Senem Diyici & Duygu Demir "Liyrizm

Senem Diyici & Duygu Demir "Liyrizm

Tarihler: 24 Haziran 2016 Cuma ~ 24 Haziran 2016 Cuma 24 Haziran 2016 20:15

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi - Kışlık Bahçe

Ücret: 1. Kategori - 30.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 24, 2016 ~ Haz 24, 2016
Senem Diyici & Duygu Demir "Liyrizm Projekt" Nazım Hikmet Kültür merkezi'nde...

Senem Diyici
; müziğe 6 yaşında TRT çocuk korosunda başladı, Emin Ongan ve Feridun Darbaz’ dan türk müziği eğitimi aldı. Klasik batı müziği eğitiminden sonra 1969'da Nar Hanım adlı ilk 45'liğini,1973'te ''Ham Meyva’' albümünü çıkardı. 1981'de Paris'e yerleşti. Uzun yıllar yaşadığı Fransa'da eşi Alain Blesing ile değişik projelere ve 9 albüme imza attı. Fransa’da çıkan ilk albümü ‘’ Takalar ’’a Okay Temiz’i de davet etti ve albüm Fransa’da büyük ilgi gördü. ‘’Jest’' ve ''Divan’’ albümleriyle dinleyici kitlesini geliştiren Diyici’nin albümleri France Soir, Liberation, Nouvel Observateur gibi önemli yayın organlarında iyi eleştiriler aldı.2000'nin üstünde konser ve 500 masterclass vermiştir. 

Son yıllarda Türkiye'ye yerleşen Senem Diyici, 1988 den bu yana hazırladığı bir çok projesinden olan ve ilk olarak 2008'de sahneye koyduğu çello, keman ve vokal için yazılmış klasik repertuarından oluşan ‘’lirizm projesi’’ repertuarı ; klasik ve popüler müzik örnekleri ve Senem Diyici'ye ait mistik beste çalışmaları içerir . Klasik batı müziğinden barok ve romantik etkilerle, geleneksel Anadolu örneklerinin harmanlayan bir atmosfer yaratılarak her iki dönemin kültür benzerliğini ortaya çıkarma amacı güden bir konserin sunumudur.

Duygu Demir; müzik eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Müzik bölümünde başladı. Bu süre zarfında Jozsef Györffy ile çello çalıştı. 2002'de gelen davetle Perpignan Konservatuarı'nda okumak üzere Fransa'ya yol aldı. Burada Carol Parer ile klavsen; Christian Sala ile viola da gamba; Denis Dufour ile elektro-akustik müzik analizi çalıştı. Burada bulunduğu süre içerisinde doğaçlama müzik ve dans atölyesinde doğaçlama üzerine eğitim aldı. Christian Sala viola da gamba topluluğu ile Fransa ve İspanya'da çeşitli konserlerde yer aldı. Doğaçlama müzik ile modern dans sanatçılarına çeşitli gösterilerde eşlik etti. Türkiye’ye döndüğünde İstanbul'a yerleşti. Enstrumantist - yorumcu kimliğini çellist, besteci, akustik aranjör kimliği aldı ve kendi müzikal dili üzerine çalışmaya başladı. İstanbul’da çeşitli konser ve gösterilerde sahne alan sanatçı halen yaşamını burada sürdürmektedir. Çeşitli beste gruplarıyla yaratıcı ve yorumcu rollerde de çalışan sanatçı aynı zamanda Metin Andaç’ın ’’Sabahattin Ali -Sabah Yıldızı’’, ‘’Işığımızın İşçileri’’ belgesellerinin özgün müzik bestecisidir.

- Belirtilen saat, kapı açılış saatidir.- Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.- Kapı açılış saati : 20:15- Konser saati : 20:30

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT