Sibel Tüzün & Selen Gülün Jazz Project

Tarihler: 14 Temmuz 2009 Salı ~ 14 Temmuz 2009 Salı - Saat: 22:30

Yer: Beyoğlu Hayal Kahvesi

Ücret: 23,50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Beyoğlu Hayal Kahvesi

Adres: İstiklal Cad. Büyük Parmak Kapı Sok. Afrika Han No:19 Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 25 58 - Beyoğlu Hayal Kahvesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 14, 2009 ~ Tem 14, 2009
Sibel Tüzün & Selen Gülün Jazz Project
SİBEL TÜZÜN: Vokal / Vocal
SELEN GÜLÜN: Piyano-vokal / Piano-vocal
SİNERJİ: SİBEL VE SELEN
Profesyonel müzik hayatına başladığı 1992 yılından bugüne eğitimi, yeteneği ve etkileyici sahne performansıyla ülkemizin yetiştirdiği en başarılı bayan solistlerden biri olan Sibel Tüzün, yeni jenarasyon Türk caz piyanistlerinin ve kompozitörlerinin başında gelen Selen Gülün’le beraber caz standartları ve müzikal şarkılarına uzanan etkileyici bir repertuar hazırladı. Projenin prömiyerinin yapıldığı 6. Alanya Caz Günleri’nin açılış konserinde dakikalarca ayakta alkışlanan Sibel ve Selen bu projeyi uluslararası caz festivallerine ve seçkin caz klüplerine taşıyorlar.

SİBEL TÜZÜN
1971 yılında İstanbul` da doğan Sibel Tüzün, 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu`nda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine TRT Gençlik Korosu`nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın,Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi değerli öğretmenler ve koro şefleriyle çalıştı.
Beşiktaş Atatürk Lisesi`nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Milliyet Gazetesi Liselerarası Müzik Yarışması`nda okuluna üçüncülük kazandırdı. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başladı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi birçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etti.
1988 yılında İ.Ü. Devlet Konservatuarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle alınan Sibel, klasik müzikte öğrenciliği, jazz ve pop müzikte de yorumculuğu sürdürdü. 1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attı. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin ve Eurovision Türkiye Ulusal Finallerine katılarak dereceler aldı.
1992 yılından bugüne 6 albüm, 4 single ve onlarca ortak albüme imza atan Sibel, şarkıcılığının yanı sıra söz yazarı, besteci ve prodüktör olarak da Türk müzik piyasasında önemli bir yer edindi. Melih Kibar, Garo Mafyan, Atilla Şereftuğ, Sezen Aksu, Ozan Doğulu, Arto Tunç Boyacı, İskender Paydaş, Aşkın Arsunan gibi Türkiye’nin önde gelen müzisyenleriyle çalışmalar yapan Sibel, albümlerinde ve sahne performanslarında pop, rock ve caz gibi farklı müzik türlerini başarıyla yorumluyor. 2006 yılında 51. EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI’nda ülkemizi ATİNA’da temsil eden Sibel, Avrupa ve Türkiye’de verdiği konserler ve çok özel klüp performanslarıyla seyircileriyle buluşmaya devam ediyor. Müzik dışında otomobil sporları ve yelkenle de ilgilenen Sibel, iki sezon ünlü rallici Ethem Genim`in co-pilotluğunu yaptı.

SELEN GÜLÜN
Selen Gülün, müzik yaşamına yedi yaşında İstanbul Belediye Konservatuarında yarı zamanlı piyano öğrencisi olarak başladı. 1992 senesinde İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra aynı yıl Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarına girerek Hülya Tarcan ile Piyano, Erçivan Saydam ve İlhan Usmanbaş ile Bestecilik çalışmalarına başladı. 1996’da aldığı burs ile Berklee Müzik Okulunda Caz Kompozisyon bölümünde okumak üzere Boston-USA’ya gitti. 1998’de özel başarı derecesi ve ödül ile mezun oldu. Mezuniyetinin ardından İstanbul’a döndü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. İTÜ MIAM programında Kamran İnce, Mark Wingate ve Pieter Snapper ile kompozisyon çalıştı ve kompozisyon yüksek lisans eğitimini 2003’te tamamladı. Bestecilik yanında sahne performanslarını kurmuş olduğu çeşitli caz ve modern müzik grupları ile yurt içinde ve dışında sürdürmektedir. Just About Jazz Live (05, Rec Jazz) ve Selen Gülün Trio, Sürprizler (06, Rec Jazz) adı altında yayınlanmış iki albümü bulunmaktadır. Yazmış olduğu eserler Türkiye, Boston, New York, Chicago, İngiltere, İtalya, Fransa, Brezilya, Pakistan, Rusya ve Litvanya’da seslendirilmiştir.
www.hayalkahvesibeyoglu.com

- 18 yaş sınırı vardır.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT