Şiirlerle Şarkılar

Tarihler: 07 Mayıs 2010 Cuma ~ 07 Mayıs 2010 Cuma - Saat: 20:00

Yer: Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 7, 2010 ~ May 7, 2010

Ünlü tanbûrî, bestekâr, yazar ve musikişinas Sadun Aksüt, 1932 yılında Merzifon`da doğdu. Konservatuarı bitirmeden Türk Musikisi Konservatuarı Derneği`ne giren Aksüt; burada Hüseyin Sadettin Arel, Dr. Suphi Ezgi ve Laika Karabey`den dersler aldı.

Uzun yıllar İstanbul Radyosu`nda saz eserleri çaldı. İstanbul Radyosu Türk Musikisi Nota Kütüphanesi`ne memur olarak çalıştı. Bir yandan da solo ve topluluk programlarında tanbur çaldı. TRT Türk Sanat Musikisi Repertuar Kurulu üyeliği yapan Sadun Aksüt`ün 100 kadar şarkı, 24 ilâhi, 50’ye yakın çeşitli makamlardan saz eserleri, üç çocuk şarkısı ve sazkâr makamında bir Mevlevî âyin-i şerifi bulunmaktadır. Tam 50 yıldır Türk sanat müziğini dostlarıyla paylaşan Sadun Aksüt, 50 yıldır müziğin devleriyle birlikte çalıp söylüyor, Radyoevi, gazino ve konser salonlarındaki müzisyenlerin, müziğin ve yankılarının tanıklığını yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT