Serdar Öztop

Tarihler: 25 Şubat 2011 Cuma ~ 25 Şubat 2011 Cuma - Saat: 21:30

Yer: İstanbul Live

Ücret: 23,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00,

Adres: Atıf Yılmaz Cad. (Ağa Cami Sokağı) No: 17 Kat: 3 Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 249 90 20 - www.istanbullive.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2011 ~ Şub 25, 2011

Müziğe ilkokulda mandolin çalarak başlayan Serdar Öztop, lise yıllarında gitarla tanışmasıyla beraber, ciddi anlamdaki ilk müzik çalışmalarına başlamış oldu. Okul grubuyla beraber çeşitli konserler verdi ve Milliyet Liselerarası Müzik Yarışmalarına katıldı.

Üniversite yıllarında kurduğu ilk grubu Exon ile rock tarzındaki İngilizce sözlü bestelerini seslendirmeye başlayarak, grubuyla çeşitli illerde konserler verdi. Gülhane yarışmalarında iki dalda birincilik alan grubu, karışık bir kasette bir parçasını seslendirme şansını yakaladı. Daha sonra kurduğu Funk-Rock grubu BlueLine başarılı konserlerin ardından, elemanlarının askere ve yurtdışına gitmeleri nedeniyle dağıldı.

B.Ü. Elektronik M.Y.O.`dan mezun olduktan sonra, Stüdyo Spectrum`da tonmaisterlik yapmaya başladı. Burada stüdyo teknikleri konusunda kendisini geliştirme fırsatını bularak, çeşitli albümlerin yapımında görev almaya başladı. Bunun ilk örneklerinden biri, Murat Köseoğlu`nun "Yine Yağmurlar Yağıyor Duygularıma" adlı albümüdür.

Bu sırada Türkçe sözlü rock grubu Kesmeşeker`e katıldı ve grubun "Aşk ve Para" albümünün kayıtlarını Boğaziçi Üniversitesi Ses Kayıt Stüdyosu`nda gerçekleştirdi. Albümden sonra gruptan ayrılarak uzun süre barlarda müzik yaptığı Indians grubunu kurdu. Devam etmekte olan stüdyo çalışmalarıı, bir ev stüdyosu kurarak, aranjör-prodüktör olarak sürdürmeye başladı. Bunun ilk ürünleri, Tanju Aşanel`in "Yolculuk" albümü ve Kaynak`ın "Carpe Diem" albümüdür. Bu sıralarda tanıştığı Haluk Levent`in iki albümüne gitarist olarak katıldıktan sonra, içinde kendi bestelerinin de bulunduğu "Arkadaş", "Mektup" ve "www.leyla.com" albümlerinin yapımını üstlendi. Bununla beraber Teoman, Murat Evgin, Rojin, Kutsal gibi sanatçıların albümlerinde de çalıştı.

2002 yılı Haziranı’nda Türkiye’nin ilk enstrümantal rock albümü olan ilk solo albümü Sükut’u çıkarttı. Kısa bir sure sonra da tanınmış rock grubu Bulutsuzluk Özlemi’ne katıldı.

2003 Ağustos’unda ünlü gitar sitesi www.guitar9.com‘da "Undiscovered Artist" seçildi ve Sükut albümü pek çok dünya ülkesinde ilgi gördü. Aynı yıl Bulutsuzluk Özlemi ile senfoni orkestrası eşliğinde Açıkhava tiyatrosunda verilen konserin kayıtları Bulutsuzluk Senfoni adıyla piyasaya sürülürken, Bora Uslusoy ve Quartet Muartet’in albümlerini şirketi olan Öztop Müzik’ten yayımlayarak prodüktörlük çalışmalarıma ağırlık vermeye başladı. 2004 yılını çeşitli konser ve stüdyo çalışmaları ile geçirdikten sonra 2005 yılı başında 2. albümünü kaydetmek ve solo projelerine ağırlık vermek üzere Bulutsuzluk Özlemi’nden ayrıldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT