Senfoni ve Tasavvuf

Tarihler: 13 Nisan 2012 Cuma ~ 13 Nisan 2012 Cuma 13 Nisan 2012 20:00 - Saat: 20:00

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu CRR

Ücret: 34.00 TL - 28.50 TL - 23.00 TL - 17.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: (0216) 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com, CRR Gişe

Adres: Darülbedayi Cad. Harbiye İstanbul Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 13, 2012 ~ Nis 13, 2012

2000 yılından bu yana Türk Müziğinin çeşitli formları ile senfoni orkestrasını bir araya getirip müzikal birleşimin çeşitli örneklemelerini sahneleyen Orhan Şallıel, bu konserde Türk Tasavvuf Müziğinin önemli bestelerine senfonik düzenlemeler yaparak, senfoni Orkestrası ile Klasik Türk Müziği Korosunu ve Klasik Türk Müziği sazlarını bir araya getirmiştir.

“Senfoni ve Tasavvuf” adı altında gerçekleşecek konserde müzikal birlikteliğin yanı sıra özenle seçilmiş eserler icra edilecektir. Bu eserlerin sahibi büyük mutasavvıfların özlü sözlerini dinlerken aynı zamanda manevi havasını da dinleyenlere yaşatmak en önemli amaçlarımızdan biridir. Konserde Türk müziğimizin suzinak, nikriz, hicaz, nihavent, acemaşiran, rast, mahur ve hicazkâr gibi makamlarda bestelenmiş İlahiler Senfoni Orkestrası ve Klasik Türk Müziği Korosu tarafından şef Orhan Şallıel yönetiminde icra edilecektir.

Orhan Şallıel

1968 yılında Adana’da doğan Orhan Şallıel, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda fagot dalında öğrenimini tamamladıktan sonra altı yıl boyunca İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda fagot sanatçısı olarak çalıştı. Bir yandan da kompozisyon bölümünde İlhan Usmanbaş ve Erçivan Saydam’la bestecilik öğrenimi gören Orhan Şallıel, aynı dönemde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde Orhan Tanrıkulu, Renato Palumbo ve Robert Wagner’den şeflik dersleri aldı.

Hollanda’da Rotterdam ve Amsterdam Konservatuarlarında orkestra şefliği, kompozisyon ve caz piyanistliği okuyan Şallıel, orkestra şefliğinden diploma aldı. Hollanda’daki eğitimi sürerken kazandığı bursla Helsinki Sibelius Akademisi’ne gönderildi ve Jorma Panula, Eri Klas, Atso Almila, Colin Metters gibi ünlü şeflerle birlikte çalıştı. 1998-2009 yılları arasında Bursa Bölge Senfoni Orkestrası’nın şefi ve sanat yönetmenliğini üstlenmiş olan Orhan Şallıel, 2009 Nisan ayında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın şefi ve sanat yönetmeni olmuştur. Bunun yanı sıra Şallıel, 1992 yılından bu yana Hollanda, Finlandiya, Avusturya, Polonya, Almanya, Çin, Japonya, Macaristan, Özbekistan, Danimarka, Meksika, Kıbrıs gibi ülkelerde önemli orkestralarda ve operalarda senfonik konserler, baleler ve operalar yönetti.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT