Sema Moritz

Tarihler: 13 Aralık 2019 Cuma ~ 13 Aralık 2019 Cuma 13 Aralık 2019 22:00

Yer: Tamirane Akasya

Ücret: - 55.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Acıbadem Mh. Çeçen Sokak No:25/371, Akasya Avm No:1 D:Kat Üsküdar İstanbul

Telefon: (0216) 519 27 71

Web: http://www.tamirane.com/tr/tamirane/tamirane-akasya/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2019 ~ Ara 13, 2019
Büyük Sandalyeden Şarkılar, aralık ayında sanatı, kişiliği ve yorumculuğuyla birçoğumuzun kalbine dokunan çok değerli bir santçıyı gecesine konuk ediyor: Sema Moritz.

1980 yılında Ankara Dil Tarih ve Cografya Fakültesi’nden mezun olan Ankara doğumlu sanatçı kariyerinde önemli bir şehir olan Berlin’e gider. Klasik Türk Müzigi’nden yola çikarak caz, Brecht Liedler, Yiddish Getto sarkilari, deneysel müzikle kendine özgü yorumunu yaratır ve 1984-86 yılları arasında ‘Ensemble Kreuzberger Freunde’ grubunun solistligini yapar ve bu grupla Yunus Emre, Mevlana, Dede Efendi ve Nazim Hikmet’i seslendirir. Bu ilk çalışmalar Sema Moritz'in yıllar sürecek müzikli yolculuğunda yapacaklarının; müzikal keşiflerinin,deneysel çalışmalarının ve müzikle sahnenin birleşeceği yıllarca kendinden söz ettirecek projelerinin habercisi gibidir.İstanbul-Berlin arasında süren müzik yolculuğu takibeden yıllardan günümüze birçok değerli sanatçıyla pek çok projeye imza atan Sema Moritz’in 1895 - 1940 arası İstanbul'da sahne almış kadın şarkıcıların söylediği tangolar, fokstrotlar, valsler, operetleri yorumladığı Efsane Hanımlar projesi sanatçıyı zirveye taşıyacaktır.

Müzik eleştirmenlerince “Oktavlar arasında dolaşan taş plak sesli kadın" olarak tanımlanan Sema Moritz, Seyyan Hanım’dan Afife Hanım’a, Mürşide Hanım’dan Deniz Kızı Eftalya’ya, pek çok kadın şarkıcıya hayat vereceği gecede, ‘Hasret’ten ‘Fikrimin İnce Gülü’ne, ‘Mazi’den ‘Aşk Kerpeteni’ne pek çok klasik tango eseriyle beraber yeni çalışmaları ve satırlara sığmayan kariyerinden güzel hatıralarla üyük Sandalyeden Şarkıların sihrini yaşamaya ve yaşatmaya davet ediyor.

- Etkinlikte 18 yaş sınırı vardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT