht Stadtschowburg’da gösterildi.
Gösterinin Türkiye prömiyeri 2004 İstanbul Tiyatro Festivali programı çerçevesinde yapıldı.
2002 İstanbul Tiyatro Festivali’nde rejisini Genco Erkal’ın yaptığı “Nazım’a Armağan” adlı gösteride yer aldı.
2000 Yılı Nisan ayında “İlahiler ve Nefesler”i bu kez Berlin’de Heilig Kreuz Kilisesi’nde, farklı bir anlayışla, Henning Schmiedt’in kilise orgu ve çembalo’su, Uli Moritz’in perküsyonu, Süleyman Erguner’in neyi eşliğinde yeniden yorumladı.
2000 İstanbul Tiyatro Festivali’nde 5. Sokak Tiyatrosu’nun prodüksiyonu olan Mustafa Avkıran’ın rejisinde Murathan Mungan’ın yazdığı “Dumrul ile Azrail” adlı oyunda Engin Yörükoğlu ile birlikte müzik yaptı ve rol aldı. Bu oyunla Zürih, Rotterdam, Utrecht, Haarlem, Arnheim, Tunus, Berlin, Donau Tiyatro Festivali (Avusturya)’ne katıldı, turneye çıktı.
1998 Uluslararası mekan akustiği uzmanı Andres Bosshard ile Köln Müzik Akademisi’nin düzenlediği per/SON Festivali’nde Trinitatiskirche’de “21 Donnerrollen” adı altında ilk deneysel ses performansını gerçekleştirdi.
Aynı yıl Zürih’de Daniela Zehnder’in yönetiminde ışık-dans-ses performansına katıldı, Mustafa Kaplan ve Hüseyin Katırcıoğlu ile birlikte uluslararası dansçı ve müzisyenlerle çalıştı.
1998 Körber Vakfı’nın Bonn’da düzenlediği “Türk-Alman İlişkilerinde Tabulaştırılan Faktör: Din” konulu sempozyuma sanatçı olarak davet edildi, “Sema&Taksim”le Yunus Emre ve Mevlana ilahilerini seslendirdi.
1997’de Assos Gösteri Sanatları Festivali’nde rejisörlüğünü Hüseyin Katırcıoğlu’nun yaptığı gösteride “Safo”nun şiirlerini besteledi ve uluslararası müzisyenlerle seslendirdi.
1997’den itibaren Cumhuriyetin ilk dönemi tangolarını seslendirdi. Bu çalışmalarına “Seven Kalp Böyle Yanar” adlı programını ekledi.
1996 Aynı grupla CRR salonunda “Anılarda İstanbul”u seslendirdi.
1996 Almanya Erfurt Thomaskirche’de “Kudüs 3000 İçin Hoşgörünün Anısına” adlı konsere Giora Feidman, Rus Ortodoks Korosu Arte Chorale gibi dünyaca ünlü gruplarla katıldı.
1995 İstanbul’da ilk kez Aya İrini’de “İstanbul’u Dinliyorum”
1994 Tuncel Kurtiz ile “Şeyh Bedreddin Destanı”nı Yerebatan Sarnıcı’nda seslendirdi, bu oyunla Türkiye ve Avrupa turneleri yaptı.
1989 Karinet ustası Giora Feidman ile tanıştı ve birlikte ortak çalışmalar yaptı.
1987 Alman müzisyenlerden oluşan “Sema&Taksim” adlı kendi grubunu kurdu. Piyano, saksafon, kontrabas, bateri yanında bandeneon ve tabla enstrümanlarını da kullandı. Grup birçok uluslar arası festivale katıldı.
1984-86 ‘Ensemble Kreuzberger Freunde’ grubunun solistliğini yaptı. Bu grupla Yunus Emre, Mevlana, Dede Efendi ve Nazım Hikmet’i seslendirdi.

- 6 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 6 yaş ve üzeri bilete tabidir.- Etkinlik mekanına kamera ve fotoğraf makinası sokmak yasaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT