Snow Owl - Art Of Contrabass Guitar / Akbank Sanat Caz Günleri

Tarihler: 28 Haziran 2011 Salı ~ 28 Haziran 2011 Salı - Saat: 20:00

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Tam: 23,00 TL; Öğrenci: 13,00 TL

Nereden Alınır: Biletix.com, Biletix Gişeleri, Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Akbank Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No: 8, 34435, Beyoğlu İstanbul Adalar İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 28, 2011 ~ Haz 28, 2011

Caz Dünyasının Ünlü İsimleri Haziran Ayı Boyunca Akbank Sanat Caz Günleri’nde…
Dünyaca ünlü caz sanatçılarını 15 – 29 Haziran 2011 tarihleri arasında müzikseverlerle buluşturan Akbank Sanat Caz Günleri`ni kaçırmayın.

Juan Garcia- Herreros, Kontrbas gitar
Hector Martignon, Piyano
Roberto Quintero, Perküsyon
Klaus Dickbauer, Saksofon
Alexander Wladigeroff Trompet
Stoyan Yankulov Davul

Juan Garcia-Herreros “The Snow Owl” olarak da bilinen Juan Sebastian Garcia-Herreros, virtüoz performanslarıyla ve kullandığı 6 telli elektrikli kontrbas gitarıyla tanınan bir basçı ve bestecidir.

Herreros 17 yaşında Tampa Bay Senfoni Orkestrası’nda konser verdi. Daha sonra Boston’da Berklee College of Music’ten burs kazanarak eğitimini tamamladı.

Kariyeri boyunca Elton John, Victor Wooten ve The Spanish Harlem Orchestra gibi Grammy ödüllü sanatçılar, davul virtüozları Antonio sanchez, Jojo Mayer, alto saksofoncular Greg Osby, James Spaulding, ECM sanatçısı José Maria Saluzzi, Latin Caz Piyano efsaneleri Hector Martignon ve Oscar Hernandez, RMM Salsa sanatçıları Michael Stuart ve Johnny Rivera, Modern Caz piyanistleri Bill Carrothers, Paul Urbanek, akustik bas öncüleri Harvie S ve Peter Herbert gibi çok önemli sanatçılarla konser veren Herreros, 2006’da Jazz First tarafından verilen “En İyi Caz Sanatçısı” ödülüne layık görülmüş, ilk albümü “Snow Owl” 2006’da Bayeriches Rundfunk Eleştirmenler Ödülü’nü almıştır.

2008’de Graz jazz Institute’tan bas eğitmenliği için davet alan sanatçı, böyle bir akademik görev verilen ilk Kolombiyalı olmuştur.

Stoyan Yankulov, davul
Bulgaristan’ın en önemli davulcu ve perküsyoncularından olan Yankulov, enstrumanlarla yaptığı doğaçlamalar ve folk şarkıcısı Elitsa Todorova ile yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. 2004 yılında Caz kategorisinde Cristal Lira ödülü kazanmış olan Yankulov, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Bulgaristan’ın şarkısını bestelemiştir.

Alexander Wladigeroff, trompet
Viyana’da Academy of Music’te eğitim gören ve Londra Royal Academy of Music’te çalışmalar yapan Wladigeroff Bulgaristan’ın en önde gelen trompetçilerindendir. “Wanderer in Love” ve “First Opuses” isimli 2 CD kaydı olan sanatçı, , 2003-2004 yıllarında Fidelio Yarışması’nı, 2004 yılında Viyana’da “World Music Förderpreis” ödülü’nü Fatima Spar und die Freedom Fries ile birlikte kazanmıştır.

Klaus Dickbauer, saksofon
Eğitimini Viyana ve Berkeley’de tamamlayan Avusturyalı sanatçı, 1984’ten beri stil olarak çok farklı Ostinato, Blue Grass Connection, Hans Koller Sextet, gibi gruplarda çalmıştır.. 1995’te ilk solo albümü “Solo works 89-93”ü yayımlamıştır.

Dickbauer, bugüne dek Jean-Paul Celea, Tom Cora, Kenny Wheeler, gibi ünlü sanatçılarla çalmıştır.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT