Sibel Köse-Sarp Maden-Kağan Yıldız

Tarihler: 26 Aralık 2008 Cuma ~ 26 Aralık 2008 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Tam 12,00 YTL - Öğrenci 7,00 YTL

Nereden Alınır: www.biletix.com, Biletix Satış Noktaları, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 – 01 - Akbank Sanat (http://www.akbanksanat.com)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2008 ~ Ara 26, 2008
Sibel Köse - Sarp Maden - Kağan Yıldız
Sibel Kose (Vokal)
Sarp Maden (Elektrik Gitar)
Kağan Yıldız (Kontrbas)

Sibel Köse
1969`da Ankara`da doğdu. TED Ankara Koleji`nin ardından ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü`nden (1986-1991) mezun oldu. Caz müziğiyle ilgili ilk çalışmalarına üniversitede öğrenci olduğu yıllarda başladı. Türkiye`nin sayılı caz ustalarından biri olan Tuna Ötenel ile birlikte yaptığı çalışmalarla deneyim kazandı. Bilkent Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü`nde halen öğretim görevlisi olan Janusz Szprot aracılığıyla Bilkent, Zwierdzyniec ve Pulawy`de (Polonya) seminerlere katıldı. Bu yaz okulu ve seminerlerde Deborah Brown, Rachel Gould, Elli Wright ve Joe Lee Wilson`ın yönetiminde bireysel ve grup çalışmalarına katıldı. Ayşe Sezerman`dan şan ve Randy Esen`den özel dersler aldı.
1987`den bu yana konserlerde, radyo ve TV programlarında yer almakta, yerel ve uluslararası caz festivallerine katılmaktadır. Bu festivallerin arasında İstanbul Caz Festivali, Kuşadası Uluslararası Caz Festivali, Bodrum Musicorama Caz Günleri, Afyon Caz Festivali, ODTÜ Caz Günleri, Isparta SDÜ Caz Günleri, Festival of Jazz Standards (Siedlce - Polonya), Fete des Jazz (Paris - Fransa), Miedznaradowy Festiwal Pianistow Jazzowych (Kalisz - Polonya), Jazz au Xiricourt (Xiricourt - Fransa) sayılabilir.
Polonya`nın Zamosc kentinde düzenlenmiş olan Uluslararası Caz Vokalistleri Yarışması`nda Birincilik ödülü aldı. Türkiye`de caz müziğiyle adı anılan tüm değerli müzisyenlerin yanı sıra Jarek Smietana, Slide Hampton, Jean-Loup Longnon, Ricky Ford gibi uluslararası sanatçılarla birlikte projelerde yer almıştır. Bunlardan bazıları: "Polish All Stars Band"; "Polish-Turkish Jazz Connection"; Janusz Szprot - "Kurt Weill Songs"; Önder Focan "Vocalists Project"; Ali Perret "Mingus Project"; "Swing Connection"; "Cube" ve son olarak Fransa turnesiyle Longnon-Gallis "Jazz Olympers". Sibel Köse büyük orkestralarla da (big band) çalışma fırsatı bulmuş; Ankara Devlet Opera ve Balesi`nin bünyesinde kurulan Ankara Pop Grubu`nun solistliğinin ardından Hava Kuvvetleri Büyük Orkestrası`yla konserler vermış; 2003 yılında Beck`s Big Band`e solist olarak katılmıştır.
Yer aldığı albümler:
"Sometimes" - Tuna Ötenel (1995, Uzelli)
"Focan Tunes Sung By Jazz Vocalists" - Önder Focan (1999, Blue Note)
"Velvele" - Oğuz Büyükberber (2000, Ada)
"Polonezköy" - Janusz Szprot (2001, Ada)
"Bossa Lova a St-Germains-des-Pres" - Sibel Köse & Ahmet Gülbay Trio (2001, Estela Studio Labroue)

Kağan Yıldız
1980 yılında İstanbul’da doğan müzisyen, ilk müzik çalışmalarına Orhan Akıncı ile başladı. 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü’nü kazandı ve çalışmalarını Engin Babahan ile sürdürdü.2002`de mezun oldu. Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Devlet Senfoni Orkestrası,Akbank Oda Orkestrası, İstanbul Oda Orkestrası, İstanbul Filarmoni Orkestrası, CRR Senfoni Orkestrası ve Şişli Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda çalıştı.
Klasik müziğin yanında caz müziğinde de profesyonel olarak çalışmalarını sürdüren Yıldız, Kerem Görsev, Kamil Özler, Ricky Ford, İmer Demirer, Sibel Köse, Freddie Cole, Lee Konitz, Mark Murphy gibi isimlerle çaldı.

Sarp Maden
Gitar tekniği ve armoni bilgisiyle, genç yaşına rağmen Türkiye`nin önemli gitaristlerinden biri olarak kabul edilen Sarp Maden, özellikle katıldığı birbirinden farklı birçok proje ile tanınıyor. Mahmut Yalay, İmer Demirer, Reyent Bölükbaşı, Oğuz Büyükberber ve Ateş Tezer ile birlikte “Lodos” ve Ali Perret, İmer Demirer, Ricky Ford, Erkan Oğur, Raci Pişmişoğlu ve Erdinç Şenol’dan kurulu "Acid Trippin"de yer alan Maden; Sibel Köse, Alper Yılmaz, Mike McGinnis, Turgut Alp Bekoğlu gibi isimlerle çalıştı. Çağlayan Yıldız ve Volkan Öktem’le oluşturduğu Trio Mrio adlı gruba, önce Alp Ersönmez ve 2004 yılında Genco Arı’nın katılmasından sonra, Quartet Muartet ismiyle çıkardıkları “Dokuz Parça” adlı albümde yaratıcılığını bir kez daha dinleyiciye sundu.
Yeni projesi "Sarp Maden Quartet" ile verdiği konserler dışında, kaydettiği latin caz ağırlıklı albümü dinleyiciye sunmaya hazırlanan müzisyen, aynı zamanda Quartet Muartet`in yeni albümü "Dokuz Parça Daha"yı da yayınlayacak. Volkan Öktem, Eylem Pelit ve Genco Arı`dan oluşan "Sarp Maden Quartet",melodik ve samimi olarak, huzur ve yaratıcılıkla beslenmiş bir müzik yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT